PROGRAM KULTURNOG LJETA U PONEDJELJAK
Gradska knjižnica Kaštela uputila je poziv građanima na promociju i projekciju filma “Stella maris Dalmacije”, redateljice i voditeljice projekta “ Digitalno snimanje hrvatske mariološke baštine” dr. sc. Hrvojke Mihanović-Salopek, koja će se održati u Gospojskoj štradi u Kaštel Sućurcu u ponedjeljak, 3. kolovoza u 21 sat.

- Dokumentarni film "Stella maris Dalmacije" prikazuje štovanje Bogorodice u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji i Hvarskoj biskupiji od srednjega vijeka preko renesanse pa sve do današnjih dana. U snimkama su predstavljena znamenita marijanska svetišta te antologijski odabir djela iz iz teološke, književne, likovne i glazbene baštine posvećene Gospi. U povodu kaštelanske projekcije o filmu će govoriti redateljica i scenaristica, dr. sc.Hrvojka Mihanović Salopek, znanstvena savjetnica Zavoda za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe – kazali su organizatori događanja.

Prigodne stihove ove večeri govorit će Irena Grubišić-Čabo i Miroslav Luketin Sarajčev, dok će u glazbenom dijelu programa nastupiti Pučki pivači župe sv. Jurja m. iz Kaštel Sućurca.

Gitaristički koncert

Istog dana, ali u 20 sati, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću bit će održan koncert mladih gitarista, polaznika ovogodišnje Ljetne škole Kaštela.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara