IZVEDBA KAŠTELANSKOG KAZALIŠTA
Nakon više razičitih događanja, koja su se tijekom proteklih dana odvijala u Kaštelima, u sklopu manifestacije “Legenda o Miljenku I Dobrili”, ovog petka, 31. srpnja, ispred dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću, u 21. sat, upriličit će se svečano zatvaranje manifestacije.

Uz pozdravne riječi organizatora, bit će ovo prilika da svi zainteresirani još jednom pogledaju predstavu prema tekstu Nevena Bućana “Legenda o Miljenku i Dobrili”, u izvedbi glumaca Kaštelanskog kazališta, koju je za ovu manifestaciju režirao Robert Raponja.


KOMENTARI:

Stari Komentari (14)

 • (Gost_777)

  Aleluja!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5134)

  I jos jednom Aleluja!!!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7244)

  Kako je ova predstava povijesno autohtona, tradicijski jedinstveno kaštelanska, kulturno univerzalna, originalno turistički zanimljiva i dosad umjetnički najvrijednije napravljena u gradu Kaštela, doživjela je i veliku prateću popularnost kod građana Kaštelanskog zaljeva i publicitet u medijima diljem naše države. Već u drugoj godini organiziranja ove kulturno-turističke sedmodnevne manifestacije o ljubavmnoj legendi kao "Dani Miljenka i Dobrile" u svih sedam Kaštela, dobila je i visoko priznanje pokroviteljstvom predsjednice Hrvatske. Zato je vrijedno još jednom pogledati je večeras na zatvaranju da bi tako podržana prerasla u svojevrsni kaštelanski festival ljubavi u slijedećim godinama. To zaslužuje zbog odličnog teksta, izvrsne režije i glume kaštelanskih dramskih amatera, te vrlo živopisno dojmljivih plesaća kaštelanskog folklora i sviranja tamburica. Ova "Legenda o Miljenku i Dobrili" je doista nasjljepši brand Grada Kaštela kojeg treba njegovati ljeti i radi turista svake godine

  oko 2 godina prije
 • (Gost_777)

  "Ova "Legenda o Miljenku i Dobrili" je doista nasjljepši brand Grada Kaštela kojeg treba njegovati ljeti i radi turista svake godine"

  Kako? Oli nije najlipši brand srdelada u organizaciji udruge "miljenko i Dobrila"?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9186)

  jadna su kaštela kad su im miljenko i dobrila najbolje šta nude.pored srdela naravno.možda in podigne rejting onaj svečenik karizmatik šta dolazi u novi.možda postanu drugi tabor

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7137)

  Odgovara: # 370691

  pametnjakoviću, nisu tamburice, vengo mandoline!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7244)

  Pametnjakoviću br. jedan: Ne tamburaj ka Mande lina (mandolina) jerbo svi žićani instrumenti spadaju u tamburice, samo se razlikuju oblikom i zvukom. Zato su u Dalmaciji, pa i u Kaštilin, uvik postojala društva zbirnog (mješovitog) naziva kao tebi problematične "tamburice". Ajde na pregled vida i sluha, a možda i pameti (pametnjakoviću) da više ne tamburaš!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7137)

  Odgovara: # 370708

  Meni tamburica nije uopće problematična, ali tamburica je tamburica, a mandolina je mandolina. I ne reče se u Kaštilin nego u Kaštelima, ili ako baš oćeš u Kaštila!
  Inače dobro vidin, čujen i znan svirat i tamburicu i mandolinu i gitaru koja je isto žičani instrument, ma nije tamburica :p

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7244) (Gost_9186)

  mogu bit žičani instrumenti ma nisu svi isti. mandolina je mandolina,ka gitara gitara a tamburica je tamburica.još ima berda i bugarija, kod zagoraca bajs

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6157)

  doživjela je i veliku prateću popularnost kod građana Kaštelanskog zaljeva i publicitet u medijima diljem naše države.
  Koje bedastoće!

  oko 2 godina prije
 • Postolaru ostani kod svojeg znanja ! (Gost_2172)

  goste 6157, od bedastoće je gora budala a to je "autor"koji kritiku daje ondje gdje nije mjesto, a sam nije sposoban ni prstom maknuti !

  oko 2 godina prije
 • (Gost_599)

  Kad se u ovom gradu nešto organizira, ne valja. Udri po organizatorima, autorima, sudionicima. Ako se ne događa ništa, onda su uhljebi koji ništa ne rade.
  Tko će svima ugodit. Najbolje od svega je što su sva ova djeca koja sudjeluju u ovom i sličnim događanjima u našem gradu okupljena u društvima u kojima neće ništa loše naućiti. Nisu na ulici, uće povjest svoga grad, druže se sa svojim vršnjacima , stječu prijateljstva.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6361)

  Kad se nešto na silu hoće nametnuti i to još na diletantski način, onda se ništa drugo ne može očekivati nego sprdnja. I zato moji organizatori 'dana M&D' izvucite pouke iz svega ovoga. Pogledajte "Predstavu Hamleta u Mrduši Donjoj" i sve bi vam trebalo biti jasno. Barem se nadam...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_777)

  "goste 6157, od bedastoće je gora budala a to je "autor"koji kritiku daje ondje gdje nije mjesto, a sam nije sposoban ni prstom maknuti !"

  Pa oli ne vidiš da organizator priko veze sam sebi daje lipe kritike. Da stanovništvo kaštelanskog zaljeva, haha! kacamarini, cipli o porta i pizdice možda? da novine izvještavale? pa ko bi stiga svako selo od Vardara pa do ..., pardon, od savudrije do Prevlake obać i izvještavat o seoskim priredbama?

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara