ODRŽANI ZAVRŠNI KONCERTI
Čak 22-oje mladih violinista pohađalo je prethodnih desetak dana Ljetnu školu Kaštela, u klasi prof. Dore Schwarzeberg i prof. Igora Tchatchuka, a koliko je sudjelovanje u radu Ljetne škole utjecalo na njihove izvedbe, pokazali su u srijedu na tri mala koncerta u Glazbenoj školi u Kaštel Kambelovcu.

Među ovim violinistima našli su se mladi iz različitih krajeva svijeta, a kako su kazali neki od njih, uz vrhunske profesore, Doru Schwarzeberg, koja je stigla iz Austrije te Igora Tchatchuka iz Belgije, jedan od razloga zašto su izabrali upravo kaštelansku Ljetnu školu, leži i u atmosferi u kojoj su radili te odličnoj organizaciji.

Pohvale za rad Ljetne škole nisu samo stigle od polaznika, već i roditelja u njihovoj pratnji, ali i od priznatih profesora, koji, kako navode, vrlo se rado odazivaju pozivu za rad u ovakvoj školi.

Da je desetak dana rada u Kaštelima za sve njih imalo svoj poseban značaj, polaznici su pokazali i na koncertima, odsviravši cijelu paletu djela za violinu, velikih svjetskih majstora.
A svirali su Marijeta Halbart, Norah Mei Bulj, Victorine Meurice, Emma Lefort – Perreaut, Marie Kahn, Theodore Kim, Pauline Van der Rest, Oscar Liang, Mark Lewin, Veronika Mona Bogić, Snezhana Pashchenko, Michael Lewin, Mona Liang, Marta Serdarušić, Margot Gillet, Lana Plančić, Maja Duhović, Arsenii Zakharov, Marija Katugina, Gaia Trionfera i Klara Gronet, a klavirska pratnja na koncertu bile su prof. Jadranka Garin, Marijana Komljenović i Lala Isakowa – Lewin.


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • Dijalog o litnjoj glazbenoj školi (Gost_9218)

  - Zašto ovo ne bi bila "Zimska škola" nego baš litnja?!
  - Radi turizma.Vidiš li gornji popis, prisustvovali su sami stranci i nikoliko roditeji učenika.Zimi ne bi niko doša u Kaštila.Ovako profešuri mukte lituju.A ta škola popuni polak programa "Kaštelanskoga kulturnoga lita"
  - Ali to su sama dičurlija.Pa već nakon 10 dan jemadu umjetnički nastup.Jesi li vidija onu malu, jedva je mrvu veća od vijoline.Pa će ona privuć glazbenog turistu iz Rima, Beča, Navijorka?
  - A šta bi ti da ona u 10 dan postane virtuoz Paganini? Jedva se i profešur uspije kroz to vrime okupat, osobito ako je neplivač.
  - A ko ovo plača? Vidija san profešuri se zadovojno smiju a roditeji plaču.
  - Slabo si vidija, ono profešuri primaju plaču, a roditejima su to suze radosnice.Večinu pokrije Grad Kaštila.Prisidnik Kulturnoga vijeća uvik osigura pineze za svoju udrugu, a drugima šta ostane.
  - A zašto onda jemamo kaštelansku sridnju glazbenu školu cilu godinu?
  - Prisidnik kaže da šta oni znadu? Ovo je međunarodna škola!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2577)

  Seminar za svako dijete placa njegov roditelj.Cijena se zna i nije tajna.Nitko na seminar nije doveden u lanca i nitko nije dosao prisilom.Ljudi za svoje novce mpgu raditi sto zele.Dijete kpje svora bilo koji instrument je virtuoz i umjetnik,za razliku od vas koji ocito ne znate koji je trud i rad ulozen u svaku notu.I ne ,ja nemam veze s kastelanskom glazbenom skolom,samo s ljuta zbog neumjesnih komentara.

  oko 2 godina prije
 • Ja (Gost_5196)

  Osoba koja vodi dijalog sama sa sobom bi trebala voditi dijalog sa kvalitetnim lječnikom, specijalistom psihijatrije. Moderna medicina i farmakologija su pronašle kvalitetne načine da se psihičke bolesti zadrže pod kontrolom.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2784)

  Goste 5196 drago mi je da ti je moderna medicina i farmakologija (valjda kod tebe na farmi) pronašla i pomogla u tvom osobnom iskustvu te uspješne ljekove, koje uzimaš za svoj bezdušni oporavak, pa su te eto privremeno i pustili. Pramda sam te jučer rado vidija, izgledaš mi nenormalno kao i prije s mozgom jednog vrapca i nije čudo da si bio baš u Vrapču kao u svom prirodnom obitavalištu. Čiu-čiu!

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara