SPOMEN NA PRIJATELJA
Članovi HPD-a Ante Bedalov odradili su 2. memorijal Franko Banović, koji je ustanovljen u spomen na  rano preminulog kambelovskog planinara, a ove godine cilj je bio Vaganski vrh,  najviši vrh Velebita na 1757 metara nadmorske visine.

Iz Kaštel Kambelovca krenulo se u rane jutarnje sate, a po dolasku na odredište čekale su ih hladne i na mjestima smrznute staze, No. izlaskom sunca sve se pretvorilo u pravu jesensku idilu pa je i penjanje bilo lakše.
Dolaskom na vrh dočekao ih je poseban pogled, sa sjeverne strane na cijelu Liku, a s južne strane na more s otocima.
Nakon kratkog odmora planinari su se uputili prema Strugama gdje su uz molitvu zapalili svijeće i položili cvijeće u spomen na svog prijatelja.

- Iako tužno, bili smo zadovoljni jer smo se popeli na najviši vrh planine koja nam je jednim dijelom vratla lipe uspomene na prijatelja Franka. Svakako treba napomenuti da mu je Velebit bila nadraža planina i njegov dobar duh upravo je na toj planini, kao što je bio prisutan s nama tijekom cijelog izleta – poručili su planinari, uputivši ovom prilikom svom prijatelju i divne stihove Jure Kaštelana.

Jesi li postao trava ili oblak koji nestaje,
Svejedno.
I na klisurama orlovi te prate
i u vodama i među zvijezdama.
Ne mogu rastaviti oči,
izvore koji istom moru gledaju.
Nema rastanka
Nema smrti.
Ako osluškujem vjetar
čujem tvoj glas.
Ako u smrt gledam
čujem tvoju pjesmu


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_1465)

    svaka vam cast, lipo od vas

    oko 3 godina prije
  • (Gost_3328)

    Puno je lipo da ste se sitili dobroga čovika . Frane je bia dobar sportaš, hrvatski branitelj a nadasve čovik. Zato te nikad nećemo zaboravit dragi prijatelju . Tvoja generacija

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara