EUHARISTIJSKO SLAVLJE NA KOŠLJUNU POVODOM  12. OBLJETNICE SMRTI
Vicepostulatura sluge Božjeg fra Ivana Perana i Franjevački samostan Košljun i ove godine organiziraju spomen – slavlje u povodu 12. obljetnice smrti ovog  franjevca i glazbenika, rodom iz Kaštel Staroga.

Dani sluge Božjeg fra Ivana Parena, nakon hodočašća na njegov grob na Košljunu ovoga vikenda malih sportaša, jedriličara, malonogometaša i udičara, s obzirom da je fra Ivo bio veliki ljubitelj sporta,  završavaju u subotu, 12. rujna, misnim slavljem na Košljunu – Punat na otoku Krku, gdje su preneseni i njegovi posmrtni ostaci.

Euharistijsko slavlje u 11 sati predvodit će riječki nadbiskup msgr. Ivan Devčić, uz sudjelovanje zbora „Dubašnica – Malinska“, dok će po završetku svete mise koncert održati mješoviti zbor „Šibensko kolo“, pod ravnanjem kompozitora i dirigenta Vladana Vuletina.

Besplatni prijevoz brodicama iz Punta na Košljun za sve koji žele sudjelovati u obilježavanju godišnjice smrti fra Ive Perana, za kojeg je prije šest godina pokrenut postupak za proglašenje blaženim, osiguran je tijekom čitave subote, a dodatne informacije mogu se dobiti i na brojeve 051/854-017 (samostan Košljun) i  095/871-4169 (fra Bernardin Škunca).


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara