RADOVI BI TREBALI ZAPOČETI ZA MJESEC DANA
Nakon što su u poslijednim godinama vatrogasci imali pune ruke posla s gašenjem požara u nekadašnjim turističkim perjanicama, a danas devastiranim objektima, hotelu Palace i tzv. Zeničkom odmaralištu u Kaštel Starom, posla su u utorak imali i s gašenjem požara u također devastiranom Željezničkom odmaralištu u Kaštel Lukšiću.

Ništa čudno, jer i u ovom slučaju, kao i u prethodna dva objekta, radi se o zgradi čija je unutrašnjost potpuno uništena i mjesto gdje se okupljaju poneki beskućnici, narkomani i druge osobe problematičnog ponašanja i statusa.

Vatrogasci su dojavu o ovom požaru dobili u 5.38 sati, a već nakon nekoliko minuta započeli su s gašenjem.

- Požar smo lokalizirali u 8.30 sati, a na požarištu su bila 25- orica vatrogasaca i 6 vozila iz sva tri kaštelanska DVD-a. Gorio je najgornji kat objekta te je uništeno krovište, a sanacija požarišta trajat će više sati - izvijestio nas je dozapovjednik DVD-a Kaštela, Špiro Radunić.

Novi investitor najavio početak projekta

Željezničko odmaralište, kako mu ime kaže, bilo je u vlasništvu najprije JŽ-a, a potom i HŽ-a i u njemu su se uglavnom odmarali radnici tih tvrtki.
Smješteno je na više od 11 tisuća metara četvornih, s dvije smještajne zgrade i jednom manjom pomoćnom zgradom i to na jednoj od najljepših lokacija uz samo more u Kaštelima.
U ratnim godinama, umjesto gostiju, u odmaralištu su bili smješteni prognanici s ratom pogođenih prostora.
Prije 7 godina HŽ infrastruktura pokrenula je postupak prodaje, no zbog situacije u toj tvtki postupak prodaje je bio odgođen.

Nakon što je ponovno oglašena prodaja, odmaralište s pripadajućim zemljištem kupio je kaštelanski poduzetnik Ivo Novak, no iako su se mnogi nadali kako će se nešto pokrenuti s uređenjem ovog prostora, ništa se posebno nije dogodilo, kako nam je Novak tada kazao, kriza je učinila svoje.
Dio kupljenog zemljišta i objekte Novak je uskoro prodao novom vlasniku, a riječ je o poduzetniku Božidaru Eteroviću.
Predstavnici novog investitora pristigli na požarište, najavili su nam skori početak obnove ovog objekta.

- U posljednje tri godine radili smo na pripremanju različite dokumentacije te bi kroz nekih mjesec dana trebalo započeti čišćenje i početak realizacije projekta. Nastojat ćemo da objekt ima izgled kao 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća. Planirano je da to bude hostel s pripadajućim ugostiteljskim objektom, koji će privući brojne turiste. Naša je želja da projekt bude gotov do slijedeće sezone, no to će ipak ovisiti o više segmenata - kazao nam je ovom prilikom, voditelj projekta Ante Zoričić.


KOMENTARI:

Stari Komentari (43)

 • (Gost_7191)

  pogledajte kako se novokomponirani veliki domoljubi bogate sve nacionalizirati i oduzeti profiterima

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8090)

  bilo bi to super!!!!!!!:)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5154)

  Božidar Eterović, imučni Bračanin, ugostitelj. Konačno neko različit od dinarida. Bravo!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6042)

  supeeeeeeeerrrrr

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8845)

  Ajme a di ce balotari?

  oko 2 godina prije
 • ponosni dinarid (Gost_4381)

  Odgovor gostu 5154 Živim u Kaštelima 55 godina i sve ono što sam dao mome Valu i vatrogascima brojnim prijateljima bez obzira na porijeklo ti si jednom rečenicom poljuljao Tješi me samo činjenica da budala ima na svim stranama NAPOMENA molim sve stanovnike grada Kaštela da budemo jedno u svrhu npretka

  oko 2 godina prije
 • (Gost_219)

  da budemo jedno u svrhu npretka

  kao koje jedno. jeli kao ti ili kao ja

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2236)

  Da ne bi bilo kaso i Palac i ono čudo od kule u novome pa i Resnik nakraju jer nije taknut od osamd esetih naprotiv radi s pola kapaciteta nego sta bi mogao .s nula uloženog!Ali bolje i to jer i Palac je do danas mogao funkcionirati onakav kakav je bio .a bio je ok!Uhljebi koji su za to uništavanje krivi su čak innagradeni za ta zlodjela nad Kaštelanskom Rivijerom koja danas ne postoji!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_219)

  otkud prvom kupcu lova za kupnju odmarališta i zemlje. da nije bio"zaslužan"pa dobio za bagatelu.mislim da bi ipak trebali znat pošto su gospoda prodali i gospodin kupio. u demokraciji smo i nebi smilo bit tajni.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5215)

  Odgovara: # 374399

  Balkan se zasniva na planinskim lancima, u koje spadaju Dinaridi, planina Balkan, Rodopi, Šar planina i Pindsko gorje. Njome su isključeni cijela Slovenija, dijelovi Hrvatske i Rumunjska, sjeverni dijelovi Srbije, krajnji sjever Bugarske i južna Grčka.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9112)

  Goste 8845 malo si pobrka lončiće "balotari" igraju balote u starome isprid zeničkog odmarališta, a ne u lušiću isprid želje.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6200)

  Strašan komentar tko je novi vlasnik,pa bio je novak...i ništa što sad dođe novi i opet nevalja ???

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6200) (Gost_7228)

  malo više podataka o vlasniku. prvom i drugom.da je koji iz pripiz..ne sve bi nam vi objasnili

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6207)

  a sta je o ovo treba kupit kambelovcanin manje mukte

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7228)

  nije bitno ko će kupit. bitno je da se proda po pravoj cijeni i da se privede svrsi.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5146)

  sve se rasprodalo probumbilo i popapilo
  tapuni

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4220)

  zauzeto 114

  oko 2 godina prije
 • Lujo (Gost_7065) (Gost_7228)

  imali smo mi i barišina kaštelanina koji je zna posal i niste čekali momenat da ga smjenite. zašto? ne valjda zato šta nije zna vodit kaštela.nisu ga smjenili dođoši več domaći nadobudni hdz-ovci za uvuč se novima u dupe i to za sitne prinadležnosti.bože moj jeli im savjest mirna. jeli još okriću glavu kad prođu pored njega. nije atraktivan, nije od veštiti i šminkeraja,ali je bija čovik i radnik

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4232)

  A vidićete kad krenu izbjeglice oli imigranti,ajme nami,dobri će nan bit onda i vlaji i bosanci

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7122)

  Odgovara: # 374467

  Dobro nam došle izbjeglice. Među njima sigurno ima puno dobrog, kulturnog i obrazovanog svita. Samo je pitanje koliki će ih uopće pokazati interes za boravak u ovoj prenapučenoj sredini prepunoj primitivnih i ksenofobičnih doseljenika.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1141)

  (Gost_6207)
  a sta je o ovo treba kupit kambelovcanin manje mukte

  da je on kupija sigurno bi nešto i napravija

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3119)

  znači kad se reče istina u ulozi Kaštelana u zadnjih 20 godina u Kaštelima - prijava administrator da obriše sramotu.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3119) (Gost_1141)

  nije to tako. vi kažete "kaštelani", a ja san kaštelanin pa neman veze sa nijednon vlasti otkad san se rodija 1945 god.,a kamo li sa kupovanjem ičega šta se rasprodavalo i grabilo. imenujte pa van neće administrator brisat.on briše da se mi ostali ne trpamo u isti koš sa ovima podobnima od 90-e

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6369)

  1141 sve bi pozlatija
  ali sa dozvolan a ne ka do sad

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6369) (Gost_1141)

  šta si tija reč

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6006)

  "Balkan se zasniva na planinskim lancima, u koje spadaju Dinaridi, planina Balkan, Rodopi, Šar planina i Pindsko gorje. Njome su isključeni cijela Slovenija, dijelovi Hrvatske i Rumunjska, sjeverni dijelovi Srbije, krajnji sjever Bugarske i južna Grčka."

  Balkan je ujedno skraćeni naziv za balkanski poluotok, vidi:
  link

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5355)

  1141 valjda je mislija na građenje na pomorskom dobru i rad preko deset godina bez dozvola za razliku od cipika koji se rusi

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5355) (Gost_1113)

  i šta kaže nato DORH I USKOK. sad kad dođe nova vlast sve će on to morat platit. a za koje je vlasti on počeja gradit i radit. ko je bija gradonačelnik i župan. oni bi tribali bit odgovorniji jer nisu radili svoj posal, a vi ste ih opet birali. krivi ste i vi.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8592)

  ako nemate pineze za radit hostel evo van ponuda za povoljno iznajmljivanje javne površine na autobusnoj u Starome i to na "samo" 10 godina. Cijena po m2 van je 50 kn i platite 15 metri a zauzmete 100 pa van tako za 750 kn misecno imate u najmu prostor (ka i ovi dosada sta placaju jer se nista nije minjalo gooodinama) a sta morate priznat i nije puno hehe.
  Od autobusne stanice su ugostitelji napravili privatno parkiralište svojih kafića... više bi općina imala da in naplaćuju parking neg najam javnih površina koje im ionako NEnaplaćuju po ZAUZETOJ POVRŠINI već onako "prijateljski", po 15 m2 (a i Đir i Piccolo zauzeli svaki po najmanje 80-100m2)

  http://www.kastela.hr/wp-content/uploads/2013/07/Natje%C4%8Daj-o-dodjeli-na-kori%C5%A1tenje-javnih-povr%C5%A1ina-za-postavljanje-pokrtnih-naprava-kioska.pdf

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8592) (Gost_1113)

  koji ugostitelji?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7243)

  (Gost_8592): Od autobusne stanice su ugostitelji napravili privatno parkiralište svojih kafića... više bi općina imala da in naplaćuju parking neg najam javnih površina koje im ionako NEnaplaćuju po ZAUZETOJ POVRŠINI već onako "prijateljski", po 15 m2 (a i Đir i Piccolo zauzeli svaki po najmanje 80-100m2)

  Znači to je razlog zbog kojega je autobusima oteto okretište, a putnici , naročito dica, su svakodnevno u životnoj opasnosti. Zato gradonačelnik, usprkos obećanjima uporno izbjegava riješit ovaj problem. Interesi stranačkih podobnika i prijatelja su važniji od života naše dice. Fuj!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8577)

  oteto je i gomilici more pa se muci o tome
  a tilo se i gradski parking uzet

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1113)

  (Gost_8577) a šta ti kroz zube govoriš. reci jasno i glasno.budi ti eroj

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8592) (Gost_4093)

  "Od autobusne stanice su ugostitelji napravili privatno parkiralište svojih kafića... više bi općina imala da in naplaćuju parking neg najam javnih površina koje im ionako NEnaplaćuju po ZAUZETOJ POVRŠINI već onako "prijateljski", po 15 m2 (a i Đir i Piccolo zauzeli svaki po najmanje 80-100m2)

  U pravu ste. Stvarne površine nije teško izmjeriti na Arkodu ili Geoportalu: Arkod

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2741)

  Na okretište triba stavit rampe ka šta je odavno napravljeno u Trogiru na glavoj stanici, a nedavno i na onoj manjoj koja je na mistu negadašnje Inine pumpe.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8176)

  1113 jesi ti iz kambelovca kad si tako pripametan

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8176) (Gost_1113)

  tvoj susid

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7816)

  Nije ni novi vrtić smija dobiti dozvolu jer nema parking jer je stranački podobnik tu stavija kioske po modelu kako je gori napisano da je neko drugi bip na vlasti nikad se nebi dobila dozvola za vrtić.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8176)

  7816 tebe i berketa ce pitat za vrtic otvorit

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1564)

  Prekrasno Grad gospodari imovinom. Pravna država očito ne stanuje u Kaštelima.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9131)

  gostu 8592, kafić Đir je postavljen većim dijelom na privatnom zemljištu a manji dio je gradski koji vlasnik kafića plaća (vjerodostoji izvor podataka!)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2195)

  Goste 9131, jes li ikad čuo za načelo povjerenja u zemljišne knjige. Vlasništvo je određeno ZK upisom, a ne "vjerodostojnim izvorom podataka". Đir je "postavljen" na čest. zem. 1833/1 i čest. zem. 1833/2 K.O. K. Stari pa provjeri u Zemljišniku u Lukšiću ili na Internetu.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4106)

  X

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara