KUD ANTE ZANINOVIĆ I KUD DUNAV
Pjesme i plesovi Dalmacije, Slavonije i Srijema te ostalih krajeva Hrvatske predstavljeni su sinoć publici na brcu u Kambelovcu u sklopu programa Kaštelanskog kulturnog ljeta, a u organizaciji KUD-a Ante Zaninović koji je ovu večer ugostio prijatelje iz KUD-a Dunav iz Vukovara.

Vukovarci su se predstavili pjesmama i plesovima Slavonije, s područja Nove Gradiške, Srijema i Branje uz svoj tamburaški sastav. Riječ je o najstarijem društvu u Vukovaru koji nastavlja stoljetnu tradiciju djelovanja hrvatskog pjevačkog i glazbenog društva "Dunav". Društvo okuplja oko 120 članova različite životne dobi, najviše djece i mladih ali i onih starijih koji u zajedništvu sa mladima čuvaju hrvatsku tradiciju, ples i pjesmu u dječjoj i odrasloj folklornoj i tamburaškoj sekciji i Mješovitom pjevačkom zboru.

Bogatstvo tradicionalnih narodnih običaja poticaj je i voditeljici KUD-a Ante Zaninović,Marice Tadin koja zajedno sa svojim članovima te voditeljem i koreografom Tonćem Tadinom njeguju, čuvaju i prenose folklorne običaje, plesove i pjesme na mlađe naraštaje. Brojnoj publici predstavili su se kaštelanskim pjesmama i plesovima, korčulanskim plesovima te Erom s onog svijeta. Na taj način je predstavljena i sjeverna i južna Hrvatska.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_3071)

    Bravo za KUD Zaninović i njihove goste iz Vukovar.

    oko 2 godina prije
  • Hepi55 (Gost_6133)

    Bome se i ovaj Zaninivic prepolovio. Gdje su svi oni stari clanovi nestali? Sve vas je manje?:(

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara