INFORMACIJE TIJEKOM DANAŠNJEG DANA
Prema najavama sindikata, u petak ujutro  u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima u Hrvatskoj započet će štrajk prosvjetnih djelatnika, koji će trajati dok Vlada ne ispuni zahtjev, a to je četiri posto veća plaća. 

Iako je ministar obrazovanja Vedran Mornar prosvjetarima najprije zaprijetio sudskom zabranom štrajka, od toga se ipak odustalo, a sindikati su ustvrdili da će u osnovnim školama u Hrvatskoj u štrajk više od 66 posto učitelja. 

Pokušali smo saznati hoće li učitelji štrajkati i u kaštelanskim školama te hoće li u tom slučaju učionice ostati prazne, no 24 sata prije najavljenog štrajka, nitko od nadležnih još nije imao potpune informacije.

Naime, u kaštelanskim školama djeluju sindikat Preporod i Sindikat hrvatskih učitelja, a dio učitelja nisu članovi niti jednog sindikata. Povjerenici sindikata ravnateljima su najavili pridruživanje štrajku, no, ravnatelji s kojima smo razgovarali još uvijek nemaju točan podatak o tome koji će učitelji štrajkati te ne znaju s kojim djelatnicima mogu računati u organzaciji nastave.

Isto tako, nitko od njih još nije dobio potrebne upute iz Ministarstva obrazovanja pa o postupanju za vrijeme štrajka nisu ni donijeli odluke.

Kako su nam kazali, tijekom današnjeg dana imat će više podataka te će organizirati rad škole u skladu s njima, a o tome ćemo vas obavijestiti putem Portala grada Kaštela.


KOMENTARI:

Stari Komentari (26)

 • (Gost_3128)

  Koliko to njima triba da obavijeste učenike i roditelje?Rade budale od dice i od nas roditelja!!!!!!Konkretno,hoće li sutra biti nastave u OŠ Bijaći i kada će se to znati?Valjda neće vijećat cijeli dan i držat dicu i roditelje u nedoumici.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1209)

  Nasa obavjestila da imamo u luksicu

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3128)

  Na portalu Slobodne Dalmacije piše; "ne šaljite sutra djecu u školu "

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2150)

  Nemojte samo dicu posli zvat na predsate ili subote, kao ni druge termine da nadoknadite šta će se ka izgubit, a ko oće štrajkat neka štrajka i traži bolje za se ne sporim mu samo ne priko leđa naše dice.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3917)

  11 208

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1235)

  ja sam nastavnik i štrajkat ću. radim u školi 36 godina i imam plaću 5 900. najdraže mi je kad mi kažu da neradimo preko ljeta, a meni godišnji trajao od 13. 7. do 19.8. toliko o ta tri mjeseca. kad nema djece uglavnom je administracija ili sastanci i stručna usavršavanja. ovo nije lak posao, ovo je poziv. da nas ima svakakvih, to je istina. većina nas je ipak izabrala ovo iz ljubavi. kad netko mi kaže, lako tebi, ja mu odgovorim pošaljite djecu na ovo zanimanje. ali nije lako fakultet završiti, ne može svatko. iako nas ne plačaju dovoljno i javnost nam nije sklona, imamo čelične živce i mi smo ti koju državu možemo pokrenuti, a ne političari.

  oko 3 godina prije
 • 1235 (Gost_1096)

  Goste 1235, mi koji radimo u privredi i nismo na javnim spalama ove umorne drzave ne mozemo strajkati. Ocekujemo da nasa dijeca imaju skolu i da im niko to pravo ne oduzima jer nema pravo.Placa od 5900 kuna je pristojna i 4% vas nece spasiti, a svima nama upucuje pitanje dali vam treba u skolu dijecu uopce slati ili da ih sve skupa odvedemo u Njemacku i ostale zemlje.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7768)

  Pustite ljude da se bore za svoja prava, ne budite ljubomorni i iskompleksirani.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6225)

  Sutra ću ići raditi, dico dođite u školu!!! Potrebna je korjenita reforma našeg društva. Uzor nam tribaju biti najuspješniji, dakle Švicarska,Njemačka,Velika Britanija,Švedska, Austrija,... Kad nas već ova Vlada gura u propast (dug oko 90% BDP-a) onda im referendumom uvedimo obavezu smanjenja duga i (referendumom) ukinimo im sav luksuz, sve ono što nema prosječan hrvat ne mogu imati ni oni (ne onaj tko ima prosječnu plaću, nego ono što ima radnik s 600.000.-om plaćom poredano po iznosu). Tek kad nam dug i porezi padnu među najniže u Europi dozvolimo im kupnju novih automobila i to tako da im prosječna starost voznog parka bude oko 7 godina.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2148)

  Gost 1235:
  " imamo čelične živce i mi smo ti koju državu možemo pokrenuti, a ne političari."

  Vi ste izgubili dodir sa stvarnošću.
  (Uobičajeno za profesore)
  Pogledajte rezultate Pisa istraživanja znanja učenika, to je ogledalo Vašeg uspjeha.
  Mislite da ste popili znanje cilog svita a sad bi u politiku.
  Kad ste toliko pametni postanite poduzetnik,
  zašto radit za tu siću u školi.
  :p

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1109)

  u privredi češ imat sa 45 godina staža možda 3700,00 i od toga im odbiva za vaše plače

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2148)

  ...prijavljeno i manje, a ako doćekaš penziju, neće bit nikakva.
  Ovo šta mi imamo liči na kaste, samo šta kod nas ovisno di je ko zaposlen.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2148)

  Potanje za gosta 1235:
  jeli to sve što primate,
  ili ima još dodataka, naknada za prijevoz itd?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2504)

  Nikoga ne želim omalovažavati ali čemu onda diploma,magisteri, doktorati, odricanje od puno toga??
  Normalno i pravedno da netko s fakultetom ima veću plaću od nekog s osnovnom školom. Da su i jedne i druge male slažem se!!

  oko 3 godina prije
 • 1235 (Gost_1235)

  odgovor svima, osnovica je oko 5 100. štrajkam zato što imam pravo se boriti za svoja prava.škola nije samo učenje djece, to su i svakodnevne prijetnje roditelja koji imaju veća prava nego ikad. ja sam izabrao ovo zanimanje jer ga volim, ali nisam izabrao da se politika poigrava s menom. nisam, ni ne želim biti privatni poduzetnik.imam završen filozofski fakultet i učio sam. vi vodite djecu u njemačku ne radi nas učitelja, nego upravo radi loše privrede kojoj mi nismo krivci.društvu je sve važnije od školstva. goste 1096 ako misliš da je divno u školi prekvalificiraj se. nije ti kasno za fakultet.

  oko 3 godina prije
 • gost6790 (Gost_8174)

  osnovna škola knez mislav u kaštel sucurcu sutra ima nastavu.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3128)

  Nemojte mi pričat protiv ove vlade,ova vlada(Milanović) je pokazala odlučnost u teškoj situaciji koja je zadesila Lipu našu,a to su izbjeglice iz Sirije i ostalih zemalja na drugom kontinentu.Kako je Zoki šumadincima odgovorija,i kako ih je odheba,na idućim izborima ima moj glas,još da zatvori Mamiće,posla bi mu bombonjeru.Bravo za ovu vladu i za Zokija,a vas profesore je upropastija Canader i njegova koalicija sa Pupovcen i Stanimirovićen,tad ste tribali štrajkat.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4707)

  "Nemojte samo dicu posli zvat na predsate ili subote, kao ni druge termine da nadoknadite šta će se ka izgubit, a ko oće štrajkat neka štrajka i traži bolje za se ne sporim mu samo ne priko leđa naše dice."

  A bi li ti u prosvjed magistralom npr. protiv bazne stanice na sudovom krovu i time zaustavlja promet?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4707)

  "Goste 1235, mi koji radimo u privredi i nismo na javnim spalama ove umorne drzave ne mozemo strajkati. "

  Pa ste se za to borili? A zašto to ima veze s drugima, svoja prava sami izborite, tako i ti nastupaš prema drugima.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4707)

  "Placa od 5900 kuna je pristojna i 4% vas nece spasiti"

  A kolika je tvoja i za koji posal?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3128)

  Iza vrime Tite ste ovako štajkali :D:D:D:D:D:D:D,okriće se Jozo u grebu,kad vidi šta je ostalo od njegovog samoupravljačkog socijalizma.E,ali velikoj većini onih,koji će sutra štajkat to nije vajalo,to je bija mrak :D:D:D:D:D:D:D

  oko 3 godina prije
 • (Gost_612)

  "Iza vrime Tite ste ovako štajkali :D:D:D:D:D:D:D,okriće se Jozo u grebu,kad vidi šta je ostalo od njegovog samoupravljačkog socijalizma.E,ali velikoj većini onih,koji će sutra štajkat to nije vajalo,to je bija mrak :D:D:D:D:D:D:D"

  Je, slažem se, naši su ljudi ovce. Samo ne zaboravi da su Jugoslaviju osnovali i strali stranci. Naravno, uz pomoć domaćih kokošara.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8236)

  Ča je ovi poviše tija reč. Ima ih koji i dan danas govoru da je bolje radniku danas nego u onom mraku. Sramota. kontejner??? I kad rečeš istinu da je radniku bilo bolje u mraku onda si nostalgičar. Ovi gori govori o ondašnjim da su kokošari a kakvi su ovi danas odnosno njegovi....

  oko 3 godina prije
 • Gostu 3128 (Gost_9215)

  Alo meštre!
  Na tvoje znanje štrajkali smo i u vrime Tita, Tuđmana i svih ostalih, za sebe i svoje probleme, a ne protiv bilo koga. Isto tako i sad, a vi gurajte politiku koju god hoćete.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9107)

  Alo meštre mala dica, čoravi .glupi. nerazumni vide da je ovi štrajk uvod u izbore a ti ne vidiš i neznaš čije je ovo maslo. Ča ču ti ja, ali ču ti pomoč zna se....

  oko 3 godina prije
 • (Gost_612)

  "Ovi gori govori o ondašnjim da su kokošari a kakvi su ovi danas odnosno njegovi...."

  Nisi razumija, ili nisan bija jasan: naš ćovik je beštija i nije sposoban stvorit normalnu funkcionirajuću sredinu i sustav bez prisile.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara