OVE SUBOTE DVIJE PROJEKCIJE
Nakon više od 25 godina od posljednje kino projekcije u lukšićkom kinu, ove subote sa dvije projekcije nakon dugog niza godina Kaštelani će ponovo uživati u filmovima i to kroz projekt Kino Mediteran.

Ovaj projekt revitalizacije kina u Dalmaciji održava se u više od 20 gradova, a cilj mu je vratiti kvalitetan filmski program u gradove u kojima su kina odavno zatvorena. Kino Mediteran organizira Festival mediteranskog filma Split, a projekcije u Kaštelima održavat će se u Pastoralnom centru u suradnji s lokalnim partnerima iz Udruge Kaštelansko kazalište. 

Prvo kino gostovanje održati će se u subotu 7.11. i to sa dvije projekcije: u 17:30h prikazivati će se sinkronizirani animirani film za djecu “UPS! NOA JE OTIŠAO…” a u 20h odrasli filmoljupci moći će pogledati trenutni hit hrvatske kinematografije “ZVIZDAN” redatelja Dalibora Matanića. 

Filmski programi za početak će se održavati jednom mjesečno, a svim posjetiteljima za prvi put pripremljeno je i iznenađenje u vidu besplatnih kokica za djecu i pića dobrodošlice za odrasle.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se kupiti u Pastoralnom centru, u subotu, 7.11., od 15 sati, a online rezervacije možete uraditi:

- za "Ups! Noa je otišao".... OVDJE

- za "Zvizdan"......................OVDJE

Opširnije o programu:

"UPS! NOA JE OTIŠAO... " sinkronizirani animirani film za djecu

Toby Genkel, Njemačka, 2015, 87min

"Ups! Noa je otišao..." je klasična priča o bezvremenskoj Noinoj arci. Ovo je priča o životinjama koje nisu dospjele na arku među kojima su i svitodomci, grifoni i samopiri– izgledom neobične i simpatične životinje za koje nitko nikad nije čuo jer dosad nisu postojale. 

Bližio se kraj svijeta i postojala je opasnost da poplave unište sva bića na planeti. U Noinu arku redom su se ukrcale sve vrste životinja, od najveće do najmanje. Nespretni svitodomac Dado i njegov sin Fric ušli su u arku uz pomoć grifonki Vande i njezine kćeri Lole. 

U trenutku kada se Noina arka otisnula , Lola i Fric su se nesretnim slučajem našli izvan nje. Za te dvije životinjice to je bio početak avanture u kojoj su stekli nove prijatelje, upadali u nevolje i susretali razne neobične životinje dok su se pokušavali spasiti. Na samom kraju otkrili su da je ponekad potrebno suočiti se s krajem svijeta kako bi se pronašlo mjesto u njemu!

"ZVIZDAN"

Dalibor Matanić, Hrvatska, 2015, 123min

Zvizdan govori o zabranjenoj ljubavi, o njenoj fragilnosti, ali i o njenoj snazi. Ova filmska priča obuhvaća tri desetljeća, a smještena je u dva susjedna sela čija je povijest opterećena sukobima, netrpeljivošću i netolerancijom. 

Prva je ljubavna priča smještena u 1991. godinu – predratna previranja, prve barikade i napetost koja među selima doseže vrhunac, nisu dobro okruženje ni za kakvu ljubav, a kamoli za dvoje mladih iz dvaju susjednih sela. Deset godina kasnije, rat je već gotov, ali ne i zaboravljen – ožiljci još nisu zacijelili i naši se protagonisti moraju suočiti s njima. Treća priča smještena je u 2011. godinu – ni zla, ni napetosti, ni sumnje nisu nestale, ali čini se da je vrijeme za novi početak.


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_7937)

  svaka cast, samo bi trebalo cesce davat filmove, bar dva puta mjesecno

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2976)

  Aj,bar nesto.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6120)

  Šteta samo šta su sjedalice u "kinu" plastične i totalno neprimjerene. Nadajmo se da će nabavit nešto prikladno, a do tada koristimo šta imamo!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4223)

  a di se to nabavljaju sidalice, dobro grad i ove ima hehehhe.nima para.a niko nece donirat.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara