DUŠEVNO ZDRAVLJE KROZ VJERU, PSIHOLOGIJU I MEDICINU
Šezdesetak hrvatskih svećenika, đakona i pastoralnih suradnika iz Njemačke, Švedske, Austrije i Švicarske, ovog tjedna borave u hotelu Resnik, gdje sudjeluju na redovnom godišnjem skupu, kojem je ove godine tema „Vjera i duševno zdravlje – kako pomažu vjera, psihologija i medicina“.

Ovaj susret, koji se svake treće godine održava u Hrvatskoj, organizirao je Hrvatski dušobrižnički ured u Njemačkoj.

- Ove godine tema nam je duševno i duhovno zdravlje i načini pomoći, kako građana tako i nas svećenika. Prema pojedinim podacima, u Njemačkoj od različitih duševnih bolesti oboljeva dvostruko više migranata nego domicilnog stanovništva, pa i mi, koji radimo s tim građanima znamo ponekad osjetiti neraspoloženje, depresiju... te je dobro takve probleme pokušati riješiti i vjerom – kazao nam je vlč. Ivica Komadina.

Za sudionike je organizirano  i nekoliko predavanja, a predavači su pater  dr. Mijo Nikić, dr. Miro Jakovljević te velečasni  dr. Tomislav Ivančić, koji zbog bolesti predavanja održava video vezom.
Teme predavanja su oblikovanje zdravlja kroz duhovnost, kako vjerom nadvladati strah, ličnost i zdravlje, principi biblijske psihoterapije, moderni čovjek u potrazi za smislom života i druge.

Svi sudionici ovog skupa svakodnevno sudjeluju u zajedničkim molitvama, a u programu susreta im je i duhovno-studijski izlet svetištu Gospe od otoka u Solinu te svetištu Gospe Sinjske u Sinju.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • virhmeOd (Gost_5231)

  BDM Majka Gospodinova i Majka naša, morala je i sama prijeći put vjere, nesigurnosti i rasta u vjeri. Morala je prijeći put koji prije Nje nije prošla nijedna druga žena . . . . .

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6605)

  Jel ovo portal radio marija vise neznam ili mi u vatikanu zivimo?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5465)

  A ja mislija da će nan merkelica i austrijanci organizirat donatorsku konferenciju za osnivanje novih poduzeća i proizvodnje da nadoknade bar 30% onih koje su rvati u 90-tima upokojili u njihovom interesu. Fuj

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara