ŠESTA AKCIJA GDCKK
Nakon nešto više od mjesec dana, koliko se, šestu godinu za redom, provodila akcija prikupljanja pomoći za ugrožene obitelji u Kistanjama, članovi Gradskog društva Crvenog križa Kaštela ovog su vikenda posjetili to mjesto u blizini Knina, u kojem živi oko 250 obitelji s oko 1200 članova, od kojih su mnogi bez mogućnosti osiguranja životne egzistencije.

Članovi GDCK Kaštela, na čelu s ravnateljem Petrom Boljatom, kojima se i ovog puta pridružio prijatelj Kistanja Mili Bratinčević, koji je s pomoći ovom mjestu započeo prije 15-ak godina kao djelatnik Ministarstva useljeništva, u Kistanje su odvezli nešto manje od tone različitih higijenskih potrepština i nekvarljivih prehrambenih proizvoda prikupljenih u akciji provodenoj uglavnom u odgojno-obrazovnim ustanovama u Kaštelima.

Domaćini su im ovom prilikom bili župnik Kistanja, mons. Nikola Dučkić te donačelnik općine Roko Antić, koji su još jednom zahvalili građanima i GDCK Kaštela na svemu što rade za Kistanje.

Uz materijal prikupljen u ovoj humanitarnoj akciji, Kaštelani su, nakon nedavne donacije od 1,4 tone jabuka, stanovnicima Kistanja uručili i 1,5 tonu mandarina i jabuka, koje su u kaštelanski Crveni križ pristigle iz doline Neretve.
Riječ je o projektu europske potpore proizvođačima voća, u sklopu kojeg GDCK povremeno učenicima kaštelanskih škola donira voće.
Tako se uskoro očekuje nova donacija jabuka i mandarina, koja će biti podijeljena također učenicima kaštelanskih škola, a to voće naći će se i u socijalnoj samoposluzi gdje će ga dobiti korisnici koji koriste njene usluge.


KOMENTARI:

Stari Komentari (11)

 • (Gost_7640)

  Da "prijatelj Kistanja" :):p:):p

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4583)

  Za vrijeme Operacije Oluja područje Kistanja je napustilo većinsko srpsko stanovništvo, a nad nekoliko preostalih su izvršeni zločini, od kojih je najpoznatiji masakr u Varivodama. U ispražnjene srpske domove je vlada hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana organizirano doselila Janjevce, odnosno pripadnike hrvatske manjine na Kosovu,
  nitko ne radi,živi se od socijale.mladi se bave kulturom umisto da goje ovce i sade kumpire.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8137)

  A Kaštela puna mandarini i jabuk pa smo im to poslali?! Di je slika skupljenih priloga? Ali je i ovo kriva slika

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4583)

  rat je gotov ima 20 god. dokle će se slat pomoć. sadnice in poslat, nek sadu bajame i oraje pa ih nećemo uvozit iz kanade .

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1092)

  Ne "Kistanjama", nego "Kistanju". Nisu "ove Kistanje", nego "ovo Kistanje".

  oko 3 godina prije
 • gost 2144 (Gost_3916)

  bravo goste 4583-nedavno san se uvjerija na vlastite oči,žicaju pomoć od drzave,socijalne skrbi,crvenog križa a svaki drugi ima na crno štand i prodaje odjeću i zaradi misečno više nego šta je nečija plaća,šok san dozivija

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4583)

  neka rade, neka prodaju i neka imaju ,ali politika je kriva da su na socijali. kad su dovedeni onda in je tribalo reč šta će radit i da moraju radit.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1196)

  imaju li i oni tuđmanov spomenik

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6226)

  imaju na kući bez krova kroz cili zid hrvatski grb sa prvim bijelim poljem. nek se zna

  oko 3 godina prije
 • gost 2144 (Gost_7748)

  ima puno ljudi u kaštelima koji jedva žive,rade a ne primaju plaću-pomozimo takvim ljudima naš don ivan u sućurcu pomaže,pomozimo i mi i ja ću.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7748) (Gost_6226)

  zašto zoveš druge. pomozi sam koliko možeš ili ih prijavi u centar za socijalni rad,a možeš i u karitas

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara