INFO CENTAR MLADIH KAŠTELA
Prva neformalna edukacija u sklopu projekta „Info centra mladih Kaštela“ na temu „Mlad si? Volontiraj!“ održana je 5. prosinca na Međunarodni dan volontera. Petnaestak zainteresiranih mladih o volonterstvu, kao i pravima i obavezama volontera informirale su Matea, dugogodišnja volonterka udruge DAR i Maja, dugogodišnja volonterka iste udruge, koja već godinama volontira i u udruzi Trokut mladih Kaštela.

Tijekom dvosatnog predavanja sudionici neformalne edukacije slušali su o osnovnim pojmovima vezanim uz volonterstvo, pravnom okviru volontiranja, a potom aktivno raspravljali o vrijednostima volontiranja kako za samog volontera i korisnika volonterskih usluga, tako i za cijelu zajednicu. Sudionici ove radionice bili su potaknuti kritički razmišljati o postojećim preprekama s kojima se svakodnevno susreću volonteri, kao i o nedostatvku adekvatnog vrednovanja volonterskog rada od strane zajednice i potencijalnih poslodavaca.

Nakon predavanja i konstruktivne rasprave među sudionicima radionice, predstavnice udruge DAR predstavile su projekte i aktivnosti svoje udruge.

Ovim putem pozivaju se mladi Kaštelani da se priključite volonterima iz udruge TMK u provođenju zaminljivih projekata i aktivnosti. - "Izaberite nešto srodno Vašim interesima i sklonostima, te iskusite užitak volonterstva i druženja s vršnjacima", poručili su iz udruge, a više o njihovim projektima možete pronaći na web stranici Trokuta mladih Kaštela www.tmk.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • on (Gost_8506)

  di ću volontirat ni posa nemogu nać a ne se bavit s tin

  oko 2 godina prije
 • (Gost_458)

  koje su prednosti volontiranja?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8238)

  Da, da volontiraj da ne bi bez posla bunija narod protiv države. Prvo su se uhljebili stranački guzičari, podilile nepotrebne i falše penzije i opet nema posla, a?

  oko 2 godina prije
 • da da (Gost_3181)

  Ma ljudi triba mukte radit to je ekstaza netriba te se brinit oce kasnit placa
  oce bit manja veca dok su ti starci zivi vontiraj a kad umru onda i ti za njima,
  jer kakve opcije ostaju u ovoj IMITACIJI drzave?!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1909)

  volontiranje je prva stepenica do "bele zgrade",a onda volontiranje nije potribno. pitajte denisa

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara