DJECA SIMBOLIČNO PREREZALA VRPCU
Nakon završetka trakavice oko rekonstrukcije, duge punih osam godina, danas je u Kaštel Štafiliću svečano otvoren gradski dječji vrtić Maslina, koji pohađa 160 djece u dobi od 1 do 7 godina.

Djeca su u ovaj vrtić ušla još početkom pedagoške godine, temeljem privremene uporabne dozvole, a špekulacije o „namještenom“ otvaranju uoči izbora, gradonačelnik Ivan Udovičić je odbacio te ustvrdio kako je svečano otvaranje čekalo izdavanje stalne uporabne dozvole,

Rekonstrukciju ovog vrtića pratilo je niz problema, a posebno na relaciji investitor – izvođač radova – projektant, pa je cijeli projekt nekoliko godina bio i na čekanju.

-  Rekonstrukciju ovog vrtića imali smo u dvije faze, a cijeli projekt težio je više od 10 milijuna kuna. Neki su troškovi bili neplanirani i po meni nisu trebali, jer smo imali dva izvođača, dopunu projekta, čuvanje gradilišta tijekom dvije godine koliko se nije gradilo. Mislim da je najgori problem bilo prisilno raskidanje ugovora s prvim izvođačem, što je sve zakompliciralo. Od kada smo u mandatu ozbiljno smo se uhvatili rješavanja situacije i uspjeli smo ipak sve privesti kraju i prije dva dana dobili smo i stalnu uporabnu dozvolu – kazao je ovom prilikom gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičić.

Ravnateljica dječjih vrtića Kaštela, Ivanka Vučica, na otvaranju vrtića posebne je pohvale za dovršetak projekta uputila pročelnici Sandri Zokić, nazvavši projekt vrućim kestenom koji je pročelnica dobila u „nasljedstvo“.
Ovaj vrtić već je dobio epitet najljepšeg u županiji, a zadovoljava sve pedagoške standarde.

- Vrtić ima 1200 metara četvornih unutrašnjeg prostora sa sobama i prostorima za boravak 8 grupa djece, ima prostore za stručnu službu, malu dvoranu, centralnu kuhinju, praonicu.... Vani je veliko uređeno igralište, parking za roditelje i zaposlenike, imamo sve što nam treba, a sretni smo jer smo napokon u svojoj kući – kazala je ravnateljica Vučica.

U prigodnom programu na otvaranju vrtića sudjelovala su djeca iz kaštelanskih vrtića, a otvaranju je nazočio i župan Zlatko Ževrnja, koji je naveo da je Županija ovaj projekt potpomogla sa 600 tisuća kuna, kojima se nabavio dio didaktičke opreme.

Tijekom protekla dva mjeseca, od kada vrtić radi, uklonjeni su, prema riječima ravnateljice Ivanke Vučice i neki tehnički problemi, o kojima se govorilo, poput problema koji su otkriveni u centralnoj kuhinji, no do svečanog otvaranja vrtić u potpunosti funkcionira.


KOMENTARI:

Stari Komentari (28)

 • (Gost_2461)

  Nadajmo se da je ovo zadnji put kako se ovi vrtić koristi za izbore

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7102)

  Koliko se godin radija,ma šta imate slavit:D:D:D:D,samo budale vas ne kuže,otvarate vrtić,kako bi kupili glasove za izbore,koji su za dva dana.Ko vas ne zna!!!!Briga vas za dicu,vama je bitno dobit izbore,ali tresu vam se gaće,ka i sdp-ejcima,nećete ovaj put imat većinu,ka ni sdp-ejci.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5176)

  Sramota dva miseca nako rada i dva dana prije izbora da se vrtic otvara. Koje gluposti. Pa ko je ovde lud. Prodaju ljudima maglu.

  oko 2 godina prije
 • pero (Gost_7748)

  koliko uhljeba na jednom mistu....:D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_121)

  Maslina je dobila epitet najljepšega vrtića u županiji,a što je sa ostalim vrtićima u kaštelima,a posebno stavljam naglasak na privatne vrtiće!?Svi plačaju istu cijenu,a što pojedina djeca dobivaju?Obiđite sobe vrtića i dvorišta vrtića,pa to slikajte prid izbore.160djece adekvatno zbrinuti,a što je s ostalom djecom?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4727)

  Opet gradski oci na festi,samo se neradi,a poreznici placaju..bit ce gospoda zaboravila gdje im je radno mjest..riva,adz,festa...krasno

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5161)

  Da PARENTS CORNER na jednom od panoa u vrtiću. Ali je to engleski, a ne hrvatski vrtić!?
  O predizbornoj promidžbi sve je jasno. Preprozirno i žalosno!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4103)

  dear monkey, if you didn't know this kindergarten has english speaking groups, greets

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7180)

  goste 121,kojim ostalim vrtićima.?Ti ostali vrtići su napravljeni za vrime mraka i zločinca Tita,ka i tvornički stanovi,bolnice,ambulante,ma 90% javnih ustanova u Kaštilin.Da komunjare to sve nisu napravile u 45 godin,bili bi danas gori od Albanije,jer ovima danas bi tribalo jedno 300 godin,da sve to naprave.Otkad su ti vrtići napravjeni,malo i ništa se ulagalo u njih,jedino u Gomilici.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4727)

  Malo setam rivom malo adz,malo festom i zeni posao biram

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2178)

  Kako nitko nije pozva vatrogasce na otvaranje?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6121)

  Grgica je bija u tisnon vestitu mislila san da ce mu puknot jaketa kad je sijaaaaa

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7161)

  Bravo goste 2178 . Kad se jide i pije nema vatrogasci a kad triba ča ka ča je gorilo onda zovu dođite hitno, spašavajte. Jo Vas.....

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7623)

  oVAJ VRTIC JE TRIBAO BITI GOTOV IMA 3 GODINE .. A NE SADA DAN PRIJE IZBORA .. PA zbilja ovi misle da je narod glup ..

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2475)

  Pitajte bivsu vlast.tj..gosd..Berketa zasto nije dovrsija zapoceti projekt...nista vam nevalja sta je od Hdz -a...jeste li vi mozda neciji uhljebi i bili bili da vasi dodu na vlast...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6110)

  on je otvorija male skole,ukopa prugu smanjija prirez i doveja kruzere u kastela

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3230)

  Cudno kako nisu opet otvorili novu skolu u Novom. Nakon sta su je sanirali od poplave. Zasluzila je jos jedno otvaranje. Da se pojedinci naslikavaju.

  oko 2 godina prije
 • smoki (Gost_6145)

  nisu to gradski vrtići nego privatni od ivanke vučice
  Skoro polovica zaposlenika rod od ivanke a ostali od hdz

  oko 2 godina prije
 • (Gost_621)

  Odgovara: # 379325

  E pa???

  oko 2 godina prije
 • (Gost_621)

  Kako prigodno maškaravanje gadljivih političara pred izbore!!! Dica su prešesna i nadam se da će guštat u ovon vrtiću i usput bi mi bilo drago da se malo uloži u ostale dotrajale prostore kroz Kaštila da i druga dica guštaju.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8150)

  Nu in glav,sve linčine i nerad,ali uhljebljeni

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8214)

  A sta je sa igralistem u novom zasto je maknuto iz parka????

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8214)

  I pitanje za admina, tko i sa kojim pravom slika moje dijete dok je u vrtiću i te slike objavljuje na portalu? Ukoliko ih ne uklonite slijedi tužba. Jer ako se od tamo neke severine djetetu prekrivaju oči, tko ste vi zajedno sa ovima da slikate djecu i to objavljujete javno? molim odgovor

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8124)

  Nafalila ravnateljica Vućica sadašnju gradsku vlast sigurno joj triba namistit koji poslić za muža

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9885)

  u nas u kašelama eto otvoren je novi vrtić, bio bi on eto gotov i prije, al eto

  oko 2 godina prije
 • (Gost_449)

  (Gost_8150)

  Nu in glav,sve linčine i nerad,ali uhljebljeni

  to ih je sdp uhljebija i on je vučici poklonija vrtić

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4238)

  Ne vidim stol za žderačinu? :p

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8615)

  To ne reklamiraju...
  Privatno...;)

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara