DOBRA BERBA DALA 645 LITARA ULJA
Članovi Poljoprivredno-braniteljske zadruge Linar i zaposlenici CEMEX-a ubrali su ukupno 5,5 tona maslina u rudniku i krugu tvornica Sv. Juraj i Sv. Kajo. Berbom je dobiveno 645 litara ekstradjevičanskog maslinovog ulja Lintar.

Čak četiri tone maslina ubrano je u velikom masliniku u CEMEX-ovom rudniku, zasađenom u sklopu projekta biološke rekultivacije, dok je ostatak maslina ubran u krugu tvornica Sv. Juraj i Sv. Kajo. U berbu su se kao pomoć zadrugarima uključili i drugi zaposlenici CEMEX-a, kao i zaposlenici partnerskih tvrtki Navodnjavanje i Virago te članovi Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement.

„Ulje smo nakon prerade poslali na analizu koja je pokazala da i ove godine imamo ekstradjevičansko maslinovo ulje koje ćemo moći ponovno predstaviti na sajmovima i manifestacijama. To nas posebno veseli jer lani nije bilo berbe zbog najezde nametnika koja je pogodila većinu maslinika u županiji, pa su izostali i naši nastupi“, rekao je Ante Grubišić, upravitelj zadruge Lintar.

Dodao je kako su dosad cjelokupne proizvedene količine ulja prodavali CEMEX-u koji je potom to ulje poklanjao svojim partnerima. Međutim, s obzirom na kontinuirano proširivanje i stasanje maslinika, nadaju se već iduću godinu određenu količinu ulja plasirati na tržište.

 

Ulje dobiveno od ovogodišnje berbe zadrugari će predstaviti na svim važnim domaćim maslinarskim manifestacijama poput „Noćnjaka“ i „Masline“, na kojima je Lintar već osvajao nagrade za kvalitetu i pakiranje, a sama Zadruga priznanja za promidžbu uzgoja maslina.


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

 • na+ dan (Gost_9198)

  :) svaka čast :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5849)

  ....i sve puno vode. Bit ce 5%

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1228)

  hebote..cementara..proizvodi maslinovo ulje..;)

  oko 2 godina prije
 • gost (Gost_5610)

  Jesu li napravili analizu na teške metale

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7234)

  Nisu, a bome ni na dioksine ni furane, a tek PBC. Njega 100 % ima na kile. željezara je kadila 100 na sat a i cementara svako malo pusti "vodene pare." Najpoštenije bi bilo da to uje konzumira uprava. ;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9956)

  I ovo Cemexovo maslinovo ulje od zaprašenih maslina će dobit certifikat ekstra djevičansko maslinovo ulje?
  Znan isto tako neke djevice koje su se 100 puta prašile ali samo u ___,
  one stvarno jesu djevice, mogu dobit virgo intacta napismeno.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7122)

  Pa tako i aerodrom Split proizvodi EXTRAdjevicansko maslinovo ulje kontrolirajuci samo kolicinu masti u svom sastavu... a kerozin ko gleda?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8165)

  Di su im Mesić, Josipović, Šuica i Vrdoljak? Ne bi bilo zgorega da im upute koju litru tako zdravog, ekstradjevičanskog. A ostatak pošalju Zmajloviću na konzumaciju! Pa neka spase i njih ai nas.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8165) (Gost_1976)

  a di su tebi sanader ževrnja i udovičić. oni prvi miritaju

  oko 2 godina prije
 • Kkkkkk (Gost_3181)

  Lipo ali je ekološkije u drugim djelovima kaštela i okolice. Ako postoje otrovi o kojima pričate ima ih svugdje. Ovde iz naslova se vidi da je to plod rada braniteljske udruge a vi se tako prema braniteljima SAMITE SE SVI koji samo sijete mržnju i svađate se uzmite motiku i kopaje radite sa sobom nešto. A ako vam je do ekologije onda reciklirajte otpad štedite sve resurse ponašajte se odgovorno i zeleno

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8117)

  Odgovara: # 378562

  Gostu imena Kkkkkk niko nije protiv rada ili ne daj Bože branitelja ali je protiv manipulacije, laži, podmetanja, oduzimanja prava na zdrav život odraslima, djeci, nerođenima pa zamisli pa čak i braniteljima. Maslinovo ulje s navedene lokacije bilo bi najpoštenije da konzumira uprava. Nakon desetljeća konzumacije potvrditi će nam svojim primjerom da je ekstra pa čak i djevičansko.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4117)

  (Gost_8117) Odgovara: # 378562

  ne triba ništa od toga nego neutralna analiza van hrvatske

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2160)

  Mene osobno bi zanimalo ,postoji li maslinovo ulje u hrvatskoj koje nije ExtraDjevicansko

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara