INFRASTRUKTURA IZ NEKOG DRUGOG STOLJEĆA
Mlada majka iz Kaštel Sućurca, Jelena Grmača, na pitanje čega se boji, bez razmišljanja će kazati – požara. No njen strah nije nikakva fobija, niti posljedica trauma izazvanih požarom, već rezultat uvjeta u kojima živi ona, njena obitelj i susjedi.

Ako ste pomislili da se radi o nekoj teškoj životnoj situaciji ili tome slično, niste pogodili. Jelena živi jugoistočno od sućuračkog groblja, nekih 400 metara poviše magistrale, u ulici Put Biličine lokve, u ugodnoj obiteljskoj kući, s predivnim pogledom na Kaštelanski zaljev.
Kada je prije nekoliko godina splitske ulice zbog udaje zamijenila životom u Kaštelima, brzo se prilagodila, no ono što je stalno muči, jest makadamski put koji vodi do njene kuće.
Obitelj Grmača, njen svekar i svekrva s djecom, izgradila je na tom mjestu svoju kuću prije desetak godina. Kao i veliki broj građana Kaštela, kuću su izgradili bez potrebnih papira, no čim se otvorila mogućnost legalizacije, istu su proveli i danas imaju legalni objekt. Isto tako, poput mnogih koji žive poviše magistrale, struju imaju, koriste satelitsku telefonsku liniju, dok vodu iz slavina nemaju, već im je dovoze cisterne.
No dovoz vode nije uvijek jednostavan, kamion se najčešće zaustavi negdje na pola puta, jer makadamski put ne omogućava prolaz dalje.

Upravo zbog toga, razmišljajući kako bi izgledalo kada bi vatrogasni kamion pokušao doći do njihove kuće, uz koju se nalazi neobrađeno zemljište i borova šuma, gdje je u blizini gorjelo prije nekoliko godina, Jelena se izuzetno boji požara.

- Makadamski put koji vodi do ovih nekoliko objekata i zemljišta pod maslinama, često je pun kanala, rupa, na pojedinim mjestima se urušava. Tako je poslije svake kiše, nakon koje mi danima onda krpamo rupe i pokušavamo osposobiti pristupni put kući. Imam dvoje male djece i kada krenu kiše ja moram ostavljati auto 400 metara niže i penjati se pješke uzbrdo s djecom, koja pokisnu, zapinju o kamenje... dolaziti kući po takvim uvjetima stvarno nikome ne bih poželjela – priča nam Jelena.

Kako je kazala,nekoliko su se puta obraćali gradskim službama za pomoć.
- Nitko nas nije odbio, svi kažu kako razumiju naše potrebe, no ništa se ne događa. Jednom prilikom upravitelj Vlastitog pogona, Ivan Čagalj kazao nam je kako bi poslao bageristu da put malo uredi, no kako je bagerista na bolovanju. Na teren je izlazio i Mate Gotovac, još neki gradski službenici, i svi su složni da se nešto treba napraviti, samo nitko ne kaže ni kada ni što, niti se nešto radi – ustvrdila je Jelena, napominjući da su oni i susjedi spremni sudjelovati u nekom rješenju, koliko im to mogućnosti budu dozvoljavale.

Ova Jelenina priča i priča njene obitelji i susjeda, nije rijetka u Kaštelima. Neplanirana i divlja izgradnja,posebno sjeverno od magistralne ceste, koju nije pratila odgovarajuća izgradnja komunalne infrastrukture, svakodnevica je tisućama obitelji.

U Gradu su svjesni potreba, a o izgradnji ili uređenju i održavanju prilaza sličnih ovom u Putu Biličine lokve, kazali su nam kako su svi javni putevi u sustavu održavanja, neovisno o legalizaciji.

- Službenici provjeravaju svaku prijavu građana i reagiraju u skladu sa mogućnostima. U planu nam je asfaltiranje većeg broja ulica, no nailazimo na razne probleme na terenu, poput oborinskih voda, imovinsko-pravnih odnosa i drugih - kazala nam je u kratkom odgovoru pročelnica Marija Pelivan, napomenuvši da je održavanje makadama u nadležnosti Vlastitog pogona.

Kako ovakvi putevi nikome nisu u interesu, a ima ih duž cijelih Kaštela, možemo pretpostaviti da je jedan od glavnih razloga zašto su ovi putevi u lošem stanju dugi niz godina, novac.

Gradska blagajna ovakve investicije u ovom trenutku zasigurno ne može podnijeti, no zanima nas je li netko potražio izvor sredstava negdje drugdje, možda u Europi. Sudeći po onome što je Grad do sada učinio na pitanju apliciranja iz EU fondova, odgovor je NE.


KOMENTARI:

Stari Komentari (130)

Učitaj prethodne komentare
 • (Gost_2122)

  Razuman rok da grad sredi komunalije di je naplatija, je rok, do kojeg gradjani moraju platit te radove!!
  Većina gradjana će izgubit nekretnine zbog istih tih rokova, koji su prekratki, i napravljeni kao namištaljka bankama da pokupe kuće!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4177) (Gost_2114)

  Kako san zaključija ovi tekst je samo napomena vlasti da se mora uvatit rješavat problema koje je stvorila svojin nemarom i zbog svojih interesa. A kad se uvati rješavat rješit će i vama i njoj i nije potribno ovoliko jala

  e ... nije tako. nije nemar vlasti ako nekome pane napamet sagradit kuću navrj kozjaka,a da prethodno nije tražila dopuštenja ili u najmanju ruku obavjestila koga da gradi tamo di bog svoga nema. koja to vlast može pratit takve.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_220)

  Kaže gospođa bili su ona dva općinska uhljeba Čagalj i Gotovac,direktor i šef veliki znalci i stručnjaci oni će sve sredit samo im je bagerist na bolovanju a šta njih 2 ne sidnu u bager,ili misle da su njih 2 školovaniji,a jedan ima diplomu iz Jajca drugi iz Doboja a obe dvi su za vozit bager!!!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6160)

  Čagalj na bageru,Gotovac na valjku a Udovičić na karioli pa neka sređuju Kaštela kad može Bandić prat i mest po Zagrebu onda mogu i ova naša gospoda bit primjer ,ali nisu oni naučili radit oni su plemići di će oni radit, a dobro si in napisa goste 220 uhljebili se neradnici na općinska mista na kojima se ništa ne radi reže ka dobermani nepuštaju ih nikome i još zapošljavaju svoju rodbinu.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8704)

  Ako su joj znali uzest pineze za legalizaciju onda su joj dužni i napravit infrastrukturu a ako to nisu u mogućnosti onda su joj tribali srušit a ne sad kad su uzeli ljudima puste novce sad se nemože nema novaca itd... pa koga briga a di su novci nestali, nema nemože se dužni ste po svim zakonima RH.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2239)

  Kastela su inace jedno veliko ruglo i nered... A gradska vlast (i prijasnja i sadasnja, da se razumimo) nesposobne za privlacenje investicija ili EU fondova. Sve uhljeb do uhljeba... Jedan veliki nered i nerad!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2122)

  Zanimljivo je da prije legalizacije niko nije tražija komunalu da grad rješava, svi su sve pute rješavali medju se, i od svojih pinezi!!
  Cili grad je tako napravljen!
  Sad se neko sitija naplatit već napravljeno i grad nema dalje, niti za one koji su bili lini i škrti svoje pute asfaltirat...

  Nije mi grada nimalo žaj, volija bi da se svi udruže i oni šta su sami radili i oni koji nisu i da pitaju tužbom naplaćeno!!!Neka imam asfalt, oću novi!!!Naplaćeni!!!Ovaj sam sam plaća i stavlja!!
  Pa nek grad bankrotira nek se rastjeraju uhljebi, nek nas pripoje Solinu ili Trogiru...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4453)

  Ko zna kad ce ova zena dobit asfalt kad nemaju ni oni ispod magistrale.. evo primjer u Starome kod Tommya ulica Bojisce.. Prodje jedno auto prasina se dize nebi da je u blizini kamenolom pa radi 24 sata.. nesmi se prozor otvorit.. sramota za grad. Ljudi platili skupo tada legalizaciju, grad im nije u stanju dat malo asfalta za normalan zivot, nego kad padne kisa onda stalno popravljaju cestu. Koliko su potrosili para na popravljanje ulice mogli su je asfaltirat 2 puta vec cilu.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2122)

  U tom slučaju bi bilo pošteno da ljudima prestanu naplaćivat legalizacije.
  Ili da ih kakav sud prisili da naplaćeno pruže.
  Za tako šta triba pametniji narod da se bori za sebe i nije lijen za skupit se i tužit grad.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5190)

  Za ove pametnjakovice, Čagalj je bija jedan od najbolji učenika u našoj školi u Novomu, završija je Mioc i agronomiju u Zagrebu. Teško da ste bolji.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6251)

  Šta grad ima s ovim putom?? Lipo lopatu i mašklin u ruke i proširi put

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5224)

  Floskula je da se po uplati komunalnog doprinosa moraju rješavat komunalni problemi baš u toj zoni. Komunalije se rješavaju prema planu koji donosi uprava, a šta je više uplaćenog doprinosa, to se više (i dalje) može izvest. Ali sigurno neće ka nigdi i nikad asfalt prije doć u periferiju nego u centar koji koriste svi građani. S tim se valja pomirit, zato je i skuplji teren u centru.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5224)

  "Za ove pametnjakovice, Čagalj je bija jedan od najbolji učenika u našoj školi u Novomu, završija je Mioc i agronomiju u Zagrebu. Teško da ste bolji."

  Pa nije mu agronomija struka na poslu?!

  oko 3 godina prije
 • gost 7890 (Gost_9029)

  da bi se put prosirija tribaju se dogovorit sa susjedin jesu li voljni dat puta,ali niko vam nece dat mukte sve se to placa.znaci put-plati po cjeni kvadrata,mukte nedan nikome.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2186)

  Floskula je da se po uplati komunalnog doprinosa moraju rješavat komunalni problemi baš u toj zoni. Komunalije se rješavaju prema planu koji donosi uprava, a šta je više uplaćenog doprinosa, to se više (i dalje) može izvest. Ali sigurno neće ka nigdi i nikad asfalt prije doć u periferiju nego u centar koji koriste svi građani. S tim se valja pomirit, zato je i skuplji teren u centru.
  ------------
  Balkansko lopovska logika vrlih balkanskih "poštenjaka"..

  Zamisli u mesnici platiš komad mesa, lipo onoliko koliko ti reče onaj šta prodaje i kad platiš reče ti da dodješ drugi put jer će sad ivo ivić dobit meso a ti još nisi doša na red.
  I da nezna kad ćeš ti doć na red...:D

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5224)

  Nisi ti platija komad mesa, nego komunalije i to prema zoni. Upravo zato nemaš pravo na jednaku infrastrukturu periferija i centar. Ako ti triba veći stupanj komunalne opremljenosti, priseliš se u centar. Je malo skuplje, ali oni šta tamo stoju govoru da se isplati.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5175)

  Uhljebi će sve riješit!!!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3885)

  kad grade onda grade na pašnjacima i kamenjaru jer ih niko neče vidit niti pitat dokumente. kad sagrade onda žele komunalnu opremljenost ka u meje.nije loša ideja

  oko 3 godina prije
 • od tomkast (Gost_9172)

  E pajdo moj , pogledaj velebnu crkvu u Stafilicu i Put Resnika , koji vodi do nje .
  Ides na misu u blatu do guzice . Nije sram ni crkvu ni grad !!!

  oko 3 godina prije
 • tomkastu (Gost_3127)

  koliko ja znan do crkve s južne strane vodi asfaltni put, a kad se s gornjeg puta maknu svi oni šta su ga uzurpirali možda se i napravi

  oko 3 godina prije
 • od tomkast (Gost_9172)

  Vjernici zive na gornjoj (sjevernoj strani) , uzurpirani put je vec godinama takav , a grad ne cini nista . Pitanje je "ZASTO" ???
  E pajdo moj ! Uzurpacije mora risit grad .

  oko 3 godina prije
 • Lujo (Gost_9286)

  Ovdje je kao vidim problem poviše magistrale a ja bi htio skrenuti pažnju na makadame i jad ispod magistrale gotovo blizu kaštelanske ceste, ni asfalta ni rasvjete a ni rješenih pristupa ni puteva. Plan puteva - što je to, to ne postoji u Kaštelima

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1931)

  Ovo pari ka članak se Sprdexa!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5137)

  Zašto nitko ne odgovara iz općine ?

  Nedostatak demokracije?

  oko 3 godina prije
 • gost (Gost_157)

  Malo strpljenja jer ima kuca i puno starijih LEGALIZIRANIH PA NI PUTA A O VODI NE SPOMINJAT. Reslo se i kozijin puten prolaziloJER KAD SE GRADI KUĆA ODLUKA MORA PAST I PROMISLIT KAKO DO KUĆE A NE ZGRADIT PA MJAUKAT.TRIBALO JE OSTATAT NA ASVALTU ILI KUPIT SVE OKOLO A NE SAD PRISKAKAT RED ONIH KOJI SU I VISE OD PEDESET GODINA I DALJE KOZIJIN PUTON DICU VODE I NEMAJU AUTO PA IM NIJE TEŠKO.GRAD ĆE VALJDA PO REDU RJEŠAVAT I SVI SE PLAŠE POŽARA I NIJE LIPO BEZ VODE ŽIVIT NIKOME.ZATO PRISELITE U CENTAR AKO NEMOŽETE ČEKAT.I NAŠA DICA KROZ BLATO IDU PRIJE VASIH I PO KIŠI I BURI .

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2166)

  Kako novaca ima sa asfaltiranje privatnih prilaznih puteva gradskih zaposlenika, a za ostale građane nema? Neka se malo pogleda kome se sve asfaltiralo u zadnjih nekoliko mjeseci i to sve na račun grada.

  oko 3 godina prije
 • gost 7903 (Gost_9029)

  a kome se to asfaltiralo na racun grada-to su priče niti za laku noć.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5224)

  "Kako novaca ima sa asfaltiranje privatnih prilaznih puteva gradskih zaposlenika, a za ostale građane nema?"

  A za koga si ti glasa, a?:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3885)

  moj otac i susidi su sami ravnali put i to široki da kamioni mogu proč i sami plačali kamione pržaca za posipat po putu,a nisu u pripi..ini,s gornje strane stare ceste.autobusna stanica je na putu

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7227)

  napravi kucu iza kozjaka pa trazi put, muci i budi sritna da ti je nije srusilo.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5175)

  ko god napiše nešto protiv uhljeba iz općine taj je najveći neprijatelj Hrvatskog naroda,zamislite vi koji su to mozgovi kod ovih uhljeba šta se javljaju i brane sami sebe,a krivi smo mi sami šta smo ih montirali na vlast tribalo bi doć doli u opčinu i sve te mozgove tzv. rastirat i ne triba nam niko jer bi nam bilo bolje bez ikoga nego sa njima

  oko 3 godina prije
 • (Gost_136)

  Ma je ona kriva jer je gradila daleko, ali je kriv i grad šta je uzima šolde, za ono šta očito nije ima namjeru, (u nekom razumnom roku),-dat!
  Isto mislim da bi se moglo dogodit da grad bude mora dat šta je naplaćiva, jer sud je djava, pogotovo sudovi nekih daljih ljudi koji ne razumu ovu našu logiku, po kojoj mi funkcioniramo od 1945 godine.
  Ostat će da se vidi , Ali mislim da bi grad moga kratkih rukava ostat a s njim i svi mi!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5224)

  "Malo strpljenja jer ima kuca i puno starijih LEGALIZIRANIH PA NI PUTA A O VODI NE SPOMINJAT. Reslo se i kozijin puten prolaziloJER KAD SE GRADI KUĆA ODLUKA MORA PAST I PROMISLIT KAKO DO KUĆE A NE ZGRADIT PA MJAUKAT.TRIBALO JE OSTATAT NA ASVALTU ILI KUPIT SVE OKOLO A NE SAD PRISKAKAT RED ONIH KOJI SU I VISE OD PEDESET GODINA I DALJE KOZIJIN PUTON DICU VODE I NEMAJU AUTO PA IM NIJE TEŠKO.GRAD ĆE VALJDA PO REDU RJEŠAVAT I SVI SE PLAŠE POŽARA I NIJE LIPO BEZ VODE ŽIVIT NIKOME.ZATO PRISELITE U CENTAR AKO NEMOŽETE ČEKAT.I NAŠA DICA KROZ BLATO IDU PRIJE VASIH I PO KIŠI I BURI ."

  Slažen se. U potiljak! Nima priskakanja reda!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5224)

  "Ma je ona kriva jer je gradila daleko, ali je kriv i grad šta je uzima šolde, za ono šta očito nije ima namjeru, (u nekom razumnom roku),-dat!"

  Je li? Ili je ona bila pokvarena i dala pineze bez provjerit na šta i kada ima pravo, ali s namjerom da urliče i buni se u snazi mase jer je takvih izroda gomila? U red, u potiljak! Postoje prioriteti i oni su sadržani u planu gospodarenja. Ko je pismen, neka čita biltene.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8183)

  Odgovara: # 374727

  Koz cijelo školovanje Čagalj je imao odlične rezultate-od osnovne skole,gimnazije i fakulteta kojega je upisao i zavrsio,a da nije ušao u politiku.Ne možes sve stavljati u isti koš.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8166)

  "Koz cijelo školovanje Čagalj je imao odlične rezultate-od osnovne skole,gimnazije i fakulteta kojega je upisao i zavrsio,a da nije ušao u politiku.Ne možes sve stavljati u isti koš."

  Koliko čovik može imat škole, a nemat morala pa uć ili neizać iz stranke osuđene za pljačku svoga naroda od strane sudaca koje je sama postavila?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1865)

  i moj sin je bija još bolji đak od njega u miocu u čire gamulina, završija faks i jedva nalazi posal i to sve na određeno.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9215)

  Čagalj je čovik koji je reka puno toga dosad sam o sebi i svi u gradu znaju ko je on, nije bitna škola i ocjene iz kupusa i blitve,a dosta ga je bilo vidit prid izbore kad je oda po gradu i kida plakate protivničkih političkih opcija he he he,to sebi čovik nesmi dopustit pogotovo javna osoba.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1865)

  to je on učija društvenomoralni odgoj u školi

  oko 3 godina prije
 • (Gost_133)

  Odgovara: # 374618

  (Gost_2709)
  Legalizacija znaci zadržavanje objekata u prostoru za male novce a ne pravo na komunalije


  točno je da je uvjet za legalizaciju plaćanje naknade za zadržavanje bespravno sagrađenog objekta u prostoru, ali nakon toga slijede komunalni i vodni doprinos koji je isto u obavezi plaćanja podnositelja zahtjeva za legalizaciju

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8183)

  Odgovara: # 374923

  Cagalj je završio u roku kao momak bez političke stranke iza sebe.Za druge u stranci ne garantiram. Zna se da je iz imućne obitelji,a vi zavidni. Agronomski fakultet je puno više od blitve i kupusa eto završi ga ti kada je to tako lagano.Čovjek koji radi za stranku raditi će sve što je u interesu stranke za vrijeme izbora.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8166)

  "točno je da je uvjet za legalizaciju plaćanje naknade za zadržavanje bespravno sagrađenog objekta u prostoru, ali nakon toga slijede komunalni i vodni doprinos koji je isto u obavezi plaćanja podnositelja zahtjeva za legalizaciju"

  Da, ali na temelju plana gospodarenja koje donosi vijeće na prijedlog ureda za kom. djelatnost. A prioritet sigurno nisu kava u Sućurcu i ostale prypizdine.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1865)

  (Gost_8183) Odgovara: # 374923
  Cagalj je završio u roku kao momak bez političke stranke iza sebe.Za druge u stranci ne garantiram. Zna se da je iz imućne obitelji,a vi zavidni. Agronomski fakultet je puno više od blitve i kupusa eto završi ga ti kada je to tako lagano.Čovjek koji radi za stranku raditi će sve što je u interesu stranke za vrijeme izbora.

  takav lumen iz agronomije a zašto se nije dokaza spašavanjem Jadra ,to je treba bit njegov resor.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8166)

  Nije on, ali su zato njegovi drugari sve ostale firme spasili, tako da se nema više šta spašavat.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2128)

  krasna vlast kaštelanska sve šta radi, radi za dobro kaštela pa i agronoma stavlja umisto u struku ono na niko misto mimo struke.važno je biti vlast a struka je za pokazat da nisi neškolovan

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6370)

  točno je da je uvjet za legalizaciju plaćanje naknade za zadržavanje bespravno sagrađenog objekta u prostoru, ali nakon toga slijede komunalni i vodni doprinos koji je isto u obavezi plaćanja podnositelja zahtjeva za legalizaciju"

  Da, ali na temelju plana gospodarenja koje donosi vijeće na prijedlog ureda za kom. djelatnost. A prioritet sigurno nisu kava u Sućurcu i ostale prypizdine.
  ---
  Opet ovaj komunistički panj!!!
  Prioritet je da se da ono šta se naplatilo, i to svima, u roku koji imaju za platit!!!
  Odakle ti logika da se nešto smi naplatit pa ne dat??
  Naučija si u komunizmu prodavat ciglu pa misliš da je to normalno???Pa i zapadne države su isplaćivale svojim gradjanima masne odštete kad bi ih u nečem zakinile!!!
  Misliš da će ovdi bit drugačije??
  Dobit ćeš za par godina ministra pravosudja europske unije, i dekret da se u 3 godine mora svima sve napravit šta je naplaćeno + odštetu za prodavanje cigle!!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6370)

  I baš ti je za usporedbu štruca kruva, da ti u dučanu uzmu novce i daju štrucu nekom drugom, a ti čekaj red!!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3788)

  "Prioritet je da se da ono šta se naplatilo, i to svima, u roku koji imaju za platit!!!
  Odakle ti logika da se nešto smi naplatit pa ne dat??"

  Pa dat će ti se, samo čekaj svoj red, postojwe prioriteti. Ti misliš ako si uplatija komunalije da ti odma triba doć 4 trake do kapije i to, naravno, bez plana i na brzinu?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3788)

  "Naučija si u komunizmu prodavat ciglu pa misliš da je to normalno???Pa i zapadne države su isplaćivale svojim gradjanima masne odštete kad bi ih u nečem zakinile!!!"

  Ti si zatucana komunistička seljačina koja dalje o ćaćina koca i materine muje ništa nije ni vidila. Tebe nije niko zakinija, nego si ti i takvi zakinuli nas, svoju okolinu jer ste se ponašali ka izbjeglice: na silu doć i živit urbano di nema ničega i sad van je svako kriva šta ulažete u svoju crnu rabotu i šta van legalna okolina ne oprema komunalno parcele po nekome vašemu kiteriju i prioritetu. Koji quratz si iša živit između fazana i vepra?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3788)

  "Dobit ćeš za par godina ministra pravosudja europske unije, i dekret da se u 3 godine mora svima sve napravit šta je naplaćeno + odštetu za prodavanje cigle!!!"

  Ja se, za razliku od političkih stranaka koje žive od glasova i ovakvih divljaka ka šta si ti, zalažen za poništenje legalizacije i odštetu - vraćanje uplaćenih komunalija uz naknadu svih troškova iz postupka legalizacije te vraćanje situacije na početak: upis u zemljišnik da je kuća izgrađena bez priložene građevinske i lokacijske dozvole. A onda u proceduru zakon za uvođenje reda u prostor po kojemu se ne bi ozakonilo sve, nego samo ono šta propisi dozvoljavaju.

  Eto, ja bi legalno, po zakonu, pa ćeš bit tiši.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara