Do vikenda pratit će nas jugo i iz dana u dan sve toplije vrijeme. U petak u Zagori temperature zraka možda budu dosezale vrlo vrućih +35°C! U dane vikenda nastupit će promjena vremena koja će osobito u nedjelju sa zapada donijeti osjetno zahlađenje, ponegdje i kišu

Desetak je dana ostalo do početka kalendarske jeseni. Ovoga rujna ljeto se ne predaje tako lako, pa je zadnjih dana, uz sunčano vrijeme, ponovno bilo sve toplije. Tijekom nedjelje temperature zraka su u dijelu Zagore dosegle ili malo premašile vrućih 30°C. More je i dalje vrlo ugodno za kupanje jer su mu površinske temperature od 22 do 25°C.

Novi tjedan donosi pravi rujanski "miks". Veći dio tjedna obilježit će južina, a kiše će biti malo do nimalo. Slabljenjem juga u petak će nastupiti najtopliji dio tjedna kada će u velikom dijelu Dalmacije temperature zraka biti iznad 30°C. U dane vikenda nastupit će promjena vremena koja će osobito u nedjelju sa zapada donijeti osjetno zahlađenje, ponegdje i kišu.

Danas će na sjevernom Jadranu biti promjenjivo oblačno, povremeno uz kišu koja će biti češća u drugom dijelu dana, a kiša će biti najčešća u zaleđu Kvarnera. U Dalmaciji djelomično sunčano, povremeno uz promjenjivu naoblaku i većinom suho. Više oblaka navečer kada samo ponegdje može biti slabe kiše. Puhat će umjereno, na moru i jako jugo koje ponegdje može imati olujne udare. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 11 do 17°C, uz obalu i na otocima od 19 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 26 do 31°C.

Utorak donosi promjenjivo vrijeme uz izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja. Više sunčana i suha vremena u Dalmaciji, a na sjevernom Jadranu ponegdje kiša, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjereno i pojačano jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 15 do 19°C, uz obalu i na otocima od 20 do 24°C. Najviše dnevne temperature od 26 do 31°C.

Srijeda će u Dalmaciji biti pretežno ili djelomično sunčana i suha. Na sjevernom Jadranu promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, a povremeno su mogući kiša ili pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjereno do jako jugo koje će na moru imati i olujne udare. Najviše dnevne temperature od 27 do 32°C.

Četvrtak će u Dalmaciji biti pretežno ili djelomično sunčan i suh. Na sjevernom Jadranu promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, a povremeno su mogući kiša ili pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana. Puhat će umjereno do pojačano jugo koje će na moru imati i olujne udare. Najviše dnevne temperature od 28 do 33°C.

U petak će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdobalja. Suho će biti u sjevernoj i južnoj Dalmaciji, a malo kiše moguće je mjestimice na sjevernom Jadranu i sjevernoj Dalmaciji, većinom u drugom dijelu dana. Jugo će sve više slabiti, do kraja dana i prestati. Bit će natprosječno toplo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 16 do 20°C, uz obalu i na otocima od 21 do 25°C. Najviše dnevne temperature na sjevernom Jadranu od 27 do 31°C, u Dalmaciji od 30 do 35°C.

Subota će biti djelomično sunčana uz promjenjivu naoblaku. U većini krajeva još će se zadržati suho, ali ponegdje može biti slabe kiše, osobito navečer u zaobalju. Zapuhat će umjerena, na moru i pojačana tramontana. Kasno navečer podno Velebita jaka bura. Jutro toplo, najviše dnevne temperature na sjevernom Jadranu od 26 do 30°C, u Dalmaciji od 29 do 33°C.

U nedjelju će biti vrlo promjenjivo. Više suha vremena na sjevernom Jadranu, a kiša, pljuskovi i grmljavina izgledniji su u Dalmaciji. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita olujna. U Dalmaciji umjerena i pojačana bura, a južnije od Splita još u početku vjetar južnih smjerova. Osjetno zahlađenje prvo će zahvatiti sjeverni Jadranu, a potom će se širiti i na Dalmaciju. Temperature zraka sredinom dana u Dalmaciji će ponegdje biti 5 do 10°C niže u odnosu na subotu.

Izvor: Dalmacijanews.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • gost 8901 (Gost_6090)

    sve smrdi na fekalije komaraca ka da živin u indiji,južina da mi je glava ka balun-kad će više kiša

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara