UDRUGA VEĆ PETNAESTU GODINU OBILJEŽAVA SJEĆANJE NA SVOJE POGINULE SUBORCE
Članovi Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement i rukovodstvo CEMEX-a, zajedno su s roditeljima i rodbinom svojih poginulih kolega, dragovoljaca Domovinskog rata, položili cvijeće na spomenik pred Upravnom zgradom u tvornici Sv. Juraj te njima u spomen zapalili svijeće.

"Smisao postojanja naše udruge jest očuvati sjećanje na naše poginule prijatelje, kolege i suborce, stoga svake godinu polažemo vijence uz spomenik postavljen njima u čast.“, izjavio je Stipan Žižić, predsjednik Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement.

„Kontinuitet od petnaest godina obilježavanja sjećanja na ratne putove naših kolega i prisjećanje na trag koji su ostavili u životima svojih obitelji i prijatelja, način su da njihov doprinos stvaranju Hrvatske nikad ne zaboravimo.“, rekao je Trpimir Renić, predsjednik Uprave CEMEX-a, zahvalivši se pri tom Udruzi na predanom radu.

Ispod spomenika izrađenog u obliku jastuka, splitske kiparice i dizajnerice Sandre Mateljan, postavljenog unutar tvornice još 2001. godine, nalazi se ploča s urezanim imenima devetorice u ratu poginulih zaposlenika CEMEX-a. Dvjestotinjak zaposlenika ove tvrtke prošlo kroz Domovinski rat i dalo svoj doprinos stvaranju hrvatske države.

Udruga dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement osnovana je 2000. godine, a vijence polaže dva puta godišnje, na dan svog osnutka i na blagdan Svih Svetih kada im se pridružuje i rodbina pokojnih branitelja, kako bi odali počast onima koji su poginuli za slobodu i neovisnost Hrvatske.


KOMENTARI:

Stari Komentari (11)

 • (Gost_172)

  Ol su malo obranili

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1210)

  mladost je poginila za cemex

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6197)

  Na pocetku okupacije veliko srpske cetnicke armije.
  Djelatnici ondasnjeg "DC"-a, a zna se tko su oni, isli su sa srcem i dusom za bolje sutra,bili su dragovoljci, krenuli golim rukama, obraniti oltar domovine, a zapisi o njihovom dragovoljaskom srcu su nestali ili ih je neko namjerno skrio ili unistio.

  Vratite dragovoljcima ponos , a istodobno im zahvalite ,krenili su sa srcem.
  Pronadite, dragovoljacke zapise,zasto ste ih skrili ili unistili.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6197)

  Zasto, nema imena i prezimena osoba koji su bili dragovoljci, nestali iz ureda "NO", cija je naredba , bila da zapisi nestanu, da se nezna za ljude koji su golim rukama krenuli u bolje sutra..To je sramota !

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1181)

  niki su branili u ta teška i bremenita vrimena ,a niki su to sve lipok rasprodali i napunili svoje žepe.. oli jin je to didovina bila ?!?

  oko 3 godina prije
 • Nenaroružani dragovoljci DC-a (Gost_3481)

  Oformljeni dobrovljni nenaoružani dragovljci DC-a po svim tvornicama, prvo u Svetom Kajo (Bosančić, Maretić, Podrug, Sanader, ...) a zatim i ostalima. Iz tih jedinica, koje su vršili deržurstva (papovkama, M48, malokalibarkama, pištoljima...), regrutirali su se za borci Zbora narodne garrde (ZNG)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8544)

  A,kad je tribalo ić na teren kud koji mili moji

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4117)

  a di su oni šta su nosili šarene monture krunice oko vrata ,pištolj u žepu i šetali po ondašnjen "partizanu" i glumili velike hrvate branioce, a sve šta su branili bila je kancelarija sa damama

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2447)

  i Nadan Vidošević je jedan od branitelja iz Dalmacija cementa, borija se do zadnje lipe.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4117)

  on je branija brižine kroz koje san ja svaki dan iša na posal i nisan ništa primjetija do jedne večeri kad su se neki podnapili i pripucali a "braća" iz lore uzvratili. samo onda nadana nije bilo nigdi. pitanje jeli uopće zna za to

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6202)

  u Kaštilima nije bilo ratnih djelovanja,ali je bilo paleža i minavanja,organiziranih ..

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara