PILOT PROJEKT OBUHVATIO DIO DJECE
U kaštelanskim školama, tijekom deset mjeseci ove nastavne godine, provodit će se pilot projekt prehrane u školama za djecu iz socijalno osjetljivih obitelji. O provedbi ovog projekta ugovor s Ministarstvom socijalne politike i mladih, potpisala je kaštelanska udruga Sv. Jeronim.

- Krajem srpnja potpisali smo ugovor s Ministarstvom, a partneri na projektu su pet kaštelanskih osnovnih škola i škola u Primorskom Docu. Ovim pilot projektom bit će ove godine obuhvaćeno 153 učenika iz tih škola, a Ministarstvo je osiguralo za ovu namjenu 190 tisuća kuna. Suradnik na projektu je centar za socijalnu skrb u Kaštelima -  kazao je predsjednik udruge Sv. Jeronim, Joško Blažević.


Joško Blažević

Blažević je također pojasnio kako će se projekt provoditi, pa će tako pekare s kojima škole imaju potpisane ugovore o suradnji, svaki školski dan dostavljati obroke za ove učenike, a trošak tog obroka snosit će udruga

U projekt su ove godine uključena djeca koja zadovoljavaju posebne kriterije, iako je broj onih kojima je ovakav način prehrane potreban, daleko veći.

- Ja osobno podupirem i pozdravljam sve projekte i programe koji na bilo koji način mogu pomoći djeci. Sa svojim kaštelanskim kolegicama i kolegama ravnateljima dijelim zadovoljstvo što smo se, posredstvom Udruge Sveti Jeronim i Ministarstva socijalne politike i mladih, uključili u ovaj projekt. Ovim pilot projektom obuhvaćen je manji broj učenika te se nadam da će u budućnosti biti moguće osigurati sredstva za veći broj učenika koji će koristiti besplatnu užinu, iako bi u konačnici bilo idealno da svako dijete u školi može dobiti besplatan topli obrok, čemu svi trebamo težiti – zaključila je na upoznavanju javnosti s projektom, Jadranka Šošić, predsjednica aktiva ravnatelja kaštelanskih škola.


KOMENTARI:

Stari Komentari (27)

 • (Gost_6006)

  Eto napretka: od kad nas je obasjalo veliko svitlo, počela su i dica gladovat. Za razliku od vrimena kad je zavlada mrak, pa su se pojedinci (a koji su to najprije i zaboravili) prvi put gladni najili. Taman u radničkoj menzi.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8115)

  E je prije je bija mrak i to mrkli,i svi su bili siti,a sad nas je obasjalo sunce demokracije pa su svi suvi ka bakalar i traže koricu kruva.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8101)

  Bravo!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5224)

  "E je prije je bija mrak i to mrkli,i svi su bili siti,a sad nas je obasjalo sunce demokracije pa su svi suvi ka bakalar i traže koricu kruva."

  Nisu Srbi i Milošević krivi šta su Hrvate opljačkali kokošari - Hrvati. Samo su in dobro došli.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4608)

  i naovaj način će te isticat dicu koja su jadna i siromašna. kad san ja iša u školu škole su davale marendu svima. kava, kakao, mliko ,čaj. kruv sa margarinom , sirom , marmeladom ,paštetom , mesnim doručkom. sve po danima. u mraku je bilo novaca jer nije bilo miljardu kojekakvih udruga koje su same sebi svrha i najčešče beskorisne.u cilu jugoslaviju bilo je subnor, soc. savez, društvo naša djeca i afž. sada jedno selo od 6000 stanovnika imaju ih 20.svak se grebe za državu,a dicu treba izdvajat.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5224)

  "u mraku je bilo novaca jer nije bilo miljardu kojekakvih udruga koje su same sebi svrha i najčešče beskorisne"

  To su mrvice, bolje se okreni iza sebe ko je rasprčka obiteljsku srebrninu 90-tih.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1599)

  Jadranka Šošić će pomoći djeci ????????

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5224) (Gost_4608)

  oni iz australije, iz kanade ,iz argentine , zatvorenici koji su umukli ko kurve ka da ovo nije i njiovo djelo. važno je bilo falit se kako su bili patnici,a svi su imali stanove pune umjetnina i stilskog namještaja.

  oko 3 godina prije
 • Čemu podjele? (Gost_6177)

  Nemojte dicu dijeliti na one kojima je potribno i one kojima nije potribno.Nisu dica kriva. Svi vi kao pedagozi i ravnatelji biste to trebali znati, a ne praviti senzaciju od ovoga.Zaposljavanje u skolama preko veze, raznoraznim protekcijama u drustvu itd. ce dovesti do toga da ce broj stvarno potrebitih biti sve veci i veci.I tesko da cemo se od toga oporaviti.A za to sve nisu kriva dica ...

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4186)

  priko dice je lakše osigurati još koji mandat............

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1821)

  Opet ova ljubomorna stara gospođa piše protiv Jadranke, šta nije u redu...neka se više skine!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5224)

  Umjesto da se uvede marenda koja će se financirat iz povećane upisnine, a upisninu neće morat platit djeca iz socijalno ugroženih obitelji (umjesto njih platit će ministarstvo, centar za soc. skrb, "grad" ili ostali roditelji), ova kobila Suzy od ravnateljice samopromotivno uz pomoć nepotrebne udruge svetoga jere nestručno, neznalački i zapravo socijalno neosjetljivo radi na segregaciji gladnih od sitih. Ko joj je da i koju diplomu, a ko je postavija da vedri i oblači nad sudbinama nedužnih mališana?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5224)

  Kad je tako vjesšta u menadžmentu pa je postala ne samo ravnateljica, nego i ravnateljski kolovođa, šta nije ka amerikanci osmislila i provela trajnu akciju pomoći iz donacija "grada" ili firmi? Utvrdila memorijalnu blagovaonu (Tomy, Konzum ili sl.)? Napravila donatorsku priredbu? A ne bit pametna pa raspolagat s državnim novcima u nepotrebnoj suradnji s trećom stranom - nevladinom udrugom. Ali to triba znat, ka šta triba bit barem malo soc. osjetljiv ili ljudski i majčinski milosrdan prema ionako polunesretnoj djeci, a ne dalje produbljivat razlike između siromašnih i bogatih.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5224)

  Nju ni ne znam, nego mi smeta kako se može radit u prosvjeti i bit nesocijalan, kažnjavat i stigmatizirat dicu? Ili je neznalica, ili pokvarena ili uguz.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9222)

  Najgluplji projekt koji se do sada provodio u školama na ovakav način.
  Škola po svojoj osnovnoj zadaći je odgojno-obrazovna, kao i socijalno- zdravstvena institucija za svoje učenike. Sve ove 4 vrijednosti škole moraju bit ravnopravno primljenjene na svako dijete u školskoj instituciji.
  Međutin ovakovom podjelom marende krše se 3 vrijednosti školske ustanove i to: odgojna, socijalna i zravstvena uloga.
  Nažalost ovakvom podjelom marende u školama dva Ministarstva i svi ravnatelji koji su pristali na ovako nešto su pokazali svu svoju ne etičnost, kao i nedozrelost u zaštiti svih učenika školskog sustava, a ne samo pojedinih skupina.
  Iskazani znakovi segregacije djece od jednih i drugih!!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2150)

  sami sebi svrha priko kostiju od dice. braaavoooo!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5224) (Gost_3885)

  upisninu neće morat platit djeca iz socijalno ugroženih obitelji (umjesto njih platit će ministarstvo, centar za soc. skrb, "grad"

  neče ovi plačat upisninu, neče dica poginulih branitelja, neče dica branitelja invalida, neče dica ostalih branitelja. ko će onda plačat.roditelji koji rade za plaču od 3000 kn, i koji su na birou.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4082)

  Djeca koja zadovoljavaju posebne kriterije to se slazem i neka se pomogne a kako rjesit problem roditelja od te iste djece koji sebi dozvoljavaju koje kakve luksuze od kafica cigara mame se razbacivaju svojim luksuzima i naravno nemaju dat za marendu djetetu i onda drugi hrane tu djecu ja to sebi nikad nebi dozvolija ako san ga stvorija sta se kaze kopa bi kanale da mu mogu kupi marendu

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9221)

  Koji su to posebni kriteriji goste 4082.???
  Navedi ih transparentno, a ne kao Ministarstvo socijalne skrbi i Ministarsvo prosvjete zamaglilo stvarnost jer kriterije nije transparentno utvrdilo već maltretiralo ravnatelje i djelatnike škola da oni to procjenjuje.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9184)

  Za posebne kriterije morate pitat udrugu sv jeronim

  oko 3 godina prije
 • ja (Gost_8184)

  Kako vas nije sram,rugate se sa siromašnima.vi stvarno mislite da i ta dica nemaju ponos i da će dopustiti da ih se javno sramoti dijeleći im hranu .koja to škola u kaštelin ima kuhinju iorganiziranu prehranu.i šta će ovi Jeronim Opačićkin donit in gamele sist i na zidić .I GLADNA DICA IMAJU DOSTOJANSTVO ,a vi tu pomoć organiziraite diskretno

  oko 3 godina prije
 • ja (Gost_8184)

  Ivanoviću vrati se Jeronim ti otiša livo

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5224) (Gost_3885)

  To su mrvice, bolje se okreni iza sebe ko je rasprčka obiteljsku srebrninu 90-tih.

  i te mrvice su srebrnina. pobrojite i izračunajte koliko godišnje ode na te udruge.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1211)

  Da ne financiraju kojekakve zaposlenike,uhljeb glasačke promotore,mogla bi sva školska djeca imati besplatnu marendu.
  Samo idite na stranicu grada Kaštela pa pogledajte koliko novca isišu raznorazne udruge.
  Znači 5000 školaraca*200 dana*4 kune
  cca 4 miliona kuna?????

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5224)

  Šošićka, ajde na popravni, a onda tek u penziju. Sram te budi, ovakva segregacija nije zapamćena od Martina Luthera Kinga na ovamo na sjevernoj hemisferi.

  http://www.historyonthenet.com/files/fs/slave_trade/images/theatre.jpg
  https://www.google.hr/imgres?imgurl=https://humanprovince.files.wordpress.com/2009/08/selma-pool-segregation-small.jpg&imgrefurl=https://humanprovince.wordpress.com/2009/08/10/jim-crow-on-the-mediterranean/&h=216&w=588&tbnid=hiYqP7PhFg0I9M:&docid=RKNTbfo8uZJVYM&ei=-yf3Vb-mMJOv7Aazj5nIAw&tbm=isch&ved=0CCYQMygNMA1qFQoTCP-P5-6o98cCFZMX2wods0cGOQ
  https://pleasurephotoroom.files.wordpress.com/2012/11/c2a9-danny-lyon-usa-alabama-birmingham-1962-segregated-cab-service.jpg
  http://spartacus-educational.com/USAjimcrow1.jpg
  https://paulboylan.files.wordpress.com/2012/01/segregation-drinking-fountain.jpg

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9216)

  Sve su bliže izbori sad će se svi uvatit dice!!!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2128)

  zar u kaštelima ima potrebitih? jeli centar za socijalnu skrb iznija brojke njih, jeli iznijja kriterije njih. neko ko ima auto pa i neka je staro, neko ko ima mobitel, čija dica imaju mobitel, čija mater i otac vise po štekatima i kladionici ti su daleko od potrebitih.potrebiti su oni koji žive od mizerne mirovine a nemaju dice.mladi ljudi moraju nač bilo kakvi posal pa taman da cipaju drva ljudima za zimu.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara