U SVETIŠTU GOSPE OD MILOSTI
U petak, 23. listopada, u 16 sati, na ulazu u svetište Gospe od Milosti u Kaštel Gomilici, svečano će biti otkriven jedinstven spomenik, rad umjetnika Ilije Pašalića iz Kaštel Gomilice.

Ilija Pašalić ovaj je spomenik radio punih osam mjeseci, a radi se o mozaiku od dalmatinskog kamena, kojim je umjetnik uspio predočiti postojanje na ovim nemirnim prostorima, te opstojnost i predanost hrvatskom rodu i nauku katoličke Crkve.

Na spomeniku su prisutni motivi stare crkve Kuzme i Damjana, sv. Jeronima, Gospe od Milosti i drugi, koji su posebno povezani s vjerom i životom u Kaštel Gomilici.

Otkrivanje spomenika organizira se u suorganizaciji s udrugom Sv. Jeronim, odakle je pristigao poziv građanima da svojim dolaskom uveličaju ovaj događaj.


KOMENTARI:

Stari Komentari (17)

 • (Gost_1602)

  koliko je koštalo i ko plaća

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2803)

  Dosta više spomenika i kipova bando... Oćemo radna mista i investicije!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7135)

  Imate sada jedinstvenu priliku goste 2803 pa glasajte znate za koga.

  oko 3 godina prije
 • škrabalo (Gost_3210)

  JA UMJETNIK. Dali mogu svoje škrabotine nazvati umjetnošću. Možeš, ukoliko
  tim stručnih i profesionalnih osoba Tvoj rad tako ocijeni ??? A tko su ti koji su
  taj uradak ocijenli umjetničkom formom. Dali su nadležne institucije dale građevinsku ili već koju potrebitu dozvolu za intervenciju u takovom ambijentu??? Ovo se inače zove uzurpacija prirodne ambijentalnosti.
  Mogu li i ostali "UMJETNICI" sada nesmetano izlagati svoja djela na putu
  do crkvice Gospe od Milosti ???

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9222)

  Kome treba još jedan " jedinstveni" spomenik ? Hoće li svetište s ovim prvorazrednim kičerajem postati još svetije?Koja je to služba u gradu dala dozvolu za ovu nakaradnu intervenciju u javnom prostoru? Ili je to Mirakul Sv. Jeronima Svemogućeg...?!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3071)

  Hoćemo li i mi drugi umjetnici moći napraviti jedinstvene spomenike -kić nad kićevima odmah do ovoga ili ćemo trebati ishoditi dozvolu koju kada smo mi u pitanju nećemo dobiti nikada. U tom slučaju će morati obrazložiti odobrenje ovoga , pa bi mogli biti u velikom problemu. Ja sam Gomiličanin fetivi ,domoljub , Hrvatina,katolik te iznad svega vjernik zavjetovan na velika ovozemaljska djela.

  oko 3 godina prije
 • haha (Gost_7225)

  Ilija je bio gradjevinar, pa radio suvenire, sad je umjetnik. Pa ljudi moji, koji su to strucnjaci iz gomilicke zupe i udruge procijenili da je ovo umjetnost i tako grubo, seljacki intervenirali u onaj krasni prostor?!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7151)

  jeli bilo više kandidata sa radovima i jeli komisija kompetentnih odlučivala koji je rad "umjetničkiji".ovo je stvarno prišlo svaku miru i kaštela su postala privatna *****ja pojedinaca dođoša i crkve

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2871)

  tko diže spomenike? onaj tko nas je davno prodao arijevskoj rasi i samo pobjeda antifašista donila je slobodu hrvatskom rodu

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5221)

  Neka mladi znaju da bi po crkvi i fašističkim slugama svi Hrvati bili nijemci-arijevci bez spomena Hrvat i Hrvatska, po crkvi ni Istra nikada ne bi bila u Hrvatskoj. To je jedina dokumentirana istina. Ni po crvenima ni po plavima. Istina je samo jedna, izgleda da samu u Hrvatskoj postoje dvije istine.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1927)

  Zašto ste Gomiličani ljubomorni na svog mještanina umjetnika jel vam možda krivo što je hercegovac a ne fetivi

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5172)

  i ja cu kad tad napravit..jednu kamenu..arku ili brod..8-9 metri..mislim.vise .pripada prostoru i judima..a moze posluzit i svrsi..recimo kad dodje poplava..dok ovo..vise mi izgleda ka danasnji svaki normalni gradjevinski objekt napravljen od strane ..gradjevinske firme veton ddo..sa kupama kanalicama..u vrimenu od tuneli..i pituri..;)

  oko 3 godina prije
 • 1878 a.d. (Gost_7187)

  Izvjestiti sve sllužbe poput komunalne, građevinske i u roko HITNO pristupiti
  uklanjanju NLO-a iz onakvog ambijenta!!!!!!!!!!!
  1978 a.d.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5550)

  (Gost_1927)
  Zašto ste Gomiličani ljubomorni na svog mještanina umjetnika jel vam možda krivo što je hercegovac a ne fetivi

  jeli taj umjetnik u svoje selo oklen je stavija koji spomenik.barem poglavniku

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2961)

  Trecerazredni amaterski uradak,ma otkud autor bio.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2961)

  Prije dvadestak godina Livnjaci i Duvnjaci kojih je Gomilica puna pa smo susjedi barem s tri obitelji,za sebe nisu govorili da su hercegovci nego bosanci i to s ponosom.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2150)

  A odakle su livnjaci, a odakle su duvnjaci?

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara