NOVOSTI IZ RERE
U okviru mjere «Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja» iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. raspisan je natječaj „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“,  namijenjen mladim poljoprivrednicima, od 18 do 40 godina starosti, koji tek planiraju preuzeti poljoprivredno gospodarstvo ili nisu u statusu nositelja poljoprivrednog gospodarstva duže od 18 mjeseci.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu i iznosi 50 tisuća eura  po korisniku, koji u 100 postotnom iznosu isplaćuje Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Prihvatljiva ulaganja odnose se na gotovo sve oblike poljoprivredne aktivnosti i to kupnju domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, kupnju, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskihobjekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade, kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta, kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada, uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje, građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda, stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade.

JU RERA  za koordinaciju i razvoj Splitsko – dalmatinske županije u suradnji sa Hrvatskom poljoprivrednom agencijom, Savjetodavnom službom – podružnica SDŽ i lokalnim akcijskim grupama na području Splitsko – dalmatinske županije, LAG Adrion, LAG Brač, LAG Cetinska krajina, LAG Kamen i more, LAG Škoji i LAG Zagora, organizira edukativne radionice na kojima će biti predstavljen otvoreni natječaj.

Prilikom prezentacije otvorenog natječaja prikazat će se propisani izgledi i obvezni elementi poslovnog plana, dok će korisnicima koji se odluče poslati prijavu na natječaj  biti osiguran dodatan termin za pomoć pri izradi poslovnog plana.  

Radionice će biti organizirane u nizu gradova i mjesta, a u Kaštelima će se održati 26. listopada u 9.30 sati u Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu.


KOMENTARI:

Stari Komentari (12)

 • nepismeni (Gost_7257)

  :) u kojoj je stranki poželjno bit, da znan :)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2214)

  Raspitaj se u poljoprivrednoj školi

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1186)

  sve je već popunjeno sa mladeži iz 5+ stranke

  oko 3 godina prije
 • redina (Gost_2109)

  Vazmite, mladi vazmite i privedite zemljište kulturi , a nakon tega prepustite
  sve nami. Ća oće reć nadzor,praćenje,usklađivanje,europsku regulativu,inspekcije,zakone,promjene,tečajeve ,obrasce,ateste,izmjene,nadopune koje se događaju svakih par miseci.Koje naravski sve lipo koštaju,jer kako bi nan inače funkcijonira državni aparat.
  Tako će te dragi naši mladi za godinu dan bit dužniji od Grčke, pardon Hrvatske. Ovo van govorin "bona fide" ća oće reć u dobroj vjeri , jer san to sve iskusija na vlastiton primjeru. Ća bi se reklo naša ideja tvoj benzin.;););)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1786)

  a neš ti zemlje šta je ostalo za obrađivanje. dobar pišo bi sve pripiša.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8618)

  Da mi je vidjeti tog pišu.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1154)

  Da mi je imati tog pišu.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1154) (Gost_1786)

  jadan,mogu mislit kako ti je

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7669)

  Jel to Novak pripremio dok je bio u Reri sa gradonačelnikom još u Županiji jer su se tada hvalili sa silnim projektima kad ono sad ćorak.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9164)

  A jeli to znaci ako sam u Hdz-u da ne smijem dobit, jer ako dobijem odmah je namisteno.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_785)

  Aj pošteno reci, ko bi ti virova.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5161)

  Ma več se zna ko.....

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara