PRIVATNI IZNAJMLJIVAČI UPREGNULI SNAGE
Nakon lošijih rezultata u prvih šest mjeseci ove godine, u srpnju je broj dolazaka i noćenja turista u Kaštelima značajno popravio statističku sliku kaštelanskog turizma u ovoj godini, pa u prvih sedam mjeseci Turistička zajednica bilježi porast broja noćenja za 12 posto u odnosu na prošlu godinu.

Tako je u srpnju ostvareno 14882 dolaska, što je za 23 posto više nego lani. Za svih sedam mjeseci broj dolazaka je 25749, što je 13 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Broj noćenja u srpnju porastao je za 22 posto, a za sedam mjeseci 12 posto u odnosu na lani.

- Ove godine smo napravili veliki posao oko pripreme sezone, otvaranje novog turističkog info centra u Kaštel Starom, koji kao i TIC u Kaštel Lukšiću, radi cjelodnevno. Puni pogodak bilo je i otvaranje Welcome deska u Zračnoj luci Split za TZŽSD, dobroj promidžbi pridonijele su i interaktivne karte Kaštela i biciklističkih staza na web stranici, posao iznajmljivačama olakšan je on line prijavama i odjavama gostiju, privatni iznajmljivači oglašeni su na web stranici TZG Kaštela… - kazala je o aktivnostima koje su makar djelomično doprinijele povećanju broja gostiju i jednostavnijem poslovanju iznajmljivača, direktorica kaštelanske Turističke zajednice, Nada Maršić, naglasivši da je u detaljnoj analizi utvrđeno da je povećanje broja gostiju rezultat izvrsnog rada privatnih iznajmljivača, kod kojih je zabilježen porast od 32 posto.


KAŠTELA  DOLASCI I NOĆENJA 2014/2015 - KOMERCIJALNI SMJEŠTAJ

U komercijalnom smještaju tijekom srpnja 2015. godine najviše gostiju došlo je u Kaštela iz Poljske, 17 posto od ukupnog broja, a onda ih slijede gosti iz Češke, Njemačke, Slovačke, Slovenije, Norveške, Mađarske i Francuske. Tijekom srpnja udio stranih gostiju iznosio je 95,5 posto. Slična statistika odnosi se i na razdoblje svih sedam mjeseci ove godine, a razlika je u udjelu stranih gostiju, koji je bio nešto manji i iznosio je 88 posto.

- Imamo i povećanje u broju dolazaka i noćenja sa skandinavskog, belgijskog i britanskog tržišta na kojima već više godina promotivne kampanje provodi TZŽSD, a TZG Kaštela sudjeluje sa svojim materijalima, a i avio linije sa ovih tržišta kreću u sve većem broju i ranije svake godine. Iako su brojke male, zanimljivo je da veća povećanja u postotku imaju dolasci i noćenja turista iz Australije, Indije, Portugala, Švedske, SAD-a, zemalja Južne Amerike te svih azijskih zemalja, što pokazuje trendove u širenju na nova tržišta i potencijale s tim u vezi – zaključila je Maršić.

Evidencija broja dolazaka i noćenja vodi se i za nekomercijalni smještaj i užu rodbinu, no ti podaci ne ulaze u službenu statistiku.


DOLASCI I NOĆENJA 2014/2015 - NEKOMERCIJALNI SMJEŠTAJ I UŽI ROD

Broj turista po državama iz kojih dolaze možete pogledati OVDJE.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij