NA TEMU MASLINARSTVA
U subotu, 14. studenog,  udruga Trokut mladih Kaštela provodi petu radionicu projekta „Stari uče mlade“ na temu maslinarstva.

Podsjetimo, glavni cilj projekta, kojeg organizira i provodi udruga Trokut mladih Kaštela pod pokroviteljstvom Grada Kaštela,  je približiti mladima određene tradicionalne vještine kao što su povrtlarstvo, ljekovito bilje, spravljanje autohtonih kaštelanskih jela, šivanje, maslinarstvo te vinogradarstvo i vinarstvo. Voditelji radionica su umirovljenici koji će svoja znanja i vještine prenijeti mladima u svojim domovima ili poljima u ciklusu od 6 predavanja i radionica.

Peta radionica na temu maslinarstva održat će se u masliniku poviše groblja u Kaštel Lukšiću u 9.30 sati. Predavač će polaznike radionice upoznati sa temom ekološkog uzgoja maslina te će pokazati kako preraditi i kako čuvati ulje. 

Prednosti ekološkog ili organskog uzgoja su očuvanje plodnosti tla, kvalitete vode, smanjenje nitrata u tlu te racionalnije korištenje energije. Također, eko uzgoj čuva biološku i genetsku raznovrsnost i proizvodi kvalitetne i zdrave kulture bez ostataka rezidua pesticida i štetnih tvari.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na predavanju se mogu prijaviti na e-mail Udruge Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Voditelj projekta
Ante Markovina
Mob. 095/1975414


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_1184)

  bravo trokut ,svaka čast. to mladima treba ,a ne tamo neka predavanja i promocije o stradanjima drugog svj.rata

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5966)

  Trokut uvik nesto radi. Valjda ce to jednog dana pripoznat i ostali.

  oko 3 godina prije
 • gost (Gost_6127)

  Bravo sve 5!

  oko 3 godina prije
 • gost7026 (Gost_1242)

  bravo,tako triba,baš san danas vidija u jednon masliniku kraj trogira otac,sa diteton bere masline,otac bere a mali mobitelira.a otac uzeja oni mobitel stavija na neki kamen,i razbija ga u iljadu komadi.mali bez riči doša za maslinu i počeja brat.triba mlade učit životu.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3211)

  Odgovara: # 379965

  Da, bas ih te tako triba ucit zivotu, da im se razbije mobitel :(

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7152)

  1184 istina i samo istina to su ljudske vrijednosti,isto kao i ove što ih provodi trokut mladi jer povijest je učiteljica života ,zato učim povijest kako u ,aslinarstvu tako i u drugim segmentima života.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara