LABARUM FESTIVAL
Nakon tri dana održavanja LABARUM festivala, na kojem nastupaju mladi bendovi i pojedinci, koji izvode duhovnu glazbu, ove srijede, 5. kolovoza, u 21 sat, na pozornici ispred Pastoralnog centra u Kaštel Lukšiću, na programu je koncert Alana Hržice.

Alan Hržica svoju prvu pjesmu snimio je još prije 14 godina, nakon čega je nastupao na različitim festivalima pa se može pohvaliti prvom nagradom na festivalu Marko Polo, nagradom za najmoderniju produkciju na Hitu proljeća, Grand prixom na Rijeka Music Festu, zapaženim nastupima na Splitskom festivalu i Dori....

U jednom periodu svog rada Hržica je napravio višegodišnju stanku, a od početka prošle godine ponovo je aktivan na glazbenoj sceni Hrvatske.
Na njegovom repertoaru nalaze se različite pop uspješnice, ali i duhovna glazba, koju će u srijedu podijeliti s publikom u Kaštel Lukšiću.
Ulaz na koncert je slobodan.

Podsjetimo, LABARUM festival organiziraju lukšićka župa, Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i Kaštelanska udruga mladih KLUB.


KOMENTARI:

Stari Komentari (12)

 • (Gost_99)

  Poštovani,
  ISPRAVAK netočnog navoda; Župa Uznesenja BDM-e ne organizira tj. nije suorganizator navedenog festivala već je na zamolbu gosp. Bruna Petrušića, koji je glavni i odgovrni organizator, samo ustupila navedeni prostor.
  Srdačan pozdrav, don Stipan Šurlin, župnik

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1857)

  don Stipane Šurlin molim vas objasnite šta je labarum festival i samo značenje izraza LABARUM. fala vam unaprijed

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2115)

  Labarum je rimska vojna zastava u obliku kristograma, koji se sastoji od prva dva slova grčkog pisma u riječi Krist (grč. Χριστός ili ΧΡΙΣΤΟΣ), slova hi - (χ) i ro - (ρ). Prvi put ga je upotrijebio rimski car Konstantin I., nakon čega je postao čest simbol Rimskog Carstva.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2115)

  Slovo ro - (ρ) se često prikazuje tako da podsjeća na pastirski štap, a slovo hi - (χ) da podsjeća na križ, predstavljajući Isusa Krista kao "dobrog pastira svoje pastve, kršćanske Crkve". Tijekom svog putovanja u Vječni Grad, Konstantin je doživio mistično iskustvo nakon kojega se je otvoreno opredjelio za kršćansku vjeru. Po Laktanciju, čiji je spis "O smrti progonitelja" nastao oko 317. godine, Konstantinu je u snu, u noći koja je prethodila bitci kod Milvijskog mosta ispred Rima, naloženo da na štitove svojih vojnika stavi slovo hi - (χ) s vertikalnom crtom zakrivljenom pri vrhu tako da formira kristogram.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2115)

  Prema Konstantinovu životopiscu biskupu Euzebiju iz Cezareje, koji je čitav carev životopis sastavio nakon 337. godine, car mu je osobno, pod prisegom nekoliko godina kasnije ispričao čitav događaj; po Euzebijevoj priči u Viti Constantini, car se je molio Bogu, kojega je štovao i njegov otac. Sutradan na nebu, iznad sunca, Konstantin i njegova vojska su ugledali svjetlosni križ s grčkim natpisom: "Ἐν Τούτῳ Νίκα" (lat. In hoc signo vinces) ili hrv.: "U ovom ćeš znaku pobijediti". Car nije bio siguran u značenje te vizije dok u snu nije vidio i sama Krista, koji mu je preporučio da napravi vojnu zastavu u obliku znaka viđena na nebu te ga istakne u bitci. Sljededećega jutra Konstantin je zapovijedio da se izradi vojni stijeg (labarum) s vijencem na vrhu, u kojem su se nalazila spojena grčka slova Hi - (χ) i Ro - (ρ), u obliku kristograma. Nedugo nakon bitke u kojoj je pobijedio, car je odlučio slijediti Boga koji mu se je ukazao.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_141)

  Šta je ovom Petrušiću, tko njega financira?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8235)

  Oli i ovi oće kruva bez motike?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8235)

  Pastoralni centar? A je li se to u mraku zvalo kino?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2115) (Gost_1857)

  i koja povezanost je labaruma rimske vojne zastave sa festivalom

  oko 3 godina prije
 • (Gost_106)

  to je u redu

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8254)

  Onda, kako je bilo? Nisam bijo, nazalost, ali bi volijo čuti dojmove!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8452)

  bilo je vrh, i milslim da su i mnogi unaokolo čuli Riječ i salvljenje:)

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara