ČETVRTA RADIONICA PROJEKTA “STARI UČE MLADE”
U petak, 28. kolovoza, udruga Trokut mladih Kaštela provodi četvrtu radionicu projekta “Stari uče mlade” i to na temu šivanja - kako su to radile naše bake.

Ovo je, da podsjetimo, četvrta od ukupno šest radionica. Glavni cilj projekta je mladima približiti određene tradicionalne vještine i vrijednosti, a cijelu provedbu udruga Trokut organizira pod pokroviteljstvom Grada Kaštela. Do sada provedene radionice su povrtlarstvo, ljekovito bilje i spravljanje autohtonih kaštelanskih jela, a preostale dvije tiču se vinogradarstva i vinarstva te maslinarstva. Voditelji radionica su starije građanke i građani Kaštela koji predavanja i pokazne vježbe održavaju u svojim domovima, poljima ili na nekoj trećoj lokaciji koja je u duhu tematike pojedine radionice.

Četvrta radionica održat će se u petak, 28. kolovoza 2015. u prostorijama Lovačkog doma u Kaštel Lukšiću (pored kafića „Ostrog“), s početkom u 17 sati.

Voditeljica radionice će polaznicima pokazati osnove šivanja, pletenja i kukičanja, pokazat će im neke od svojih brojnih prekrasnih rukotvorina te ih naučiti kako da primijene naučeno i izrade neko svoje remek-djelo i kako npr. kako ukomponirati čipku ili vunu pri ukrašavanju odjeće i modnih dodataka ili pri izradi nakita.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na radionici mogu se prijaviti preko službenog e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili facebook stranice udruge Trokut mladih Kaštela. Svi prijavljeni će biti naknadno obaviješteni o detaljima radionice, a sav radni materijal je osiguran od strane organizatora. Broj prijava je ograničen, stoga se prijavite što prije!


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_1127)

  Sidila san za mašinom,
  Šila sam.
  Pitali me oficiri,
  Čija sam...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8177)

  koliko dana traje obučavanje u šivanju i pletenju?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1127)

  Ovisi koliko možeš dnevno gradiva savladat, pristup obuci je po Montesori metodi.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8177)

  a metoda je u prevodu?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3142)

  Odgovara: # 373148

  a metoda ti je oni sidu baba šije i prođe dan i uzmu se pinezi

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8177)

  znači u stanju su naučit mlade kuvanju pečenju kolača u jedan dan,sad i šivanju i pletenju u jedan dan.jel tu neko nas pravi bedastim. to bi se tribalo zvat
  "gledajte dico kako ja radin"

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara