NA FREKVENTNIJIM MJESTIMA
Odlaganje komunalnog i glomaznog otpada, izgled kontejnera za otpad, dinamika pražnjenja kontejnera i slično, neiscrpne su teme kada je riječ o izgledu grada. Nered koji vlada, a koji se događa  zbog neodgovornosti građana ili neadekvate organizacije, nadležni sve češće žele ukloniti određenim rješenjima, a u zadnje vrijeme jedno od njih su i  boksovi te betonske kućica za kontejnere.

- Kućice za kontejenre su novina, a naručili smo ih da pokrijemo neke udarne pozicije u turističkim zonama, pa se nalaze djelomično  u Novom kod đardina, u Kambelovcu kod parka i kod ambulante u Starom. Planirali smo ih i kod Rotonda, ali se tamo u ovom trenutku izvode radovi na Eko projektu.

Stavljamo najviše tri boksa zajedno, jer nije odgovorno, posebno prema susjedima, stavljati više, a mi trenutno na nekim pozicijama imamo i po pet kontejnera i više, što nije dobro rješenje.
Na više od desetak pozicija koje su posebno “napadnute” smećem, gradili smo betonske boksove, kako bi na taj način koliko.toliko civilizirali prostor – informirao nas je upravitelj Vlastitog pogona Ivan Čagalj.

Boks za svaki kontejner stoji oko 4.5 tisuća kuna, odnosno jedan trojni boks Grad košta između 13 i 14 tisuća kuna.
Diljem Kaštela postoji oko 500 kontejnera za komunalni otpad, a planirano je nabaviti boksove za dio njih na frekventnijim i važnijim lokacijama, za što će Grad tijekom godine dana izdvojiti između 70 i 100 tisuća kuna.


KOMENTARI:

Stari Komentari (20)

 • (Gost_3213)

  Molim hitno stavite na sjevernu stranu ceste dr.F.Tuđmana kod Agave te kod Poljoprivredne škole. Ako želite poštivati kriterij turističke A zone. A može i dalje prema Resniku.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3114)

  reka je berket odavno maknit ove kontejnere

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4156)

  Reka je i žičaru napravit i male školice itd. Nema veze sad je to sve stvar prošlosti. Odmaraj kapetane zaslužija si.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4209)

  Sredite najprije cestu kod škole u K. Lukšiću i molite Boga da nitko ne strada kad pada kiše, ko će odgovarat ako nedaj Bože strada čije dite.
  A mogli bi i pomaknit i zatvorit kontejnere kod praonice u Lukšiću jer kad se ide u Studenac izlaz na cestu je nepregledan.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2786)

  reka je i prugu ukopat

  oko 2 godina prije
 • (Gost_238)

  Ala sta ce bit politicara po njima za vrime izbora.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_238)

  Eno u zagorskom putu u starom po peti put u zadnje 2 god zapaljene plastice kante. Da ih je bilo uvatit pa odvest mamici.. Odgoj na nivou

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5161)

  Ča van smeta Kapetan! Vaši su doveli do neimaštine počev privatizacijom pa nadalj ajme majko.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1242)

  Stavljanjem smeća u kontenjere niste ništa napravili nego potrošili i ono malo šoldi uzalud. Di je kompostana i reciklažno dvorišta? Di je odvojeno prikupljanje? Riba smrdi od glave a uprava također.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7249)

  najači su ovi ča in je partija oprala mozak i naredila in da seru berketa, a to ča in je grad neredan i ča oni ča bi ga triba držat rednin drži predike i smije se i ruga sa svima iz 4 zida svoje kancelarije u općini

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5633)

  05 Prosinca 2013 na Portalu je objavljen članak: Zbog nepropisnog parkiranja na ugibalištu ugroženi životi putnika
  Tada je gradonačelnik obećao: "Plan nam je, u sklopu komunalnog redarstva, uvesti i prometne redare, koji će nakon obuke i stručnog osposobljavanja moći pisati kazne za nepropisno parkiranje na licu mjesta, čime bi se trebalo uvesti više reda na kaštelanske ulice." Prometni redari su prohodali, ali se politički dobro zaštićenom okretištu i ne približavaju. Redari možda nemaju vrimena, tribaju obilazit polulegalna gradska parkirališta. Lud ko mu je virova.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8184)

  Oli to nije riješeno s Rijon u Trogiru , al neradi odlagalište plano? To je kapetan zdušno obečava i pritija čistoći, je malo podsječa na Milanovića sa svakin se volija svadid, al bilo pa prošlo, nema veze.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8756)

  ma koja partija
  jel reka maknit ove kontejnere cim dođe na vlast
  evo jos ih mice kambelovcanin

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2815)

  Je sr ovi Adezeovci boje Berketa kad ga stalno spominju bolje im je da pred izbore slušaju upute Kaštelanskog Vase i počmu obilaziti kuće a Čagalj nre radi svoj posa i zato su kontenjeri pripuni jet čovik sad sa mladeži mota se iza 10 naveče penjati i skidati protivničke plakate.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_90)

  Kakva je to cijena za "kantinu kucicu"? Ko ce i na tome zaradit u djep?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4110)

  E moji klapetančići odmrmorili ste svoje, nadajte se mistu na SDP-ovoj listi.
  Oli smeče ne odvozi Čistoća Split i mete oko kanti?
  Nisan zna da je čagalj otvorija preduzeče za odvoz škovac, lipo bogami a vi još da nije sposoban.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7163)

  sta je sa starackim domom nakon donatorskog zderanja
  i on ka i zicara

  oko 2 godina prije
 • (Gost_97)

  Mnogima je Cagalj trn u oku.A sta bi trebao za vrime kampanje lezati doma i cekati da netko drugi odradi posao.Okupite i vi mladež pa odradite posao za svoju stranku,kada ste toliko sposobni.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1414)

  ko je reka da lezi...radi covik i vikendom, pa su tako nedavno lipo posikli 30-40 tamarin pod bile starih samo 100 godin:D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2150)

  "Okupite i vi mladež pa odradite posao"

  Lipi je to posal: stručan i učen, pravi pionirski.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara