DUVNJAKU JE OD KAŠTEL LUKŠIĆA DO VRANJICA TREBALO 3,5 SATI
U srijedu 2. rujna u 8 sati s plaže Šulavi u Kaštel Lukšiću, Ivo Duvnjak (52) je započeo svoje četvrto plivačašće Maloj Gospi u Solin.

Prošle godine je zbog jakog juga i valova Ivo dionicu od 10 kilometara (od Lukšića do Vranjica) plivao više od planiranog, no zato je ove godine "uranio" pola sata. Njegov put iz barke su pratili Bogdan Britvić iz Kaštel Kambelovca, Denis Maslov (kapetan broda) i dr. Stipe Ninčević, a planirani dolazak na Barkovo mulo u Vranjicu je bio oko 12 sati, no zbog dobrih uvjeta stigli su u 11.30 sati. Osim prijatelja i novinara, Duvnjaka je dočekao gradonačelnik Solina Blaženko Boban koji mu je uručio prigodan dan, a čestitao mu je i solinski maratonac Jakov Teklić (62).

Ivo je nakon izlaska iz mora bio vidno iscrpljen, međutim njegove riječi su bile optimistične kao i svake godine nakon isplivanog maratona. Šalšu i makarone je pripremio Jerko Podrug, naravno uz domaće bijelo vino a domaćini u Vranjicu su bili ljubazni Jozo Jelić i gospođa Tereza Vrdoljak, uz domaće crno vino.

Izvor: Dalmacijanews.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

 • (Gost_5116)

  Bora ti sad su svi kapetani i oni ća barke voze i oni ća brod od 200m, more bit da su ovo časnici palube i timunjeri krivo si napisa novinaru moj...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1196)

  pa šta;)

  oko 2 godina prije
 • E moj kapitane gostu 5116 (Gost_1177)

  Kapetan ili kapitan sve je isto. Mora se znati tko je gazda na brodu.
  U novije vrime se kaže skiper, a neki govore timunjer, neki kormilar, neki kapo od broda, neki čif ili chief, neki šef palube, neki navigator, neki parun, neki ....,
  Samo znam da nije vozač ili šofer!!!!!

  oko 2 godina prije
 • Ivo (Gost_1120)

  ?? Pitam se u kom vremenu zivimo. Hvala vam svima na komentarima bez obizira na namjeru
  Bog vam da zdravlja.

  oko 2 godina prije
 • Zahvalni (Gost_4239)

  Čestitke, Ivo!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_208)

  Solinjani tražu da se K. zaliv ponovo zove Salonitanski jerbo da su stari Grkljani tu plivali maraton.A Duvnjaci su poplivali po Solinu i ponovo se govori po vlašku.Solin nima rivu, plaže, a očedu maraton i to za Malu gospu od Lušića a za Veliku čak od Divuj. A kad se zaželidu najist nanar i pizdic moraju u Pikolu Veneciju.Tomen se u prvon mandatu naš gradonačelnik nije protivija jerbo ka Imoćanin nije još zna plivat pa se tamo na jezerima davija i prozvali su ga Udavičić. Onda je tek u Kaštilin naučija, ali ga je zbog toga na izborin pobjedija pomorac Berket koji je zapritija Solinjanima da jin neće dat izać u K. zaliv i da će dovest maratonca Rogošića da plivajuć za sobon dovede kruzere kod Sućurca i zagradi solinske maratonce.Ali Sućurani nisu po Rogošiću dali ime Sokolani pa je Berket izgubija vlast jerbo je s Rogošićen samo prodava "rog za sviću".Sad gradonačelnik Boban priti Kaštelanima da će jin vazest i Feštu od boba jerbo da je on Boban i da će se to zvat solinska "Bobanijada"

  oko 2 godina prije
 • Ivo (Gost_7198)

  Sav čast prijo

  Ti si kralj

  oko 2 godina prije
 • Solinjani se nadaju povratku izlaza na More (Gost_6099)

  Solinjani su nekada imali izlaz na More u Svetom Kaji, preko Mramorne, Ilića mula, Čaletina mula, Slanoga, Maloga i Velikoga ribnjaka, Brižina, Žicova, Setmije (Sv. Mije),...-------------------- a danas nažalost nema!
  Nadamo se da bi moglo biti - jer postoji inicijativa za uređenje plaže Mramorne, imaju podršku i predsjednika MO Sveti Kajo, dok direktori INE i Cemexa nešto glumetaju. Nadamo se i potpori gradonačelnika Bobana, jer i on se kupao na Mramorni.
  Solin je grad na Jadranskom moru - ima luku a nema Rivu!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2105)

  solin je isprid splita

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara