SUFINANCIRANJE UČENIČKIH POKAZNIH KARATA
Povodom početka nove školske godine obavještavaju se građani Kaštela da će učenicima srednjih škola koji ostvaruju pravo na sufinanciranje prijevoza, Promet d.o.o. Split osigurati prijevoz uz predočenu potvrdu o stečenom pravu ovjerenu od strane škole koju pohađaju.

Budući da Vlada nije donijela Odluku o sufinanciranom prijevozu učenika srednjih škola za školsku godinu 2015/2016, na ovaj način izbjeći će se nepotrebne gužve, a učenici će svoju pokaznu kartu moći kupiti sve do 19. rujna.

Prema neslužbenim informacijama Odluka će vjerojatno biti donesena na sjednici Vlade RH 10. rujna.

Protekom roka (19.rujna) više neće vrijediti potvrda, a učenici će se moći prevoziti samo uz predočenu mjesečnu pokaznu kartu.


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

 • (Gost_6177)

  Sramota je da je sjednica o donošenju odluke o sufinanciranju đačkih pokaza zakazana tek 10. 9. a škola počinje 7. Sramotno je da su Zagreb i Varaždin omogućili djeci besplatne udžbenike u 21. stoljeću dok Splitsko- dalmatinska županija nije u mogućnosti rješiti s ministarstvom djeci da uopće budu prisutni u školi. drugim riječima u vrijeme kad većina roditelja ne prima plaću i kad su osiromašeni kupnjom skupih udžbenika i pribora , prisiljava ih se na kupovinu skupih autobusnih karata jer pojedine škole ne žele izdati taj papr bez suglasnosti Ministarstva ( što je u konačnici normalno jer škole ne smiju postupati van zakona).

  oko 3 godina prije
 • (Gost_165)

  a sta je sa osnovcima pokazna za jednu zonu 150kn

  oko 3 godina prije
 • (Gost_438)

  "Sramotno je da su Zagreb i Varaždin omogućili djeci besplatne udžbenike u 21. stoljeću dok Splitsko- dalmatinska županija nije u mogućnosti rješiti s ministarstvom djeci da uopće budu prisutni u školi. "

  Budaletino zadojena: pa u tekstu sam sebi skačeš u usta jer opet čekaš osovinu udovičić - smranader da ti drugi ditetu plati kartu. Pa sam si napisa da su drugi GRADOVI osigurali povlaštenu cijenu iz svojih budžeta, a ne županije!!! Gownaru, napadni grad Kaštela, a ne čekat tuđe trude.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2112)

  @gost 6177
  slažem se u potpunosti sa komentarom!
  Što se tiče grada Kaštela, kada počnu naplaćivati kazne (komunalni redari) za izlijevanje fekalija, neuređene privatne parcele, uništavanje dječjih igralište...onda će biti novaca, pa ti rođo nakon kazne od 10.000kn ne znam hoćeš li ispuštat govna po potocima i ulicama.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1273)

  Pa dobro,zar do sad niste shvatili da se: U KAŠTELAMA NE MEŽE JER JE SITUACIJA TEŠKA! ;)

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5205)

  Što je s pokazima za studente ?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3155)

  Uvik ista priča!ništa novo !

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6127)

  Nemojte uvik bacat krivnju na politiku, jer svi znamo kako je u državi kao i u Kaštelima, jeste li se zapitali kad ste odlučili imat dicu da onda morate svojoj dici osigurat i knjige i marendu i prijevoz, a ne čekat od drugih. Ovde naravno ne mislim na one koji su bez svoje krivice ostali bez posla, ili na bolesne, ali gledam obitelj kraj sebe, imaju petero dice, i sad ih treba razumit, i ja sam tila imat više dice od dvoje, ali u socijalizmu nisi ima pravo na sve ove današnje povlastice, i moji roditelji su imali nas troje, ma nikad nam nitko nije kupija knjige ili da za marendu, sve su sami kao i ja morali plaćat, onda šta više hoćete. To ne znači da sam protiv pomaganja roditeljima sa više dice i o nima koji nemaju sredstava, dapače. ali onda bar budite malo zahvalni jer to vam dajemo mi koji radimo. Inače posla ima svakavog ako netko tko je zdrav hoće radit, ali lakše je ležat do podne i kritizirat.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4226)

  najlakše je reč iman puno dice a neman za knjige. moj otac je sam radija a nas četvero je išlo u školu. knjige su se kupovale, neke posudile, olovke gumice , tuševi i boje su se kupovali .kecelje i patike kupile kako, ja neznam, ali mater je nas opskrbila na početku škole sa svim čim šta je tribalo. u srednjoj školi imali smo kartu ,ne pokaz i nismo se mogli vozikat kako bi nan palo napamet.bilo je gadno ako bi knjigu išarali, olovku slomili ,teku uneredili. pazilo se na sve baš zato šta je bilo teško kupit. plačala se i marenda školska. dica sa sadina, tora i divulja išla su nanoge u osnovnu školu novi, sa željezničke stanice također. nediljon smo išli vani bez dinara. u kino ako bi nan ko da dinar jer smo ga "poslušali" danas dica troše i previše a sve kao treba in jer i drugi tako rade.ni ekskurzija ni maturalni nisu bili važni ako se nije imalo novaca. pored svega toga ispali smo normalniji i sa manjim traumama od današnje dice

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4105)

  "moj otac je sam radija a nas četvero je išlo u školu."

  Ma je, pogotovo u doba mraka. Sto posto lažeš.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4105) (Gost_4226)

  lažem. radile su i neke žene kad je jugoplastika proradila, kad je jugovinil krenija. šta češ ,šta si reka mrak je bija pa nisan dobro vidija.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3127)

  FYI
  Županija plača autobuse koji osnovce vode direktno u školu te im nisu potrebne pokazne karte, samo se ukrcaju u autobuse.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6006)

  "mrak je bija pa nisan dobro vidija."

  Carneeeee oooooči
  Za zelene dala
  Mrak je bija
  Pa nisan poznala"

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara