POVODOM SVJETSKOG DANA PRVE POMOĆI
Svjetski dana prve pomoći, koji obilježavaju sve nacionalne organizacije Crvenog križa, obilježila je i Gradska organizacija Crvenog križa Kaštela, koja je na brcu u Kaštel Starom, organizirala demonstraciju i pokaznu vježbu pružanja prve pomoći.

U demonstraciji su sudjelovali djelatnici i volonteri Crvenog križa, predvođeni ravnateljem Petrom Boljatom, a pružanje prve pomoći demonstrirala je dr. Brankica Božinović – Karauz Vranić, voditeljica službe Hitne medicinske pomoći u Kaštelima.

Naglašavajući važnost pružanja prve pomoći, posebno u prvim minutama nekog nesretnog slučaja ili druge situacije, dr. Božinović gimnazijalcima je pokazala konkretni postupak pristupa unesrećenom, utvrđivanje stanja, provedbu oživljavanja i druge segmente i metode pružanja prve pomoći.

- Više stotina osoba u Hrvatskoj svakodnevno treba neki oblik prve pomoći te smo se stoga danas ovdje okupili kako bi na tu važnost upozorili mlade.
Trebamo znati da se ljudski život spašava u prvih nekoliko minuta, odnosno tijekom vremena koliko ljudski mozak može izdržati bez kisika. Iz tog razloga uvijek napominjemo kako je za unesrećenog najvažniji onaj tko se nađe uz njega – kazala je između ostalog, dr. Božinović, koja svojom svakodnevnom liječničkom praksom dokazuje upravo tu važnost pružanja brze i ispravne prve pomoći.


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_3191)

    doktorica Brankica duša od čovika

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara