PRIPRAVA ZA BOŽIĆ
U vrijeme došašća i pripreme za svetkovinu Kristova rođenja u pojedinim župnim crkvama vjernici imaju priliku za ispovijed,  moli se Krunica i održavaju mise Zornice.

Svakog dana osim nedjeljom, s početkom u 6 sati, mise Zornice održavat će se u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Kaštel Štafiliću, gdje je ovih dana na oltaru izložena originana slika Gospe Bezgrešnog začeća koju je početkom 16. stoljeća biskup Ivan Stafileo poklonio rodnoj župi.

Svakog tjedna do Božića, od ponedjeljka do subote, mise Zornice održavaju se i u župi Gospe od Ružarija u Kaštel Starom, kao i u župi Sv. Jeronima u Kaštel Gomilici te, kako smo već najavili, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću. Početak misa Zornica je u 6 sati.

U župi Sv. Jurja u Kaštel Sućurcu Zornice su svake srijede u 6 sati,  a u župi Sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu Zornice se održavaju svakog utorka i petka, također u 6 sati. U župi Kraljice mučenika u Radunu Zornice će se održavati od 16. prosinca do Božića, svako jutro u 6 sati.

U većini crkvi, uoči Zornica bit će pobožnost svete Krunice i prilika za ispovijed.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara