PREDSTAVA ZA VELIKE I MALE
Kako su najmlađi Kaštelani doživjeli ljubavnu priču Miljenka i Dobrile, pokazali su nam članovi KUD-a Karol Woytila, odigravši u dvorcu Vitturi predstavu o ovom najpoznatijem kaštelanskom paru.

Filip Ivanković, Paula Perišin, Helena Gabrić. Žare Janevski, Ante Kunac, Duje Šunjerga i Lara Božić, tijekom pola sata na svoj su način utjelovili likove Miljenka, Dobrile, Antice, Radoslava, Adalberta, svećenika i Družimira, dok je narator ovom prilikom bila Rafeala Šalinović.

U relizaciji ove predstave, djeci su od velike pomoći bili i njihova voditeljica te redateljica predstave Ljiljana Garbati, Vanja Strižak, koja je napisala tekst za dječju izvedbu, Jelena Carev, koja im je izradila prekrasne kostime te Srećko Rakela, koji je uredio glazbu.

- Priču o Miljenku i Dobrili prilagodili smo djeci te smo zajedničkim snagama na predstavi radili dva posljednja mjeseca. Djeca su u predstavu utkala svoju maštu, ljubav i trud i nije iznenađenje da je publika predstavu odgledala s puno zanimanja te uputila pohvale – kazala je nakon predstave Ljiljana Garbati.

Malim glumcima ove su se večeri pridružili i „Miljenko i Dobrila iz kazališne predstave Legenda o Miljenku i Dobrili, Marin Klišmanić i Aneta Grabovac, a zajedničke fotografije ostat će kao uspomena na druženje velikih i malih glumaca.

Ova predstava, bit će izvedena na još nekim događanjima ovog ljeta, pa tako i krajem kolovoza, na tradicionalnom pozdravu ljetu u Kaštel Kambelovcu, pa će to biti prilika da je pogledaju i svi oni koji su to ovog puta propustili.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_1939)

  Ako nekome nije jasno zasto smo crna rupa jadrana, dobar clanak koji pojasn

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6201)

  Bravo! Izvrsno!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1408)

  Dica fenomenalna. Bravo za ovakve stvari.

  oko 2 godina prije
 • a kada će bit u starome na brcu?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4410)

  "a kada će bit u starome na brcu?"

  Nema šanse, M i D su iz Lušića, izmislite svoje nesritnje ljubavnike. Mogu bit i priko magistrale.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara