DOBAR GLAS DALEKO SE ČUJE
Desetogodišnja Kornelija Petak iz Kaštel Novog svojim je glasom osvojila simpatije članova stručnog ocjenjivačkog suda na ovogodišnjem festivalu Pop fest Kupres 2015, te se u Kaštela vratila sa zasluženom prvom nagradom žirija.

Pop fest Kupres 2015, festival je koji pruža priliku mladima da sav svoj talent i energiju pokažu publici.  Festival se ove subote  održao u prostorijama Hrvatskog doma Kupres, i to u dva dijela, revijalnom i natjecateljskom.
Osamnaest mladih pjevača publici se predstavilo izvedbama domaćih i stranih uspješnica, a svatko od njih priželjkivao je jednu od nagrada.
No ipak, samo je njih petero zavrijedilo naslove najboljih, a po ocjeni žirija bila je to Kornelija Petak iz Kaštel Novog koja je pjevala „Respect“  Arethe Franklin, dok je po ocjeni publike prvo mjesto pripalo Kuprešanki Eleni Ivković. Druga i treća nagrada žirija pripale su Anji Vukliš iz Banja Luke te Katarini Kuni iz Kupresa. Najboljim scenskim nastupom ocjenjen je onaj Eme Uvalić iz Trogira,


Kornelija Petak

Mlada Kornelija Petak publici širom zemlje poznata je iz RTL-ovog showa „Zvjezdice“, koji ovih dana pratimo na malim ekranima. U izlučnoj večeri ovog showa Kornelija je također pjevala „Respect“, dok je u prvoj polufinalnoj večeri, iako poprilično prehlađena, izvela 'Mercedes Benz' Janis Joplin i ponovo osvojila žiri, te se plasirala u polufinale ovog natjecanja.
Kako nam je kazao njen tata Mario, Kornelija obožava pjevati, a ovi uspjesi joj daju dodatnu motivaciju.

- Još nije govorila prve riječi, a znala je “mumljati” glazbu pjesama koje bi čula. Tako možemo kazati da je propjevala prije nego li je progovorila. A uvijek pjeva, u svakoj prilici. Ima predivan glas i prije nepunu godinu dana odveli smo je u Music talents, gdje joj je mentorica postala Teana Kovačević. U radu s mentoricom Kornelija uživa kao i u nastupima koje Music talents organizira – priča nam tata Mario.

Kornelija je tako nastupala već na nekoliko pozornica, a Kaštelani su je imali priliku čuti ovog ljeta u sklopu manifestacije Miljenko I Dobrila u dvorcu Rušinac.
Osim tate Maria, Kornelijini najveći fanovi su mama Kristina, baka, a posebno djed Stipe koji je ponosan na svoju unučicu, a za nju navija i njen četvrti razred škole „Prof. Filipa Lukasa“ u Kaštel Starom.

U polufinalu Zvjezdica tri Kaštelanke

Uspjeh u Kupresu i ljubav prema pjevanju Korneliju će uskoro možda odvesti i na festivale u Crnoj Gori i Travniku.
Do tada za nju će Kaštelani moći navijati u showu „Zvjezdice“, već ove subote u polufinalnoj emisiji.

No, osim Kornelije, još dvije mlade Kaštelanke branit će boje svog grada na ovom natjecanju mladih pjevačkih talenata.
To su 8-godišnja Lana Rubelj iz Kaštel Sućurca i 12-godišnja Ananda Đuranović iz Kaštel Gomilice, za čije su nastupe do sada stizale samo odlične kritike.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_2161)

  Bravo Kornelija. Još u vrtiću si nagovještala svoj uspjeh. Čestitke našoj dragoj sumještanki iz Rudina.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4193)

  biće mala odozgar

  oko 2 godina prije
 • Mihaela (Gost_5214)

  Kornelija preljepo pjevaš <3

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara