U DVA DANA 200 KM
Točno 214 km prešli su ovog vikenda kaštelanski sudionici 1. kaštelanske biciklijade „Putevima ponosa i slave“, i odmah nakon povratka u Kaštela ustvrdili da će ova vožnja biciklima od Kaštela, preko Knina i Sinja, ponovo u Kaštela, postati tradicionalna.

Biciklijadu je organizirala grupa Kaštelana, zaljubljenika u rekreacijsku vožnju biciklima, u želji da kroz svoj hobi zahvale svim braniteljima, a povodom Dana pobjede i Dana branitelja.

Sve je krenulo u subotu rano ujutro, prijevozom bicikla i sudionika iz Kaštel Starog na Malačku, gdje je položen vijenac u spomen obilježju. Don Stipan Šurlin održao je kratku molitvu i sudionicima udijelio blagoslov, a ispratili su ih predstavnici Grada, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Udovičićem.

Prva kratka pauza napravljena je u Matasima, nakon čega su biciklisti stigli u Unešić, gdje su ih dočekali predstavnici Općine te su zajedno položili vijenac. Vijenac je položen i u Drnišu, nakon čega je slijedeća točka bio kraljevski grad Knin, gdje su sudionici također odali počast poginulim braniteljima. Kraj prvog dana dočekali su u Kijevu, uz zajedničku večeru i opuštanje.

U nedjelju su položili vijence i u Kijevu te posjetili crkvu sv. Mihovila. Iz Kijeva su se uputili na izvor Cetine, gdje su se najhrabriji i okupali, bodreni ostatkom sudionika. Na svom putu posjetili su i crkvu Sv. Spasa, Vrliku, te vrličko gradsko kupalište Tabele.
Put je nastavljen živopisnim krajolikom sjeverne strane jezera Peruča, posjetom Biteliću pa prema Sinju i natrag preko Klisa i Solina. Dio sudionika, pristiglih iz Splita u Solinu je krenuo svojim kućama, dok je kaštelanski dio svečano dočekan na portu u Kaštel Starom.

- Svima koji su nam pomogli od srca zahvaljujemo, jer organizacija cijelog događanja ne bi bila ovako uspješna bez njihove pomoći. Posebno se još jednom zahvaljujemo Gradu Kaštela i Vlastitom komunalnom pogonu, kao i našem prijatelju Fabjanu Danilu. Put je bio iscrpljujući, posebno zbog visokih temperatura te ukupnog visinskog uspona od 2460 metara, no nije bilo većih problema – kazao nam je Dragan Bajan.


KOMENTARI:

Stari Komentari (10)

 • (Gost_6225)

  BRAVO svima,skidam kapu naklon do poda. Ovo triba da je na cast svima nama u Kastelima i sire. Veliko hvala organizatorima.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6225)

  Molim ucesnike da napisu par rici o svojim utiscima. Prica se da je bilo NEZABORAVNO.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5151)

  Polo je preljepo bio Sam da mamom I tatom

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8215)

  Vise ovakvih lijepih, zdravih... druzenja. Vidimo se dogodine. Ekipa bila za 10!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7683)

  Slike su divne, svaka čast na organizaciji i čestitke što ste stigli do cilja u čast našim braniteljima. ;)

  oko 2 godina prije
 • Caca (Gost_2300)

  Nezaboravno,hvala organizatorima.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5122)

  Bravo !!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2221)

  "Vise ovakvih lijepih, zdravih... druzenja. "

  Vožnja po opasnim cestima s auspuhom u čunci?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8121)

  Svaka cast organizatorima nije moglo bit bolje.vidimo se dogodine.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3229)

  BRAVO ZA IDEJU I INICIJATIVU

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara