VESELO I RASPJEVANO U LUKŠIĆU
Nekoliko stotina djece i njihovih roditelja, baka i djedova, u nedjelju je okupiralo lukšićko brce, kako bi dočekali i pozdravili svetog Nikolu, čiji se blagdan ovog dana slavio.

A svetog Nikolu mališani su čekali pjesmom i smijehom, kroz glazbeni program u kojem su nastupili finalistica ovogodišnjeg showa „Zvjezdice“, Kornelija Petak, mlada glazbena nada predivnog glasa iz Trogira, Emma Uvalić te duo koji čine Ivona Mandić i Josip Grgantov. U njihovoj izvedbi nazočni su mogliuživati u svjetskim hitovima, domaćim uspješnicama i božićnim pjesmama.
Cijeli program vodio je Mate Kalpić, a blagoslov svim okupljenima, među kojima su bili i gradski čelnici, udijeio je don Stipan Šurlin.

Sveti Nikola, kojeg je ovaj put utjelovio Marko Gotovac, stigao je na brce u ukrašenoj kočiji koju su vukla dva konja, u vlasništvu Živka i Frane Kapova, s torbom punom slatkiša, kojima je darivao okupljenu djecu.
Za kraj većina njih željela se fotografirati sa svetim Nikolom kako bi za budućnost sačuvali zanimljive uspomene na ovaj dan.

U čast svetog Nikole, zaštitnika djece, pomoraca i putnika, organizatori cijelog događanja, udruga Miljenko i Dobrila, ribiči društva Galeb, Mjesni odbor te ski klub Kaštela,djecu su pogostili kolačima i sokovima, a u ranim večernjim satima sve zainteresirane počastili su ribom i dobrom kapljicom.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (10)

 • (Gost_8219)

  dernek.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3412)

  Sto su gospoda postrojena na djecjem dogadanju..ki u vojsci.gradonacelnik,dogradonacelnici,procelnica..kazu bosanderosih postrojio...kad bosanc radi nesto..nema mile lale..svi uspravno da se vidi kako bosanac kao nesto radi...haha...e ivane ivane..sve nize i nize ides..

  oko 3 godina prije
 • za 3412 (Gost_9190)

  Kakav Bosanac glupane?! Pitaj i reci ce ti se. Ovakvu manifestaciju ici gaditi moze samo osoba kao ti!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_458)

  sveti nikola nije nosija u kaštelima ako i je onda je vrlo ritkima. ovde je glavna bila sv. luce, a od rata valjda kako su se naselili iz drugih krajeva di je nosija sv. nikola , počelo se naveliko radit kako ovi gore kaže "manifestacije".ko voli nek izvoli .ima nas koji još držimo se naših starih običaja i bez ovakvih " manifestacija", a to je sv. luce.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_176)

  bilo je katastrofa po dice posebno malene ostalo bez slatkisa .fuj necu ni za sv.lucu doc jer je isto tako bilo prosle g.sranje i nista vise

  oko 3 godina prije
 • za gosta 458 (Gost_1216)

  postovani goste 458 mozes se sramit svog komentara jer ne znas da je sveti nikola zastitnik pomoraca,ribara i putnika i samo pokazivas koliko si upoznat sa svojim dalmatinskim obicajima i tradicijom tako da ti je bolje ne komentirat , da skratim pokazivas koliko si glup a goste 3412 moga si pohvalit goste koji su nazocili ovoj festi a ne sprdat se sa njima i ocekivat da drugi put prisustvuju ovakvim dogadanjima. Dat cu ti jedan savjet uzmi dvi litre goriva ,poli se i zapali se , ako nemas upaljac ja cu ti dat. Valjda si skuzija ko sam.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2020)

  za gosta 458 (Gost_1216

  )
  jel da se sramim svojih običaja? znan ja dobro ko je sv. nikola, ne tribaš me ti učit i upozoravat na moju tradiciju jer ja tebe ne upučujem na tvoju. ovde je sv. luce bila ta koja je darivala dicu ma koliko se ti trudija da bude drukčije. potrudi se bit pristojan i nauči pravilno govorit.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6171)

  Nauči me ti ali pravilno kako ti samo znaš

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2154)

  Nije kriv Sv. Nikola sta su neka dica neodgojena pa se trpaju u prve redove po repete. Organizatori su osigurali dovoljno slatkisa za 3x vise djece ali ne briga roditelja je dovela do stampeda. Uvik ce bit grintesa. Je li bolje imat neki program ili prazno Brce? Pa imali smo jedini organizirani docek u Kastelima...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7134)

  zar dica koja idu na vjeronauk i dica vjernika tako postupaju. sramota. lakomija je smrtni grij.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara