IZLET NA KRK, CRES I LOŠINJ
Veterani HPD-a Kozjak iz Kaštel Sućurca ovih su dana pohodili otoke Krk, Cres i Lošinj, gdje su ovaj put, umjesto šetnje planinama, posjetili više zanimljivih kulturno-povijesnih lokacija.

Između svega što su imali priliku vidjeti svakako vrijedi spomenuti posjet jedinstvenom gnjezdilištu bijeloglavih supova iznad mjesta Belij na Cresu. Potom šetnju dugu preko 5 km od Velog do Malog Lošinja, te posjet tamošnjem gradskom muzeju i veličanstvenom parku. 
Njih 27, koliko ih je sudjelovalo na ovom izletu imali su priliku posjetiti i duhovni centar Betanija u Velom Lošinju, dok su na Krku razgledali gradsku katedralu I izložbeni postav.U Baškoj su posjetili i crkvu Sv. Lucije sa čuvenom Baščanskom pločom, te tako na najljepši način završili svoj trodnevni izlet.

Nakon mnogo godina planinarenja, ovi vedri veterani uglavnom su osvajanje nekih visokih vrhova ostavili iza sebe, no i dalje njeguju tradiciju druženja i zajedničkog hodanja, na nešto manjim nadmorskim visinama, a uz tu tradiciju ide i dobro raspoloženje, vedar duh, pjesma i zabava, čega ni na ovom trodnevnom izletu nije nedostajalo.

Planinari veterani družit će se i ovog vikenda, kada će u zajedničku berbu maslina koje se nalaze uz put koji vodi prema planinarskom domu Putalj  na Kozjaku.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara