KAŠTELANSKA BICIKLIJADA
Ovog vikenda, a u povodu Dana pobjede i Dana branitelja, na ruti od Kaštela preko Knina i Sinja do Solina, održat će se prva kaštelanska biciklijada pod nazivom „Putevi ponosa i slave“, na kojoj će sudjelovati nekoliko desetaka biciklista.

Ovu biciklijadu organizirala je grupa kaštelanskih biciklista - rekreativaca, među njima Dragan Bajan, Dario Primorac, Branko Šegedin i Dragan Ružić.

- Ideja se rodila na jednom neobaveznom druženju, nakon jedne od biciklijada, a misao vodilja nam je bila spojiti na ovakav način sa Kninom i odvoziti turu u čast branitelja, posebno onih koji su se junački borili na tom području – kazao nam je Dragan Bajan.

Start biciklijade bit će u subotu, 8. kolovoza, u 8 sati podno križa na Malačkoj, gdje će se sudionicima obratiti predstavnici Grada Kaštela, a svi sudionici primit će i blagoslov.
Inače, već u 6.30 sati započet će prijevoz bicikli i sudionika sa porta u Kaštel Starom prema Malačkoj, u čemu će organizatorima pomoći, kako su kazali, Vlastiti pogon Kaštela i njihov prijatelj Fabjan Danilo.

Biciklisti će se s Malačke odvesti prema Unešiću, Drnišu, Kninu te Kijevu, a u svim tim mjestima položit će vijence za branitelje, a dočekat će ih predstavnici lokalnih vlasti.
Prvi dan završit će se u Kijevu, a u nedjelju vozit će preko izvora Cetine, Vrlike, Brnaza i Sinja do Klisa i Solina, gdje će biti cilj biciklijade.
Na svom putu posjetit će neke kulturne i vjerske znamenitosti, opustiti se kupanjem u Cetini te posjetiti sinjsku Alku, a cijeli put vozit će, kako cestama uz pratnju, tako i biciklističkim stazama.

- Do sada se prijavilo 50-ak biciklista, uglavnom iz Kaštela, Splita i Trogira, a svoj su dolazak najavili i biciklisti iz Posušja i Mostara. Među njima različite su generacije, a svatko može vožnju prilagoditi svojim mogućnostima – informirao nas je Bajan, te naglasio da se do starta biciklijade zainteresirani još mogu prijaviti ili biti dio pratnje cijelog događanja.

Više informacija možete dobiti na web stranici http://www.biciklijada-kastela.com/


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_1201)

  Sritno svima. Lipi povod za ovakvu obljetnicu da se povezemo i promoviramo nasa Kastela i zagoru i zahvalimo nasim braniteljima. Organizatorima sve pohvale za ideju nadam se i uspjesnoj organizaciji.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8091)

  Jel bilo sta sucurana ?

  oko 2 godina prije
 • Blondy (Gost_9244)

  Izvrsna ideja!

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara