PREDSTAVLJANJE KNJIGE „USPON I PAD ZAPADA“
Iako zanimanje za predstavljanje knjige „Uspon i pad Zapada“, autora Emila Čića, nije pokazao velik broj Kaštelana, oni koji su se odazvali pozivu na predstavljanje, imali su priliku čuti o povijesno-filozofskim istraživanjima autora, koje ova knjiga donosi.

Kako stoji u najavi, knjiga "Uspon i pad Zapada" daje pregled temeljnih ideja koje su gradile i razarale Europu, od vremena poganstva Stare Grčke pa do povratka Europe u poganstvo, u našem vremenu. Ona je pisana sa stajališta europocentričnosti i Kristocentričnosti katoličke vjere i daje jedinstven suvremeni pogled u europsku i svjetsku povijest. U njoj je politika izraz duhovne borbe Boga i sotone, vanjska manifestacija duhovne moći viših sila, a autor objašnjava zašto i kako.

Tako se na predstavljanju knjige, u izlaganjima Joška Čelana, fra Mate Roščića i samog autora, moglo čuti kako je povijest zabilježila veći broj slučajeva u kojima su propadale velike civilizacije, kao i istraživanja i razmišljanja filozofa Oswalda Spenglera i Huana Donoso Cortesa, koje Emil Čić u svojoj knjizi navodi kao neke od argumenata.

Knjigom „Uspon i pad Zapada“, Emil Čić, kako navodi,  nastoji čitateljima otkriti istinu o tome kako Europa u ovom trenutku nije samo teški bolesnik, već bolesnik koji umire.
Čić tvrdi da je zapad sam sebe doveo pred zid organiziranjem vlasti koja djeluje protiv njegove civilizacije i kulture, a pri tome su nazočni imali priliku čuti o ulozi Engleske i masonstva, koje su imale i imaju svoje značajke u gašenju europske kršćanske duhovnosti.

Kao jedan od primjera za činjenice navedene u svojoj knjizi, Čić se osvrnuo na aktualnu tematiku izbjeglica u Europi.

-  Još je Oswald Spengler rekao da će Europu uništiti puštanje elemenata iz barbarskih civilizacija na njena područja, danas imamo propuštanje islamskih izbjeglica sa istoka, među kojima su upakirani i zlonamjernici sa ciljem urušavanja Europe – ustvrdio je Čić.

No, spas Europe Čić ipak vidi u Kristu, no s velikim žrtvama.

- Budući da je Krist gospodar Crkve i Europe, on će tu Europu ponovo uskristiti, ali uz teška krvarenja. Put uskrsnuća Crkve i Europe vodi preko Križa, krvi i užasne muke, a sve jer je Europa izgubila vjeru – zaključio je Čić.

Mr.sc Emil Čić je muzikolog, s magisterijem na humanističkim I teološkim znanostima. Tijekom svog rada napisao je niz članaka iz glazbe, kulture, religije te politike i geopolitike., kao i 11 knjiga. Utemeljitelj je Hrvatskog muzikološkog društva, bio je urednik dvojezičnog zbornika, a od 2011. godine član je  udruge Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori čiji je predstojnik razreda za umjetnost.

Foto: Edo Ivče


KOMENTARI:

Stari Komentari (18)

 • (Gost_8488)

  Napisao sam knjigu "Utjecaj paramparinarih štrampajzli na klejbezable".Strašan tekst!!!
  Možete li mi iznajmiti Vitturi da ,uz pomoć obveznog Joška Čelana,predstavim svoje maestralno djelo?
  Ma di ih više nalazite,za majku milu!!!!!!!!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9179)

  malo ih je al su odabrani

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1931)

  Jako mi je žao što nisam bio u mogučnosti prisustvovati ovom događaju pogotovo kad vidim da su spominjani najveći naprijatelji Hrvatskog naroda englezi i masoni...međutim smatram za veliki propust što u gornjem tekstu ni jednom nisu spomenuti yugosrbokomunjare!
  Međutim uz sve nedostatke očito se ne radi o nekoj debilnoj teoriji urote nego o ozbiljnom znanstvenom radu...Sve pohvale...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6092)

  A kakve veze to ima s nama balkancima ? :)

  oko 3 godina prije
 • 2589 (Gost_7108)

  pohvale ovom gospodinu al evo jedno laicko pitanje:dali ce on ili mozda njegova djeca ici u taj krvavi rat ili ce sirotinja opet morati ginuti i biti potvrda njihovih teorija.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9119)

  - Još je Oswald Spengler rekao da će Europu uništiti puštanje elemenata iz barbarskih civilizacija na njena područja, danas imamo propuštanje islamskih izbjeglica sa istoka, među kojima su upakirani i zlonamjernici sa ciljem urušavanja Europe – ustvrdio je Čić.

  ovo su prigodna predavanja.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3791)

  Nažalost događaji se brzo odvijaju, koji će imati veliki utjcaj u bližoj budućnost u Europi i Hrvatskoj na sve njene građane.
  Ljudi teško prihvačaju stvarnost koja se odvija oko njih, jer su svjesno i namjerno zatvoreni u svoj osobni svijet, otuđenost modernog čovjeka je put bez povratka koji je on "sam" prihvatio. Sve je podređeno Hedonizmu i Materijalizmu zapostavljajući stvaranju potomstva. ogromni je medijsku pritisak na instituciju "obitelji" na kojoj počiva krščanaka Europa. Sva materijalna dobra koja su stvorili Europski narodi će pripasti onima ko ih nastanjuje a ne potomci onih koji su ih stvorili. Jer će za 50 godina biti manjina ako se nastave ovom brzinom odvijati procesi "seobe naroda". .
  Uživajte u zadnijim trenucima Stare Europe, jer će te ubuduće provoditi većinu vremena u svom domu, strepeći tko će vam pokucati na vrata. Zato umjesto da u obitelji imate 3 automobila imajte jedno dijete više i veselite se jednom novom životu koje ste stvorili, ne mjerite sve novcem.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7863)

  a redikula šizofrenog

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1114)

  Uživajte u zadnijim trenucima Stare Europe, jer će te ubuduće provoditi većinu vremena u svom domu, strepeći tko će vam pokucati na vrata. Zato umjesto da u obitelji imate 3 automobila imajte jedno dijete više i veselite se jednom novom životu koje ste stvorili, ne mjerite sve

  i sada provodim većinu vremena u kući zato što nemogu kupiti komad robe za obuć.radit 47 god. i dobit penziju da platim režiju i kupim kruh i mliko. iman internet i tv jer mi je to jedini prozor u svit. novine ne kupujem jer me skuplje dođu nego tv i internet. o čemu ovaj prića. od 90-e smo nesigurni. upadaju na vrata kao u ratu. onda jedni a danas drugi. nismo ni na ulici sigurni. eto nemam ni jedno auto ni ja ni moja dica, jel zato mogu imat još jedno dite. ne mogu .prišnije bi bilo da imaju posal i misto za to dite. previše su puna usta brige za natalitet. bolje bi bilo da se brigaju za več rođenu dicu

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1114)

  on nama govori o propasti evrope, zar mu nije bliže naš obični čovik koji je prevaren i okraden ovim ratom, koji je dicu izgubija u ratu da bi danas veselija se pučkoj kužini i socijalnoj butigi. šta je njemu brige za evropu. niti je razumi niti može utjecat na nju. ovo predavanje je tribalo bit za one kaštelane koji su visoko školovani i koji su iskoristili vrime rata da se dobro potkože kako sami tako i njiov cili rod. oni zaobilaze takve stvari jedino ako moraju po funkciji doć.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9144)

  pored zdravih očiju slabo vidite žalosno))

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9164)

  Pricajte o privatizaciji, lopovluku, 200 bogatih obitelji....

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6221)

  Za vrijeme Račanove vlasti od 2000 - 2003, saborska komisija izradila je dokument ko su 200 najbogatijih u Hrvatskoj , kad su pogledali spisak najbogatijih prekinili su daljnji rad jer je preko 80% bili naslonjeno na staru komunističko-udbašku strukturu.
  Samo pogledajte oko sebe u Splitu, Solinu , Kaštelima i Trogiru pa će te vidjeti tko su vlasnici kapitala. Hdz-u je prepuštena uloga "lutke na koncu" da se bori za vlast tj. stvara dekor u predstavi "demokracije", pojedinci nešto sitno ušinu radi cirkusa. Sve je ovo velik krnjeval za puk.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_515)

  ako su sdp-ovci u večini nosilac kapitala i miritaju oni su i sticali kapital. nisu ga sticali oni iz australije i argentine.
  šta ovaj čić nije reka šta će bit sa eurom ako evropa rikne.iman 1000 euri za "nedaj bože bolesti"pa nebi tia da mi propanu

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6226)

  "Samo pogledajte oko sebe u Splitu, Solinu , Kaštelima i Trogiru pa će te vidjeti tko su vlasnici kapitala. Hdz-u je prepuštena uloga "lutke na koncu" da se bori za vlast"

  Nije tako, nego su HDZ osnovali bivši komunisti i špijuni i time amortizirali kontinuitet u odnosima moći. A šta se tiče pinez, vridi isto pravilo. Uostalom, ko se moga domoć državne imovine 90-tih dok je vlada HDZ bičem i mačem?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6226) (Gost_2153)

  nije vrag da su se tuđman, šušak, pašalić, kutle and kompani domogli državne imovine koju smo stvarali do 90-e

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6220)

  Gori nabrojeni su i danas relativna sirotinja osim tudjmana koji je bija najvišerangirani udbaš u rh poslan iz "beogradske čaršije", u odnosu na potomke centralnog komiteta koji danas predstavljaju hdz-ove mecene..
  Šta se europe tiče ona je itekako zaslužila krv, samo šta će krv snać i istočnu europu koja ju nije zaslužila kroz 4-5 stoljeća zla koja je činila.
  U prekrasno nas je društvo osovina sanader-vlaisavljević ugurala sa 20tak posto glasova podrške.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2071)

  mismo mala država i moramo bit u nečijem društvu, a u kojem to je već teže pitanje

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara