RADOVI U ULICI CRNOĆI I PUTU GOSPE STOMORIJE
Svi koji su danas željeli prometovati prema svetištu Gospe Stomorije, ostali su neugodno iznenađeni jer su na dijelu ulice Crnoći i dijelu Puta Gospe Stomorije započeli radovi, zbog kojih prometovanje tim dijelom nije bilo moguće.

Informaciju naših sugrađana koji nisu mogli do svojih kuća i polja provjerili smo kod nadležnih, no prvi odgovori kazivali su nam da određeni radovi trebaju početi idućeg tjedna, odnosno kako  će Grad urediti alternativni put, kako bi na tom području započeli radovi vezani uz vodoopskrbu.

Međutim, nakon što smo ustvrdili da su radovi ipak započeli danas, doznali smo da je tvrtka Vodovod i kanalizacija, na toj prometnici, od tvrtke Cetina prema sjeveru, započela s polaganjem vodovodnih cijevi.
Taj posao trebao je započeti već prije nekoliko tjedana, no odložili su početak kako bi vinogradari mogli odraditi sezonu branja grožđa. Kako su dani sve kraći, a vremenske prilike sve nepovoljnije, početak radova u VIK-u više nisu htjeli odgađati, unatoč što su time zatvorili glavni put pema sjeveru tog područja.

Svjesni da će ovi radovi poremetiti normalnu prometnu komunikaciju, u Gradu Kaštela, kako su već kazali, od ponedjeljka će nastojati urediti alternativni put, kojim će se moći prometovati.

- Vodovod i kanalizacija ima obvezu svakog dana tijekom radova osigurati prolaz pješacima na mjestu radova, a svako poslijepodne, po završetku radnog dana, osigurati i kolni prolaz. U ovom trenutku postoji alternativni put Vinarskom ulicom, kojom za sada mogu proći manja vozila. U ponedjeljak će Grad započeti radove na proširenju te ulice te će za neki dan i veća vozila moći koristiti tu obilaznicu, za koju će biti postavljeni i odgovarajući putokazi – najavio nam je upravitelj Vlastitog pogona Ivan Čagalj.

Radovi na postavljanju vodovodnih cijevi, a samim tim i otežano prometovanje tim područjem potrajat će, prema najavama, nešto više od mjesec dana, no dinamika radova bit će uvjetovana vremenskim prilikama.


KOMENTARI:

Stari Komentari (58)

Učitaj prethodne komentare
 • (Gost_9236)

  Hoće li se asfaltirati nakon postavljanja cijevi? Bilo bi dobro da manje praši.

  oko 2 godina prije
 • Ivica (Gost_3124)

  svi ćete vi izić iz hrvatske kad vas stisnu SPD komunjari

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6226)

  Merkelica?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6226)

  oko 2 godina prije
 • Patriot (Gost_6473)

  Triba stavit cijenu otkupa zemljeza put 20-30 % veću od prave vrijednosti pa neće bit problema, a oni daju 20% manje nego šta zemlja vridi! Nije isto jel ti uzelo 200 kvadrata ili 2000 kvadrata zemlje...

  oko 2 godina prije
 • Patriot (Gost_6473)

  A i triba da svi jednako sudjeluju u plačanju put, pola općina a pola ovi šta imaju koristi... Jer kad ti dođe bolji put do parcele automatski ti parcela više vridi!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9447)

  Ima ih dosta i u Kambelovcu dosta koji bi širili puteve na štetu tuđih parcela a kad oni tribaju dat dio svoje parcele onda to cjene kao suvo zlato ako ne virujete memi pitajte Vučicu Milu

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2231)

  onaj najgornji prolazi dobro po toj teoriji.on ne daje ni milimetra puta jer iza njega nema nikoga.puno lipo.:p:p:p
  ---------
  Taj bi proša najgore jer bi mu se uzea kompletan put za spojit na neki drugi.
  Toga bi jedinog platija, ostalima bi mukte proširija njihove pute, jer im u glavama horizonte bez sile nije moguća proširiti!!
  K_nj sad ima 1000 kvadrata zemlje, na koju u proliće karom nemože doć, i nemože ju prodat ni za 10 000 eura, i zbog njega, gore sve parcele oko njega jer vatrogasci moraju čuvat kamione.
  Kad mu proširiš put zemlja mu vridi 40-50 000 eura.
  Mojoj nek uzmu prvoj za put!!!Nek organiziraju i eto me prvog,od sredine puta 3 metra nek uzmu!!!Ali svima tako.
  Poznato je da po dalmaciji nikad nisu živili osobito bistri ljudi ali koliko ih ima osobito glupih to je strahota!!!Jadna manjina..

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5170)

  goste 2231 ne da se slažen vengo te cilog podržavan,jerbo naši nisu dali a ne tuđi toliko o putu gospe.a teta ivna di mi je sad ona i mili zupko,hvala in na čuvanju novske baštine puta do gospe...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1206)

  Za gosta 2231 i ovog šta ga podržava 5170
  Vi ste za takav zakon, ....lipo buldožer od 6 metri .... i sve tako. Ja vas pitam imate li vi svoju zemlju i koliko ste vi DALI za put. Sigurno ste sve rasprodali ili vi ili vaši očevi i djedovi, pa bi sada pametovali i davali tuđe. Svojim udri po kupini.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6226)

  "Triba stavit cijenu otkupa zemljeza put 20-30 % veću od prave vrijednosti pa neće bit problema, a oni daju 20% manje nego šta zemlja vridi! "

  Ne triba ništa jer tamo nema legalne gradnje i ne vidim razloga da pošteni građani plaćaju išta divljima. Uostalom, kad su "oplemenili" sami bez papira i računa kućama parcele, neka se sami mislu za infrastrukturu, a za pute neka organiziraju radnu akciju ili izvadu pineze iz žepa jer se ne radi o sirotinji, tamo su nikle ogromne kućerine i gospodarski pogoni (za koje je čudo kako legalno posluju u ilegalnim zgradama).

  oko 2 godina prije
 • vlaj fetivi (Gost_9447)

  Odgovara: # 376790

  Prodali su svoju didovinu a sad bi tili širit puteve na način da izvaštivaju našu zemlju koju su nam papreno prodali.Sad su im krivi vlaji i bosanci .a kad su oni tako pošteni šta nisu širili dok je bilo njihovo

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6226)

  "Sad su im krivi vlaji i bosanci .a kad su oni tako pošteni šta nisu širili dok je bilo njihovo"

  Onda za kara i konja nije tribalo šire, a sad vi koji ste naprdili kuće na jeftinin ledinan mislite se kako ćete.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6226)

  Papreno prodali zemlju di se ne smi gradit? Skuplje nego u zoni di se smilo? Onda ste imbecili i triba vas ličit.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_515)

  onda se nije zemlja ograđivala. puštalo se da se ide tovaron krajon priko tuđe zemlje.nije se gledalo na svaku. kad su kupovali zemlju zašto nisu kupovali sa puten.
  vlaj fetivi (Gost_9447) Odgovara: # 376790

  Prodali su svoju didovinu a sad bi tili širit puteve na način da izvaštivaju našu zemlju koju su nam papreno prodali

  a zašto si kupova po kozjaku bez puta i plača papreno

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2876)

  vlaju fetivi ti si provokator ili ti je do zajebancije. Kako pišeš, ispada da si i ti kupio zemlju gdje će se sada širiti (Vinarska). Kažeš da su ti papreno prodali. Nitko nije spomenuo da su im krivi vlaji i bosanci. I sve tako.
  Jer ako si tu kupio nisi platio više od 10-tak euri jer nije građevinsko. Tebi je važno da imaš nešto protiv domaćih starosjedilaca ili ti ga Kaštelani.
  Nije mi jasno šta si ti uopće došao u Kaštela kupovati zemlju i ovdje živjeti. Šta nisi ostao na svojem ognjištu.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6226)

  "Jer ako si tu kupio nisi platio više od 10-tak euri jer nije građevinsko."

  I zato je legalizacija nepoštena: neka platu razliku u cijeni do cijene građevinskoga i uplatu u proračun grada, pa nek radu pute.

  "Nije mi jasno šta si ti uopće došao u Kaštela kupovati zemlju i ovdje živjeti. Šta nisi ostao na svojem ognjištu."

  Možeš mislit kako mu je bilo na ognjištu, kad je doša živit u polje, bez struje i vode. I onda mu je svak kriv: i Kaštelani šta su mu po ništa prodali ledinu i komunisti šta su ga najili i napili i dali mu zaradit za 1000 bloketa a on govori da su ga potirali s "ognjišta" s kojega je i sam uteka ka oparen.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6141)

  Za gosta 2231 i ovog šta ga podržava 5170
  Vi ste za takav zakon, ....lipo buldožer od 6 metri .... i sve tako. Ja vas pitam imate li vi svoju zemlju i koliko ste vi DALI za put. Sigurno ste sve rasprodali ili vi ili vaši očevi i djedovi, pa bi sada pametovali i davali tuđe. Svojim udri po kupini.
  .....................................................................................................
  Evo nedilja je, uzmi 1000 kuna, nije ti valjda toliko puno, a i ja ću, dat ćemo ih nekom trećem u ruke i idemo svi skupa do moje zemlje!!
  Ako je zadnja u redu i ako se od nje nebi davalo kako sam napisa, nek sve da tebi!!
  Isto tako i ako sam ikakvu zemlju, ikad, proda!!
  Isto tako ako ovu svoju u polju, o kojoj govorim, nisam sam steka, dakle nije bila ćačina!!
  Eto ajde daj malo vjerodostojnosti svojim anonimnim izljevima, neće te baš toliko koštat, a možda šta i zaradiš,(osim promaje u takuinu)...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6141)

  Cjena moje zemlje je sad 10tak eura i ni po to se nebi lako prodala...
  S putem kakav sam spomenija bila bi minimalno 50tak...
  Dakle, lumene, nebi ja da, ja bi dobija!!!
  Svak bi dobija i ja nebi dobija na tudji račun nego na svoj, ka svak drugi!!onaj zadnji koji možda nebi da ništa uopće me zanima i nikako nebi triba bit razlog nečijem jalu!!
  _ebe mi se dobiva li neko nešto ako ja ne gubim!!!
  I pošten put do moje zemlje ne koristi tebi osim u jako rijetkim situacijama, -koristi meni!!!
  Svaki dan.
  Kamo sriće da je ispod magistrale prije 50 godina vladala ovakva filozofija a ne jalno zlo u DNK ukorjenjeno većini, i vlaja i bodula, a i bosanaca..

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6141)

  Gori spomenutih 1000 kuna dajem ti i ako moja zemlja već nije uvučena da se proširi put i to više od svih u okolini...
  Ako si od volje javi se, razminit ćemo brojeve i idemo na izletić.Tek je nešto poviše onog nacrtanog kruga.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6141)

  (Gost_6226)

  "Triba stavit cijenu otkupa zemljeza put 20-30 % veću od prave vrijednosti pa neće bit problema, a oni daju 20% manje nego šta zemlja vridi! "

  Ne triba ništa jer tamo nema legalne gradnje i ne vidim razloga da pošteni građani plaćaju išta divljima. Uostalom, kad su "oplemenili" sami bez papira i računa kućama parcele, neka se sami mislu za infrastrukturu, a za pute neka organiziraju radnu akciju ili izvadu pineze iz žepa jer se ne radi o sirotinji, tamo su nikle ogromne kućerine i gospodarski pogoni (za koje je čudo kako legalno posluju u ilegalnim zgradama).
  ................
  Za ovo gori, je malo 1000 kuna, stavi 2000 eura u tolu i donosim ti papire i od svoje kuće, potvrdu da je legalna!
  A sad ti meni reci, u šta će se potrošit 10 000 x cca 50 000kn komunalnih naknada i slivnih voda koje se upravo naplaćuju budalama koje neznaju uzet kolce pa napravit drvored ka turci nekad, da na svakom kolcu sidi jedan _upak...
  Dakle ko će na čiji račun uplatiti 500 milijuna kuna??

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3208)

  "Kamo sriće da je ispod magistrale prije 50 godina vladala ovakva filozofija a ne jalno zlo u DNK ukorjenjeno većini, i vlaja i bodula, a i bosanaca.."

  To je istina, jedino di se mukte davalo za opće dobro i di se moglo ozglasat lokalni samodoprinos su tri gornja sela. A kad su donjoseljani nanjušili da in se more taknit u terene (a imali su ih i imaju još najviše), krenilo se u osnivanje općine da se to osujeti. S pravom, ali oni ne daju ni za se i svoga a ne za opće dobro.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6141)

  Problem i je u tome šta obrnutom logikom računaju da oni susjedu daju!!!Ili nekom trećem(mrskom susjedu, eto kakvi smo ljudi!!!).
  Kome onda susjed "daje"??Oće neko "dato" uzet isprid nečije kuće odnit?
  Nijednog trotoara nigdi nema, svako malo skrivi sudar, jer dok šoferšajba izadje, branik je već na biloj crti!
  Njegovo dite nema trotoar kraj vlastite kuće!
  Pa ajde, već je sagradjeno,(idiotarija),itd, ali nedaju ni u polju di ništa sagradjeno nije, niti ga rade!!
  Već su vlastite unuke nasmrt osudili!To je takva bolest koja se širi seksom, i nikad neće nestat, i da mu poklone 200 hektara u pustinji trotoara uz put nebi bilo makar helihoptetrom dite u školu sla!Balkanac vulgaris, originalis.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6141)

  I zato za put triba uzet, i to mukte, i ako neko zine zavalit mu labrnju triščurinom, i uzet više!!
  Nebi ni ja da za park ili za potrebe grada mukte, to se mora platit, ali puti su druga kategorija!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1158)

  triba za put uzest mukte i malo obilatije zemlje, jer kad gospoda dođu doma moraju imat mista na putu za ostavit auto. neče valjda otvarat kapiju i ulazit u dvor ili garažu kad će opet izać vanka

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5218)

  Još u "mraku" sam ishodio građevinsku dozvolu za svoju kuću. Kupio zemlju u građevinskoj zoni, i sve po tadašnjim zakonima platio, pa i za atomsko sklonište. Sve sam dobio (voda,struja, kanalizacija, telefon) osim proširenja puta. Put ostao put. Pitam se kada ću dobiti ulicu. U dokumentima koje imam, stoji u što će se utrošiti dio sredstava. Lijepo piše da dio ide za otkup zemljišta i uređenje ulica. I šta bi ja sada trebao dati besplatno, a da se i vlasti u "mraku" i sada u svjetlu mogu uhljebiti i sabi davati. E neće proći.
  Rekla stara da nema đabe ni u stare babe. Svugdje u normalnom svijetu do ulice se ne dolazi sa još jednim haračem po vlasnicima objekata.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8539)

  (Gost_1158)

  triba za put uzest mukte i malo obilatije zemlje, jer kad gospoda dođu doma moraju imat mista na putu za ostavit auto. neče valjda otvarat kapiju i ulazit u dvor ili garažu kad će opet izać vanka
  .......
  Auto je druga priča.Tu bi tribalo klasificirati ceste ali i vidit stanje stvari.
  Milijun ulica ima di ljudi dodju ponekad, ostave auto da ga se da zaobić, i odu kod nekog.
  Takve u pravilu nebi dira ako uredno parkiraju, i ako nije višekratno.
  Ljude koji sade kupus u svom dvorištu i škrti su vlastito auto na svoje stavit, bi pratio, i paukom odveo na lovrinac ili di već pauk sad odvozi...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3208)

  "Problem i je u tome šta obrnutom logikom računaju da oni susjedu daju!!!Ili nekom trećem(mrskom susjedu, eto kakvi smo ljudi!!!).
  Kome onda susjed "daje"??Oće neko "dato" uzet isprid nečije kuće odnit?
  Nijednog trotoara nigdi nema, svako malo skrivi sudar, jer dok šoferšajba izadje, branik je već na biloj crti!
  Njegovo dite nema trotoar kraj vlastite kuće!
  Pa ajde, već je sagradjeno,(idiotarija),itd, ali nedaju ni u polju di ništa sagradjeno nije, niti ga rade!!
  Već su vlastite unuke nasmrt osudili!To je takva bolest koja se širi seksom, i nikad neće nestat, i da mu poklone 200 hektara u pustinji trotoara uz put nebi bilo makar helihoptetrom dite u školu sla!Balkanac vulgaris, originalis."

  I zato ovo nije vidilo grada i građana i skoro i neće.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3208)

  "Sve sam dobio (voda,struja, kanalizacija, telefon) osim proširenja puta. Put ostao put. Pitam se kada ću dobiti ulicu. U dokumentima koje imam, stoji u što će se utrošiti dio sredstava. Lijepo piše da dio ide za otkup zemljišta i uređenje ulica."

  Naravno, da se nije mislilo odma utrošit u TVOJ put, nego po prioritetu. Samo je od onda puno vrimena prošlo i divlja gradnja je pojela svaki ritam i plan izvođenja radova. Evo čitan da i u Radunu uvodimo o našem trošku vodu, a ti ni nakon 30 godin nisi doša na red. Pa se uređiju puti do Stomorije, a tamo poštene i legalne gradnje nema.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8539)

  (Goste_5218)

  Da, postoji duga i mučna povijest nakaradne logike i postupanja koja je nažalost zadnjih godina eskalirala umisto da se pomalo rade sve manja sxanja, na vlast dolaze sve sileniji i sve nepismeniji ljudi.Krive drine iza njih liče na špagete i nema tog mozga koji će to ispravit.
  To je gordijski čvor.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3208)

  Gordijski čvor se riješija mačem, a nisam siguran da takvoga poštenjačine imamo u lokalnoj politici.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8539)

  Prioritet je onaj koji je plaćen, po redu kojem je plaćen!
  Amen.

  Radun (po mom saznanju) ne dobiva vodu, Radunu prodaju vodu, (naplaćenu svima suludim cjenama vode) i to nakon uzimanja novca za komunalno uredjenje parcela.Dakle triput isto naplaćuju.
  Sve šta napišeš je totalno izvrnuta logika u najmanju ruku.
  Poštenije rečeno zlonamjerne laži!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8539) (Gost_9169)

  Takve u pravilu nebi dira ako uredno parkiraju, i ako nije višekratno.Ljude koji sade kupus u svom dvorištu i škrti su vlastito auto na svoje stavit, bi pratio, i paukom odveo na lovrinac ili di već pauk sad odvozi..

  .nebi ti ništa učinija .ti bi da to drugi učini jer te straj .neznaš s kim imaš posla a ljudi su svakakvi

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9221)

  sto se mene tice mogu da zatvore sve ulice u kastelima a onda poslije i cila kastela i onako sve cvate

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9169)

  kad su se kuće gradile ,kad su kiperi vozili kojim putem su dolazili do parcele.jeli uopće bilo puta ili su vozili i priko tuđih zemalja. ja kad san kupova zemlju prvo san gleda ima li put i kakvi je, oću li ga tribat kupit ili imat pravo korištenja, jeli voda i struja u blizini. ovi očito nisu gledali več su kupili ledinu na kozjaku a onda će u hodu rješavat ostalo. pa neka rješavaju ali ne preko tuđe grbače.ono "daće čovik puta" nema više jer nakon nekog vrimena sila i oružje rješavaju stvar. takvo je vrime došlo

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3208)

  "Radunu prodaju vodu, (naplaćenu svima suludim cjenama vode)"

  daj izvadi račune pa traži sufinanciranje od vodovoda, ukoliko imaš suglasnost na glavni projekt prethodno izdavanju građevinske dozvole. U suprotnom, šuti i budi sritan da ne nosiš vodu u vučiji nego je po švercu nabavljaš.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3208)

  "ovi očito nisu gledali več su kupili ledinu na kozjaku a onda će u hodu rješavat ostalo. pa neka rješavaju ali ne preko tuđe grbače."

  Potpisujem.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8652)

  "Radunu prodaju vodu, (naplaćenu svima suludim cjenama vode)"

  daj izvadi račune pa traži sufinanciranje od vodovoda, ukoliko imaš suglasnost na glavni projekt prethodno izdavanju građevinske dozvole. U suprotnom, šuti i budi sritan da ne nosiš vodu u vučiji nego je po švercu nabavljaš.
  Opet si g_up!!
  Naknada za održavanje sustava 20kn
  Vodoopskrba 45,50
  Porezna osnovica 65,50
  PDV 8,52
  Neoporezive naknade119,60
  Ukupno 193,62kn.
  13 kubika kišnice par wati nekakve pumpe, i u prosijeku, nekoliko radnih sati za 3-4 cjevara i 1 bageristu.Triba i "žena" da obračunava plaće, i možda nekoliko njih da šalju račune i nekoliko da očitavaju.
  U mom računu, svi, i sve skupa od troška nisu 10 kuna...
  Moš ti pisat da ja švercam vodu, ali ostaje činjenica da su im naplatili komunalno opremanje parcela, jer se komunalije samo na to mogu odnosit, a sad ih pitaju i parcijalno da opet plaćaju sve priključke...
  Zbog tako pametnih, plaćat će država jednom milijarde..Ni ona sama ništa ne prašta..

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3208)

  Ali prijatelju, ti očeš na silu da ti se urbanizira kvart koji nismo ni planirali, nego tvojom prisilnom i nelegalnom gradnjom bez plana, puta, struje i vode maltretiraš pošten svit. A pinez se nema njanci za kultivirat pute u starim urbanim zonama. Shvati da je tvoj izbor bija gradit di se nije moglo živit i da ti svit koji je planski gradija i plaća nije za to kriv.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8652)

  .nebi ti ništa učinija .ti bi da to drugi učini jer te straj .neznaš s kim imaš posla a ljudi su svakakvi
  .......
  Pa kad malo bolje razmislim, po prvi put si nešto smisleno napisa!!!
  Priznajem svoju manjkavu logiku i ispravljam ju!!Za takve kao ti postojao bi elegantniji način!!
  Fotografija i uplatnica, na 200kn, ako je prvi put, na 1000 ako je drugi u godinu dana i na 6000kn uz godinu oduzimanja vozačke dozvole ako je treći put, u istoj ulici.
  Mada padam u iskušenje i da osobno dodjem paukom, a da iza kantuna sakrijem 20 razbijača s električnim pendrecima i da ih platim po udarcu, i čekam siledjije da "podmetnu ledja"...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8652)

  Ne buncaj!!!Urbaniziralo se do Mertojak2, i Pujanki, dalje nije!!!Do Kaštela urbanizacija nebi stigla do 4263. godine.
  I kako se ondi urbaniziralo? Svak iole normalan biži od tamo i kupuje po "divljim Kaštelima"!!!
  Kuća mi ima papire a kvart mi je previše urbaniziran!!
  Ja bi volija da je bar malo manje, jer jedini iman mrvu vrta i stabala koliko cila ulica.
  I donekle pošten put.
  I bar 5 tudjih pasa "na travici" svaku noć.
  I šta mi je korist kad samo svojom ulicom mogu normalno vozit i kad mi niti iz nje dite nemože normalno trotoarom odit, zbog mentalnog sklopa kupusara??
  Auto na cesti, zid na cesti za 14 kuna kupusa godišnje...
  I ne pljuj po onima gori, isto je gori ka i doli!!Na mista bolje, na mista gore..
  I oba znamo da je sad vrime po polju širit jer da se jedino tako za 30 godina ovo doli neće ponovit!!
  Tako ili buldožer!!
  A ti samodoprinosi na mošure, pa u porat!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3208)

  "Do Kaštela urbanizacija nebi stigla do 4263. godine."

  Tribalo je na vrime rušit, a ne davat pravo bespravnima.

  "Svak iole normalan biži od tamo i kupuje po "divljim Kaštelima"!!!"

  Haha! Dok se dobijalo stanarsko pravo i Kaštelani su odili izvan kaštela. Cijena je jedini naseljavajući faktor iz grada u Kaštela, a ne kulturološki. Kultorološki je preseljenje iz vlaške i bosne u kaštela.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3208)

  "I oba znamo da je sad vrime po polju širit jer da se jedino tako za 30 godina ovo doli neće ponovit!!
  Tako ili buldožer!!"

  Kako da neće: već se getoiziralo i polje, ne more se izgradit ništa, njanci put proširit. Nema trga, šetnice, a o čemu većemu neću ni govorit. Je li to urbanizam ili idiotizam?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6220)

  "I oba znamo da je sad vrime po polju širit jer da se jedino tako za 30 godina ovo doli neće ponovit!!
  Tako ili buldožer!!"

  Kako da neće: već se getoiziralo i polje, ne more se izgradit ništa, njanci put proširit. Nema trga, šetnice, a o čemu većemu neću ni govorit. Je li to urbanizam ili idiotizam?
  23 sati prije

  Pa trg se može napravit na zemljištu u vlasništvu grada, ima takvih parcela, a može se koja i kupit.
  Nisam li ja gori pisa da se pute triba proširit, a ti da se crnjacima ništa nesmi radit?
  Triba pustit da se "kotrlja" ka dosad??Širit kad se sve izgradi rušeć kužine i sobe??
  Donesi mi plan katastar kaštela u dwg formatu, i 10 000 kn i ja ću ti u auto cad-u nacrtat sve puteve u gradu, i to tako da će svak moć otvorit plan i svoju parcelu vidit šta mu se nosi i di može napravit zid.
  Ti snivaš trgove i kazališta a ja ti kažem da od snova ništa!!Prvo pute, pa najbitniju infrastrukturu, pa tek onda stvari manjeg prioriteta..

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3208)

  "Pa trg se može napravit na zemljištu u vlasništvu grada, ima takvih parcela, a može se koja i kupit."

  je, ali divlji graditelji se bune da su "oplemenili" i urbano uredili prostor. Kako ćeš sad kad su ga oni tako uredili gradit objekte za zajedničku korist, kad nisu u stanju njanci pute raširit?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3208)

  "Nisam li ja gori pisa da se pute triba proširit, a ti da se crnjacima ništa nesmi radit?"

  pa vidiš da in ništa ni ne triba, osin kuće i komina. Inače bi se sami organizirali isto ka i šta su bez pitanja gradili kuće(rine).

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3208)

  "Triba pustit da se "kotrlja" ka dosad??Širit kad se sve izgradi rušeć kužine i sobe??"

  Ne, nego kad in se već nije rušilo na vrime, tribalo ih je ignorirat ka i do sad, a ne in pomoću gnusne "legalizacije" davat reta. sad su digli glave, imaju potribe i stavove, a do jučer su bili manji od makova zrna. S pravom.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3208)

  "Donesi mi plan katastar kaštela u dwg formatu, i 10 000 kn i ja ću ti u auto cad-u nacrtat sve puteve u gradu"

  haha! Da su imali volje i sami bi do danas uredili pute. Ali važniji je kupus i kukumar.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3208) (Gost_8095)

  Ali važniji je kupus i kukumar.

  kakvi kupus i kukumar, kakva verdura.garaže i bazeni se grade. kad dođe voda punit će se bazeni.gospoda su to ,nisu to primitivni kaštelanski težaci.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2214)

  "gospoda su to ,nisu to primitivni kaštelanski težaci."

  Jašta, vala nisu.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara