MALO PROŠLOSTI, MALO SADAŠNJOSTI
Književno-glazbena večer održana ove srijede u dvorcu Vitturi u sklopu 6. Dana Luke Botića, mogla bi se opisati i kao ugodna lirsko-povijesna večer, u kojoj su sudionici na trenutke iz sadašnjosti odlazili u povijest i vraćali se natrag.

Prema najavama, na večeri su nastupili domaći autori proze i poezije, pa je tako kaštelanska autorica Vesna Kovač ove večeri čitala svoje kratke priče, dok je Mladen Kuzmanić govorio svoje pjesme.
Gosti iz Đakova, Josip Molnar i Sanja Hajduković ove su večeri bili zaduženi za glazbeni izričaj. U nizu pjesama izveli su i tri pjesme kojima su oni autori glazbe, na stihove Luke Botića te sadašnjeg dogradonačelnika Đakova, Mirka Ćurića.
Dvije od tih pjesama su šansone, dok je ona Luke Botića o dolasku ljubavnog para iz Bosne u Slavoniju, uglazbljena kao emotivna sevdalinka.

Cijela večer opravdala je puno gledalište, a među zadovoljnom publikom našla se i delegacija Grada Đakova na čelu s dogradonačelnikom Čurićem, te kaštelanska pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić. Domaćini su im bili članovi udruge za revitalizaciju sela Opor - Botići i njihov predsjednik. Jurica Botić.

Posljednjeg dana ove manifestacije, večeras u 20 sati, u dvorcu Vitturi, dr. sc. Hrvojka Mihanović Salopek održat će predavanje pod nazivom “Strossmayer i Bugari“.

Foto: Edo Ivče


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost_4212)

  Skupili su se podobni.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2239)

  Krenila nova tura ličenja. Svaki članak nova tableta. Ma, koji bob, koji crljenak - zloća je naš brend. Barem na portalu

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5186)

  Bože moj šta se događa u Kaštelima? Nema događanja da ga pojedini ne ispljucaju i izvrijeđaju, a sigurna sam da na nijednom događanju nisu ni bili. Oni jadni nerazume šta se događa, ostaje im samo da siju svoju zloć i mržnju po portalu. Ima li išta da tim "kulturnjacima" je po guštu. Možda ima ali se to ne odvija u Kaštelima. Moja lipa kaštela, ostarila sam tu, žao mi je u što ste se pretvorila.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1173)

  Ajme

  oko 3 godina prije
 • (Gost_5186)

  Goste 7142 dobar tek.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3125)

  Interesna grupa

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3206)

  da lirsko-povijesna večer....

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara