MILJENKO I DOBRILA U STIHOVIMA
Dvorac Rušinac u Kaštel Lukšiću, sinoć je bio savršena kulisa glazbeno – scenskom programu održanom u okviru manifestacije „Legenda o Miljenku i Dobrili“, u kojem  su glavnu ulogu imala djeca.

U ambijentu vrta u kojem je odrastao Miljenko, pod krošnjama drveća, okupljena publika tako je uživala u dramskoj izvedbi „Miljenka i Dobrile u stihovima“, za koju je tekst napisala Meri Žitković Babaja, a kojega su izveli članovi KUD-a Karol Woytila. Kaštelanske ljubavnike tako su utjelovili Paula Perišin i Filip Ivanković, dok se u ulozi naratora našla Karla Škopljanac.

Prekrasnu ljetnu večer svojim nastupom i izvedbama nekih od najljepših ljubavnih pjesama, upotpunili su sudionici Music talentsa iz Splita, koje je u Kaštela ponovno dovela Teana Kovačević. Tako su svi oni koji su se našli u Rušincu, ali i brojni prolaznici koje su privukli taktovi ljubavnih balada i prekrasni glasovi malih talenata, mogli uživati u izvedbama hitova poput I love you baby, Always on my mind, Fly me to the moon, Ti si princeza, Dvije zvijezdice te brojnih drugih.

Kao i svih prethodnih večeri održanih u sklopu ove manifestacije o slavnim kaštelanskim ljubavnicima, posjetitelji su i sinoć imali priliku družiti se s Miljenkom i Dobrilom, odnosno, mladim glumcima Marinom Klišmanićem i Anetom Grabovac, koji su izveli kratki dramski igrokaz „Dolazak Miljenka i Dobrile“.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_5111)

  ma nije moguće:p:p:p

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5952)

  Bila sam na ovoj prigodnoj predstavi djece o djeci i sa svojom djecom u čast legendarnih kaštelanskih ljubavnika Miljenka i Dobrile. Zanimalo nas je naći se u ambijentu u kojemu je i Miljenko živio kao dijete. A kako je tu blizu i crkvica u koj je zajednički grob s uklesanim natpisom "Pokoj ljubavnicima" od prije 300 godina, zanimalo nas je da i to vidimo. Ali uzalud! Zar Turistička zajednica Kaštela barem za ovu večer nije mogla otvoriti crkvicu posjetiteljima? To bi i djecu iz Splita zanimalo. A vidjela sam i neke strance kako je izvana razgledaju i čula da ih je zanimalo to vidjeti i unutra. Zašto smo ovako aljkavi prema sebi i drugima, a htjeli bi turizam, pogotovo oni koji žive od njega?!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8981)

  nečete vi kako vi mislite. gledat će te priredbe i ono šta van oni daju da gledate jer se oni s tim priredbama diče i sebi slavu dižu,a to je lakše nego počistit kapelicu i uredit je za posjete zainteresiranima

  oko 2 godina prije
 • (Gost_777)

  Ma je, nije moguće. Pogotovo od našega svita.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8169)

  totalno NEPRIKLADNA priredba.
  Dičja predstava trajala cca 3-4 minuti a onda pivanje glazbenih talenata koji nemju nikakve veze sa naslovom Legenda o Miljenku i Dobrili

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara