hren
 

PREKO SUSTAVA E-GRAĐANI
Ministarstvo poduzetništva i obrta pokrenulo je jučer uslugu e-Obrt kojom možete po prvi puta obrt registrirati putem weba. Ta je usluga dostupna unutar sustava e-Građani, putem kojeg je dakle moguće podnijeti prijavu za osnivanje obrta ili upisati statusne promjene.

Unutar sustava e-Građani jučer je pokrenuta aplikacija e-Obrt, putem koje možete registrirati obrt iz svoje fotelje. Naime, sadašnji ili budući obrtnici mogu podnijeti prijavu za osnivanje obrta, ili upisati statusne promjene bez odlaska u nadležna registarska tijela.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras podsjetio je da su poduzetnici još prije oslobođeni plaćanja obrtnice (troška od 200 kuna) pa je sada pri otvaranju obrta potrebno izdvojiti tek 270 kuna za pristojbu.

Kako online otvoriti obrt pogledajte u video zapisu.


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

 • uspješni (Gost_1196)

  :) denis & denis = program tvog kompjutora :)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9147)

  SDP je napravio puno na uvođenju reda. Od fiskalizacije, sređivanja sudstva, legalizacije, do sustava e-Građani koji se neprestano izgrađuje i već sada omogućuje pribavu vjerodostojnih dokumenata iz matičnog ureda, Mup-a, HZMO-a, e-Dnevnika za roditelje, e-Pomorac, Burza rada, FINA i t.d. bez potrebe za izlaskom iz stana. A tek e-Upisi koji su konačno spriječili korupciju i veze pri upisima u srednje škole… Upisi putem Interneta su vjerojatno užurbano uvedeni upravo zahvaljujući Kaštelima odnosno kaosu koje je Ministarstvo na početku mandata zateklo u Poljoprivrednoj školi.
  Naravno, lopovima odgovara nered i rasulo za nesmetan lov u mutnom pa takvi s punim pravom kritiziraju sve poteze vlade, a posebno one koji im limitiraju marčapiju.

  oko 4 godina prije
 • slaboupućeni (Gost_1196)

  :) za gosta 9147,pitanje: dali je SDP najviše napravio na uvođenju "reda" kada je predao oružje teritorijalne obrane? :)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4710)

  pokušaj usporedit sa hdz-om koji je prodava oružje i gorivo onima s kojima je ratova i koji su tukli po hrvatima

  oko 4 godina prije
 • tako nekeko (Gost_1196)

  :) za gosta 4710= oli nisi učija u bivšoj državetini ća su to petokolonaši? ja se sićan kako je dobar dio SDPea za kunu tvrdija da su to ustaški pinezi, a mada in je sada, više nego simpatičan.:)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6216)

  Odgovara: # 375763

  Petokolonaši , koji su to??? Jesu li to oni ča su nemilice pljačkali, razarali odnosno "privatizarali" sve šta je vridilo u onim najtežin vrimenima krvavog rata sa srbima. Ili možda oni koji se nemilosrdno hrvatskog HEROJA Antu Gotovinu izručili haškom sudu.... ili oni koji su srpske tenkove usrid rata obilato gorivom snabdijevali?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4710)

  kuna i je ustaški novac, a rvatine su onda isto više volile marku

  oko 4 godina prije
 • iko (Gost_124)

  još samo radit priko kompjutera ili uzet lovu a ništa ne radit

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6153)

  "124) još samo radit priko kompjutera ili uzet lovu a ništa ne radit"
  Ako ti je draže provodit dane prid kancelarijama, a ko Ti brani. Svi rade ka i do sada, samo ponesi dokumente i stoj prid vratima.

  oko 4 godina prije
 • tako nekeko (Gost_1196) (Gost_170)

  Termin se dakle često upotrebljava u smislu "dobrovoljnih pomagača", ili pomagače osobito nekih političkih skupina, koji su u međunarodnim sukobima neprijatelji svoje vlastite zemlje iz ideoloških razloga. kad spominješ kunu onda znaš i čija je i ko su petokolonaši.

  oko 4 godina prije
 • neobrazovani (Gost_3169)

  za gosta 170 ili /*/ Vi mi pari pripadnik 9 divizije iz onog vrimena :p

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6131)

  dosta komunizma

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8201)

  neobrazovani (Gost_3169)

  tvoj pseudonim ,tvoj mentalni nivo

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij