NATJECANJE U SOLINU
Pokraj Gospine livade u Solinu od ranog jutra održavalo se vatrogasno natjecanje djece i mladeži s područja Solina, Splita i Kaštela, a u organizaciji Dobrovoljnih vatrogasnih društava: „Solin“, „Mladost“ iz Kaštel Sućurca i „Kaštel Gomilica“.

Više od 120 djece, raspoređenih u četrnaest ekipa, rastrčalo se po travnjaku Gospine livade i obližnjem platou da bi se ogledali tko je brži i spretniji u raznim disciplinama. Djeca su izvodila vježbe s brentačama - štrcaljkama na ručni pogon, a malo stariji još i s vatrogasnim crijevom, te preprekama.

- Ovo je prijateljski ogled, prvi ovakve vrste među mladim vatrogascima spomenutih gradova, a većina se ekipa ovim priprema i za skorašnje županijsko vatrogasno natjecanje – veli nam Mario Matijaš, predsjednik DVD-a „Solin“, domaćin ovog natjecanja u čijem je društvu i član njihovog dječjeg tima, Matej Režić iz Svetoga Kaja.

- Od lani sam u vatrogascima, vježbam s njima i mogu puno toga dobrog naučiti, zato sam se uključio – govori nam Matej, inače učenik trećeg razreda OŠ "Vjekoslava Parać".

U kategoriji djece među djevojčicama, najbolja je bila ekipa „Mladost 2“ iz Kaštel Sućurca, druge su „Mladost 1“, a treći DVD „Kaštel Gomilica“. Od dječaka prva je ekipa „Mladost“, drugi „Solin 1“ i treći "Donja Kaštela", četvrti „Solin 2“, peti „Kaštel Gomilica 2“ i šesti „Kaštel Gomilica 1“.

Među mladima u ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojile su djevojke iz Kaštel Gomilice, a „Mladost“ je druga. U kategoriji mladež - muškarci prvi je DVD „Kaštel Gomilica“, druga „Mladost“ iz Sućurca, a treći je „Solin“.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_5172)

    postovani admine,
    stavite koju predizbornu temu da forum malo zazivi...:)
    di si bija '91? i tako to

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara