POČETAK ŠKOLE U RUJNU
Ne idi u planinu kao "kovčeg". Doživljavaj planinu s osjećajem i razumijevanjem. Ako se krećeš planinom kao slijepac i ako ne vidiš ništa i ne zapaziš ništa, ne možeš u alpinizmu i planinarstvu naći pravi smisao. Kako ćeš doživjeti planinu, zavisi od tvog načina gledanja, znanja i iskustva. Promatraj okolinu oko sebe svjesno, jer će doživljaj biti bogatiji i trajniji. Koristi pri tome svoje znanje iz geografije, geologije, flore i faune. Jedino ćeš tako doživjeti planinu, stijenu, onakvu kakva jest!

Zadovoljstvo nam je pozvati vas da pohađate Planinarsku školu u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva „Kozjak“. Planinarska škola se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, devet predavanja i osam izleta odnosno vježbi. Planinarska škola pruža osnovna znanja za sigurno i ugodno planinarenje te je usklađenja s preporukama o izvođenju općih planinarskih škola Komisije za obrazovanje HPS-a. Cijena planinarske škole iznosi ukupno 200 kuna, a sastoji se od materijalnih troškova teoretskog i praktičkog izvođenja nastave. 

Prilikom upisa u Planinrsku školu, obavezno je učlanjenje u planinarsko društvo (osim onih koje jesu već članovi nekog društva), što iznosi 80 kn za zaposlene, a đake, studente, nezaposlene i penzionere 50 kuna. Za učlanjenje je potrebna osobna iskaznica ili drugi valjani dokument. Za maloljetnike je potrebna suglasnost o pohađanju škole koju trebaju potpisati roditelji/staratelji. Kao član Društva, postajete i član Hrvatskog planinarskog saveza (HPS), dobivate kolektivno osnovno osiguranje od povrede na izletima te popust od 50 % za noćenja u planinarskim objektima u Hrvatskoj i Sloveniji. 

Za pomoć u praćenju nastave, polaznici dobiju Priručnik o osnovama planinarenja, Alana Čaplara i pomoćno uže 5 m (promjera 6 mm), tzv. "zamku". Osnovna oprema za planinarsku školu su gojzerice i ruksak, a ostala oprema se upotpunjuje postupno s planinarskim iskustvom. Instruktori škole i iskusniji planinari savjetima će vam pomoći kod nabave ostale opreme. 

Upisi u školu traju do popune tj. do 30 polaznika. Planinarska škola počinje u utorak 17. rujna 2015. godine u 20 sati upoznavanjem učesnika i uvodnim predavanjem u prostorijama HPD „Kozjak“ na planinarskom domu Putalj, Kaštel Sućurac. Teoretski dio nastave ili predavanja će se održavati u prostorijama Društva (Šetalište Gojača 13 c) i na pl.domu Putalj. Praktični dio nastave ili vježbe održavati će se vikendom na terenu – izletima organiziranim za školu ili u suradnji s ostalim članovima Društva (8 izleta). Školu izvode iskusni planinari HPD „Kozjak“.

Informacije i prijave putem Facebook stranice HPD "Kozjak" - Kaštel Sućurac, mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na 092/221-0107 (Marijo Špar) te 098/979-9587 (Ivica Perković)


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara