DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE
CEMEX je dobitnik Indeksa DOP-a, nagrade za društveno odgovorno poslovanje koju dodjeljuju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj. Nagradu je predsjedniku Uprave CEMEX-a, Trpmiru Reniću, uručila Sabina Škrtić, pomoćnica ministra gospodarstva, u sklopu 7. konferencije o društveno odgovornom poslovanju koja je 1. prosinca održana u Zagrebu.

Petu po redu nagradu Indeks DOP-a CEMEX je dobio za društveno odgovorne odnose sa zajednicom, a isto je priznanje osvojio i prošle godine. Osim ove nagrade koja prepoznaje poseban doprinos određenom segmentu utjecaja na društvo, CEMEX je također nositelj triju Indeksa DOP-a za najbolje veliko poduzeće koje je osvojio 2008., 2009. i 2010. godine.

„Društveno odgovorno poslovanje za nas nema alternative i stoga nas uvijek veseli kad se taj naš stav prepozna u poslovnoj zajednici i u društvu. Ova peta nagrada Indeksa DOP-a ne samo da potvrđuje naše napore za postizanje cjelokupne poslovne održivosti, već je i najbolji pokazatelj kako je ona zaista integrirana u sve segmente našeg poslovanja.“, rekao je Trpimir Renić, predsjednik Uprave CEMEX Hrvatske, na dodjeli nagrada Indeks DOP-a.

Indeks DOP-a je metoda procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koju su osmislili Hrvatska gospodarska komora i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj te je provode već osmu godinu. Metodologija se temelji na sustavu rangiranja koji omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih. Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: velika poduzeća, srednja poduzeća, mala poduzeća, javna poduzeća, odgovorne politike i prakse u radnoj okolini, odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem, društveno odgovorni odnosi sa zajednicom, a dodjeljuje se i nagrada za najveći napredak u odnosu na prethodni Indeks DOP-a. Ove je godine upitnik Indeksa DOP-a ispunilo više od stotinu hrvatskih tvrtki. Osim CEMEX-a, ostalih sedam tvrtki koje su dobile nagradu Indeks DOP-a abecednim redom su: dm-drogerie markt, Globtour Event, Ivančica, Končar Energetski transformatori, Messer Croatia Plin, Odašiljači i veze te Valamar Riviera.


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_4882)

  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSRvf_6p5D7V1zJhCrTwi_cMvNi2bAgdz8nMUExAIGGcBZ7Sa1d

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4882)

  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSm0wXf8LPBUsF-e_2kUOJNOetbKcVJrXkAET65iL-U8JJtuoxdtw

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8126)

  nije to ništa a tek u Meksiku....

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2174)

  Svako malo ovi dobiju neku nagradu. Moš mislit održivosti. Oli se nisu prodali koliko su održivi?

  oko 2 godina prije
 • gost2222 (Gost_7373)

  Treba vidit koje su udruge i pojedinci na njihovoj donatorskoj listi .Kada se montirala hala za ugljen bila je plava a sada je crna.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3322)

  Čestitam na nagradi :(, no zašto nam opet pada crna prašina?!

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara