KONCERT LJETNE ŠKOLE
Polaznici i profesori međunarodne Ljetne škole Kaštela ove su se godine pridružili događanjima u sklopu manifestacije „Legenda o Miljenku i Dobrili“, te su tom prigodom održali koncert violončela i violina.

Na koncertu u dvorcu Vitturi, tako su se predstavili mladi glazbenici na violončelu, u klasi prof. Nikole Ruževića, Hana Rabadan, Claudia Kanyun, Magdalena Komljenović, Lovre Tunuković, Marija Lara Konta, Karla Kostović, Monika Ranogajec i Ivana Biliškov, te violinistice Iva Stanić i Ivana Bogat, u klasi prof. Janka Ranogajeca.

Svi sudionici koncerta izvodili su djela svjetskih majstora, a klavirska pratnja bila im je prof. Jadranka Garin.

Na kraju koncerta svi su dobili čestitke publike i svojih profesora, a diplome su im ove večeri uručili Marin Klišmanić i Aneta Grabovac, ovogodišnji Miljenko i Dobrila.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (34)

 • (Gost_5135)

  Manifestacija o kaštelanskim ljubavnicima započinje u subotu
  Otvoreni dani Miljenka i Dobrile
  KONCERT ZA MILJENKA I DOBRILU
  Miljenko i Dobrila očima djece
  Miljenko i Dobrila od srijede do petka
  Moja najdraža priča - Miljenko i Dobrila
  Miljenko i Dobrila podijelili diplome mladim glazbenicima

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4410)

  Gori pritisak je jedino bija za zimsku olimpijadu sarajevu sa vučkon.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4410)

  Miljenko i Dobrila u 642. nastavku posvojili svoje kidnapirano dite kojega se ne sićaju. Gori su od Santa Barbare.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4410)

  Za obidon će konte Rade: "Poasti šta je žigerica dilč/garbo fenomenalna! Boju davno nisan jija, od kad mi se pokojna baba nabola na onoga crvenoga, škarpuna mislin!"
  "Ajde drago mi je, konte, ća van je u slast." - brižna će kontesa svome mužu.
  "Samo mi nije jasno kako su ovi polukolutići od kapule ostali neskuvani, malo su tvrtkasti. Straj me da mi se ne odrazi na stolicu..."- sumnjičamo će konte, sve vrteć perunon po škurome toću u pijatu.

  "Asti st, sad san se sitila!" - zarumenila se kontesa: "dok se križala kapula za toć, vi ste, konte, strigli u kužćini nožne nokte, pa je moguće koji upa u spizu"...


  ...nastavja se....

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6239)

  Koje zvizdarije... Predlažem da prominimo ime Grada Kaštela u Miljenko i Dobrila. Predlažem da nam se gradonačelnik zove Miljenko a dogradonačelnik Dobrila. Predlažem da nam se sve škole zovu po Miljenku i Dobrili: Miljenko i Dobrila 1, Miljenko i Dobrila 2, itd. Predlažem da se u Kaštelima subota zove Miljenko, a nedjelja Dobrila. Tako da bi svaki vikend u godini bio vikend Miljenka i Dobrile.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_817)

  Stvarno smo čudan svit mi Kaštelani! Romeo i Julija u Veroni na svakome kantunu su u redu, a nama smeta tjedan posvećen Miljenku i Dobrili, umisto d pripoznamo u tome lipotu, naučimo više o prošlosti i na kraju krajeva postanemo mala Verona. A sad na stranu Miljenko i Dobrila, je li iko od dežurnih grintavaca pofalia ovu dicu šta i priko lita sviraju i marljivo vježbaju da bi mogli održat koncert?
  Bravo dico, čestitke vama, vašim roditeljima i profesorima koji rade s vama. Lipo je da u Kaštila imamo glazbenu školu i ovakva događanja. Samo naprid!!!
  Inače, slušala sam u više navrata koncerte polaznika ljetnih škola i mogu samo reč: svaka čast dico!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7302)

  Na koncertu je nastupilo 10 djece, između ostaloga Marija Lara Konta, polaznica Glazbene škole Josip Hatze. Vidim da su tu slike sve djece, čak i po dvije tri, osim njene... Apsolutna je sramota na taj način nekoga izoistaviti, pogotovo nekoga tko je s 10 godina ostvario izvrsne rezultate u području glazbe, a tim gore je što se radi o lokalnoj učenici, dakle djetetu koje bi Grad Kaštela kao svoj pomladak trebao posebno podržati a ne "zaboraviti". Ovo je tako besramno i ogromna uvreda djetetu, njenim roditeljima i nastavnicima. Još jedno golemo razočarenje u ovaj naš nefunkcionalni sramotni sustav!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4410)

  "Romeo i Julija u Veroni na svakome kantunu su u redu"

  Pa normalno, jer to djelo ima svjetsku kvalitetu. Puno kvalitetnije ostvarenje u Hrvata od Mile i Dobrile je npr. "Svoga tela gospodar" čija je ekranizacija dobila i inozemne nagrade, a ne petparačka kvazi-pričica o nesritnoj ljubavi kakvih ima po svimselima ovoga svita. Tuga je šta se cila kulturna i književna kaštelanska povijest i dramska stvarnost vrti oko otrcanog ljubavnog romana ka iz trafike, kakve je gomilu potpisala Ana Žube. Jer drugoga nema. I zato je ovo selo, a Verona grad.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3285)

  Razlika između Verone i Kaštili je u tome šta se u wc papir, spiza u restoranima, kokteli, konzerve i paštete itd. u Veroni stvarno zovu Romeo i Julija.....a taljanci se u sebi smiju turistima šta puše te glumosti i usput im dignu lipu lovu...

  A mi se smijemo jedni drugima i niko ne zarađuje ni kune....a bilo bi nan bolje da smo ka i Verona!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_777)

  Za Romea i Juliju zna cili svit, jer su promovirani u djelu vrhunske talijanske i svjetske književnosti. Uspoređivat ih sa Miljenkom i Dobrilom je ka usporedba Ferrarija i Fiće: oba imaju 4 kola, motor i pribacu čovika do kuće, a di su sve puste razlike koje uvjetuju i razliku u cijeni.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3404)

  Organizator koncerta, fotograf ili portal (čija je već pogreška) bi se ovdje mogli barem ispričati djevojčici koja je nastupila na koncertu, a čija fotografija jedina nije stavljena u galeriju. Koliko god to nekome djelovalo nebitno, njoj sigurno puno znači. To bi bila lijepa gesta.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3285)

  Goste 777, Romeo i Julija je vrhunsko djelo engleske književnosti, dok s talijanskom književnosti (a i samom Veronom) ima isto toliko veze koliko i tvoja infantilna usporedba s Ferrarijem i Ficom.

  I dok nam god polupismeni budu uzimali za pravo objašnjavat "šta je šta" ništa od nas i nece bit....bez obzira koju "cijenu" mi u to utukli....;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7164)

  je goste 3404 a Slobodna Dalmacija i Večernji list bi se trebali ispričati svima jer nisu ničiju fotografiju objavili

  oko 2 godina prije
 • (Gost_777)

  Romeo i Julija je toliko lipo i u ONOM VRIMENU napisano, da su odma postali legende. Prevodi, uglazbljenja, drame po cilon svitu. A pusti Miljenci i Dobrile, Roka i Cicibele, Šime i Paškvaline imaš po svim narodnim predajama u svim selima i nisu svitu zanimljivi, a ni originalni.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_777)

  "je goste 3404 a Slobodna Dalmacija i Večernji list bi se trebali ispričati svima jer nisu ničiju fotografiju objavili"

  Ali je zato bilo u Hrvatskon slovu i Glasu koncila.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7137)

  Odgovara: # 370603

  I ja sam tražila slike Marije Lare među ostalom djecom i iznenadila se da je nema. Inače, uživam na koncertima na kojima ta malena svira cilin svojin bićem. Čestitam joj na nastupu!
  Ipak, mislim da je malo pretjerano reći da je besramno i uvredljivo ne objaviti nečiju fotografiju. Sigurna sam da nije namjerno napravljeno i osim toga može se ispraviti i objaviti.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7137)

  Odgovara: # 370617

  Ja Kažotićev roman ne bih nazvala petparačkom kvazi pričicom. To šta mi ne znamo bolje iskoristit naše kaštelansko kulturno naslijeđe i predstavit ga u javnosti je drugi par postoli i slažem se da bismo trebali. Ipak, nešto se i radi po tom pitanju, imali smo prilike uživat u glazbenom naslijeđu na Brcu u Starome neki dan.
  Samo nama je najdraže plucat po nama samima, takvi smo, nažalost!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7137)

  Odgovara: # 370675

  Ne bi se složila! Nego smo mi taki svit da je sve tuđe dobro, a domaće ne valja! Svaka čast i Shakespeareu i Romeu i Juliji i svim djelima o njima napravljenim, ne želim umanjiti njihovu vrijednost.
  Ali, primjerice Roko i Cicibela imaju neku drugu notu, neku drugu dušu, tragični su na potpuno drugačiji način i jedinstveni u tome. Baš ka i Miljenko i Dobrila i Šime i Paškvalina, svaka je priča jedinstvena koliko god na prvi pogled bila nalik svim drugima.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_777)

  "Ja Kažotićev roman ne bih nazvala petparačkom kvazi pričicom. "

  Ni ja. Ali je neoriginalna i već (puno puta bolje ili lošije) ispričana na tisuću velikih i malih jezika. I zato nije zanimljiva.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7137)

  Odgovara: # 370686

  Jesi li ga pročita/la?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_777)

  Nisan. Nisan ni čujla za njega dok ga selo priko komiteta nije estradizira, više san pratija ko će skinit s jarbola pršut na Jadranskim susretima. Tako nisan ni ostalu beletristiku čita, samo školsku obveznu lektiru i to priko volje, jer je sve to blesavo. Više san volija Velikoga Bleka i Doka Holideja.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7137)

  Onda nemoj tako govorit, jer bez obzira na određene romantičarske stereotipe prisutne u romanu (koji su logični s obzirom na to da je djelo iz 19. stoljeća), roman je vrijedno književno djelo.
  A Blek i Holidej su druga priča, al' isto su dobri i ja san ih volila :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_777)

  Ti ne razumiš ironiju?;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7137)

  p.s. evo ti Miljenka i Dobrile u strip verziji, možda posegneš za njom, kad ti Kažotićeva verzija nije mila ;) Pozdrav :)
  http://www.mvinfo.hr/knjiga/8422

  oko 2 godina prije
 • (Gost_777)

  Ne znan čitat, nego samo ćirilicu, pa ako jemaš na makedonskome za nas dicu vojnih lica i jugoslavenčina?:D:D:D:D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7137)

  hahaha, neman, a možda i to postoji, kopaj po arhivima, možda nađeš :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7137)

  Odgovara: # 370697

  nisan je pripoznala :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_777)

  Ipak fala ti na stripu Miljenka i Dobrile. A evo tebi video strip Romea i Julije:

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7137)

  Odgovara: # 370702

  Fala, ali ja san čitala Shakespearea, gledala i dramu i balet, to mi je dosta :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7137)

  Ala šta smo se "rasprdecali", pari da smo na face-u, a ne na portalu :) Lipi pozdrav :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2242)

  Gost_7137 Da, bilo bi pretjerano da je nastupilo tko zna koliko djece i da je nasumce slikano, no radi se o tome da je nastupilo samo 10 djece, i da su objavljene po 2-3 portret slike svih osim njene... Suludo je pokušavati objasniti kako se ta djevojčica zbog toga osjeća... Pitala je: Samo mene nema? Zašto?" Hm... zatvaram ovim svako daljnje sudjelovanje na ovu temu...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7137)

  Odgovara: # 370717

  Mogu razumijet ditetovo razočaranje, ali ne nastupa ona valjda radi toga da je neko fotografira, nego zato šta voli glazbu, a glazba se sluša. Ditetu triba objasnit da je slučajno i sigurno će shvatit, a ne potencirat kako je riječ o namjernoj greški. Radi nje same. I osim toga vidi se na slici gdje su sva djeca s diplomama, a bila je izvrsna na koncertu i to je ono bitno. Želim joj da čim prije zaboravi na ove fotografije i sačuva u srcu lipotu glazbe koju stvara svojim ručicama i svojon dušon i želin joj puno sriće i glazbenih uspjeha :).

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1906)

  Mala Marija Lara jako dobro se vidi na posljednjim fotografijama i ne znam zašto sva ta ogorčenost prema Portalu. Koliko znam sve što poprate Portalova je slobodna volja i rezultat odnosa prema svom gradu jer nemaju ni sponzore ni donatore. Njihov fotograf vjerojatno radi za honorar koji drugi fotografi prime u jednom danu i ako taj fotograf igrom slučaju ne fotografira neko dijete na nastupu nikako nije razlog za kritiku. Uostalom Portal nas je sve do sada popratio ali ne znam koliko nas je popratila tv kuća koja za vijesti iz Kaštela prima znatnu količinu novca od grada. Ja, kao roditelj djeteta koje je član jedne dječje glumačke družine i javna osoba u Kaštelima, zadovoljan sam kako ih Portal prati i ako se nekada slučajno desi propust sigurno ih neću prozivati

  oko 2 godina prije
 • (Gost_777)

  "Koliko znam sve što poprate Portalova je slobodna volja i rezultat odnosa prema svom gradu..."

  Ozbiljno?:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara