KRALJEVIĆ I PROSJAK IZMAMILI OSMIJEHE 
Svima dobro znana priča o kraljeviću i prosjaku, sinoć je u izvedbi glumaca zagrebačkog kazališta Merlin dobila posve novo lice, barem za kaštelanske mališane, kojima su ova dva junaka doveli ravno s londonskih ulica i kraljevskog dvora u njihov grad.

Naime, istoimena predstava, temeljena na poznatom romanu Marka Twaina, u kojoj dva dječaka u tajnosti zamjenjuju svoje životne uloge, što ih dovodi u mnoštvo komičnih, ali i opasnih i tužnih situacija, oduševila je djecu kao i njihove roditelje koji su uživali u zgodama ovih slavnih junaka.

Ova priča, koja je svih na kratko vratila u u srednjovjekovni London, savršeno se uklopila u prekrasan ambijent sućuračkog Podvorja, a mladi glumci Ivan Horvat i Marko Makovičić, izvrsno su se snašli u brojnim ulogama koje su utjelovili.

Uz vrhunsku glumačku izvedbu, prenoseći djeci iskrene emocije ljubavi, milosrđa, ali i opraštanja, približili su im živote prosjaka Toma i kraljevića Edwarda u okrutnom vremenu vladavine kralja Henrika VIII. Iskrena, kakva samo djeca mogu biti, nisu su suzdržala izraziti svoje osjećaje, od glasnog smijeha na scenu kada Toma baka lovi kako bi ga kaznila jer nije dovoljno isprosio ili pjesmu dvojice razbojnika u zatvoru, ali ni komentirati kako je „drugi kraljević“, nakon zamjene uloga, bolji od pr(a)vog.

Upravo ovakvi komentari mališana najbolja su nagrada i potvrda izvrsne izvedbe ovom glumačkom dvojcu, koji se tijekom predstave pred publikom presvlači, ni manje ni više nego 22 puta, jednako toliko puta mijenjajući karakter i raspoloženje, predstavljajući različite likove.

Režiju za ovu izvanrednu predstavu, koju je publika nagradila gromoglasnim pljeskom, pozivajući glumce na bis, potpisuju redateljica Ana Merlin i kazalište Merlin, dok je za glazbeni odabir bio zadužen Marko Matanović.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_1917)

    eto to se zove predstava za razliku od Sraljenko i Srabila

    oko 3 godina prije
  • (Gost_3215)

    Ajme zavisti u gosta poviše

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara