TKO LOVI U MUTNOM II
O  navedenim prozivkama i optužbama dijela lukšićkih lovaca, za komentar smo pitali i Nenada Keru, koji je u razgovoru s nama odbacio bilo kakve nezakonite radnje, potvrđujući svoje navode odredbama Statuta udruge.

- Početak cijele priče je Statut LU Kaštilac. Sve što smo napravili, napravili smo u skladu s njim pa tako i Izbornu skupštinu u Dugopolju, za čije su održavanje potpis dala 24 lovca – kazao je Kero i posebno naglasio kako je Izborna skupština održana u veljači te kako ona nikome nije smetala dok se prema pojedinim članovima nisu primijenile neke od odredbi Zakona o lovu i Statuta.

Isto tako, izostanak fizičke nazočnosti članova iz drugih lovnih jedinica na toj Skupštini, što je Kero, kako smo naveli ranije u tekstu, obrazložio u svom dopisu, također se prema njegovom stavu ne kosi sa Statutom udruge. A u skladu sa Statutom su i sve odluke koje je posljednjih mjeseci donio Upravni odbor udruge, čiji je on predsjednik.

http://www.kastela.org/images/stories/novosti/2014/02/gv/kero.jpg
Iz arhive

- Važno je napomenuti da imamo legalno rješenje Ureda državne uprave, a svi koji se sa tim nisu slagali imali su zakonski rok od 15 dana da podnesu žalbu, no to nije nitko učinio – ustvrdio je Kero, koji je održane nedavne skupove lovaca ocijenio potpuno nelegalnim, posebnom kako kaže,  ako se uzme u obzir da su potpisnici i sudionici tih skupova bile osobe, koje su zbog štete nanesene udruzi, isključene iz njenog rada.

Sanirao dugove, poslovanje transparentno

O minusu od skoro 30 tisuća kuna, koje su lovne jedinice Fazan i Šljuka ostale dužne Županiji za lovozakup,  Kero nam je rekao kako je taj podatak točan, no kako on u vrijeme nastanka tog duga nije bio niti predsjednik udruge niti istražitelj kako bi povukao određene poteze, no kako je želio da svi zajedno saniraju taj dug, na što su se pojedini članovi, koji ga danas prozivaju, oglušili.

-  U vrijeme nastanka duga prema Županiji, predsjednik UO bio je Ignacijo Radunić, a dopredsjednik Ivan Grgantov. LJ Fazan kao predsjednik vodio je Radunić, a predsjednik LJ Šljuka bio je Bogdan Pensa. Udrugu sam preuzeo s dugom od skoro 40 tisuća kuna, a danas na računu imamo više od 38 tisuća kuna, a to sve govori. Nemam nikakvih ambicija, na mjesto predsjednika došao sam samo jer drugi nisu željeli raditi, a zbog neplaćenih članarina i slično,  problemi u udruzi su se gomilali . Prozivaju me da vodim internet bankarstvo te da nemaju uvid u poslovanje. Točno je da račune plaćam internetom, ali financijsko poslovanje i dalje je transparentno, a vodi nam ga ovlašteni servis u Kaštel Gomilici - kaže Kero te navodi da je upravo zbog duga i potrebe za racionalizacijom poslovanja, ukinuta LJ Šljuka.

Tvrdnje kako Upravni odbor i on nisu ništa poduzimali po pitanju prekršaja pojedinih lovaca, pa im čak nudili i funkcije u vodstvo udruge, Kero je ocijenio kao neistine te naveo nekoliko primjera kako bi nam pokazao da su određene mjere protiv prekršitelja bile započete i prije Skupštine u Dugopolju.

- U tim slučajevima, posebno u slučaju mladog lovca kojeg spominjete, postupali smo po načelu ljudskosti te mu dali mogućnost da kao tajnik udruge sam poduzme određene mjere i s njim smo o tome službeno razgovarali. Morate znati da su mjere protiv prekršitelja propisane u resornom Ministarstvu, a kazna se može odrediti do godinu dana nakon učinjenog prekršaja – zaključio je naš sugovornik, koji je potpis bivšeg predsjednika Ignacija Radunića, ovjeren kod javnog bilježnika kojim mu daje određene ovlasti, obrazložio potrebom u praksi, kao svojevrsnu punomoć, ali ne i kao pokušaj da na taj način dođe do mjesta predsjednika.

Odbijanje da ustupi ključ prostorija udruge, kao i spisak članova udruge, Kero je potvrdio, a kao razloge odbijanja naveo je kako je ključ tražila osoba isključena iz udruge, a kako spisak članova nitko nije zatražio službenim putem. Demantij lovaca iz Donjih Kaštela o održavanju Skupštine na Tikvenjaku, Kero nije želio komentirati jer, kako kaže, taj demantij nije vidio.

Svoje članstvo i mjesto predsjednika u LU Kaštilac, a vezano uz pitanje zakonitosti istog nakon što je osuđen za, kako stoji u presudi, spleta nesretnih okolnosti, koji je rezultirao smrću krivolovca, Kero ne dovodi u pitanje.

- Statut udruge donosi da će se članstvo u udruzi uskratiti osobi koja je osuđena zbog određenog kaznenog djela u nezakonitom lovu. Ja sam oslobođen po svim točkama optužnice za nezakoniti lov i moje članstvo nije dovedeno u pitanje, uredno plaćam članarinu udruzi i Lovačkom savezu. Meni se dogodio nesretni slučaj, nakon čega sam stao pred lice pravde.  Ovi, koji mene danas prozivaju učinili su neke greške, no umjesto da nađu rješenje i isprave ih, danas „plaču po selu“ i mene prozivaju – zaključio je Kero.


KOMENTARI:

Stari Komentari (23)

 • (Gost_8117)

  Kako netko moze ubiti zivotinju iz gusta?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1326)

  Psi laju, karavane prolaze. E moj Kero nisi valja ni ka pivać, a čovik....o tom po tom....

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2239)

  nije kraj nije kraj još nam jednu pivu daj, sad mu i gospodin Radunić smeta,
  a on ga je uputija u ovu svu divotu oko njega, ko je slijedeći ?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1232)

  Da nam bar tako država posluje pa da umisto 50 milijardi eura duga imamo suficit od 50 milijardi eura.

  oko 2 godina prije
 • Gost (Gost_7140)

  Baš divno oslobođen svih optužbi.
  Sigurno je tako puno lakše živit.
  Zna se kojeg se gospodin statuta drži ko se suprotstavi izbaci ga(njegov statut.

  oko 2 godina prije
 • Gost (Gost_4777)

  Dug udruge je preciznije bio oko17500kuna,a ne izmišljenih 40000 kuna. Plaćanje tog duga nije rješeno pretjeranom sposobnošću za biznis dotučnog gospodina nego povratom dijela novca koji županija vrača udrugama i to on zna.:)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5135)

  interesantni su ovi kaštelani. ko god im dođe i stavi ruku na srce ovi ga prozovu pravim hrvatom. ako ima kadenu sa velikim križem oko vrata onda nema večeg katolika, ako zareve samo 1 pismu onda je extra pjevač, ako počne popovat o politici onda ga se bira za gradonačelnika ili župana,.jadni su ovi kaštelani jer neznan jeli to iz komoda ili su iskompleksirani pa su se pokrili po ušima da in se nebi reklo da su orjunaši, komunjare i nevjernici.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1145)

  Kero da je posten, i posteno izabran kao sta govori, sve sta je treba napravit kad su ljudi poceli govorit da je nelegalno izabran, sazvat ljude, neka glasaju otvoreno i da je to ka sta on govori on bi ima vecinu glasova i sva prica zavrsava. Ali prica je skroz suprotna, on je ucinija sve da ne dojde do takvog glasanja jer on tu nema sanse. Svakoga tko je pokusa organizirat postene izbore on je izbacija protivno onome statutu kojega spominje. Sistem Udba!!! Kadija te tuzi kadija ti sudi....

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5135)

  ma tko je kero i koje su njegove reference.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4410)

  Sramotu su Keri priuštili oni koji ga (pravno ili bespravno, krivog ili pravog) rehabilitiraju, a on je prihvaćanjem samo potvrdija.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2175)

  On misli da su mu ovo Bibinje ali se privarija

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1159)

  sama slika govori više od riječi

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9650)

  Eto nema u Kaštelima iskusnih lovaca,poštenog i odgovornog svita pa se lome koplja između Kere i Tomasa.Obadvojica su kratkovidni,puni sebe...a luđi su oni koji ih forsiraju.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5278 (Gost_9034)

  može jer se dokaza da zna baratat sa puškom

  oko 2 godina prije
 • Gost (Gost_7225)

  :(A di je poezija nestala

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5149)

  Isti Rojs,
  Opet vridi ona:
  Ko je jamio, jamio..

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5962)

  Ma stvarno me zanima kako to da neki nemogu radit i imaju penzije jer su hvi a mogu biti lovci. Malo čudno

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1145)

  O Kerinom "uredjenju" LU dosta govori cinjenica da je unio nevidjeni nemir u redove kastelanskih lovaca.Lov bi ljudima trebao bit odmor i bijeg od svakdonevnih problema, ljubav prema prirodi i druzenje s prijateljima.Nazalost ovakvi to sve bespovratno uniste iz nekih svojih svima nepoznatih razloga.Ovo prepucavanje ima veze sa svacim a najmanje s lovom. Ljecenje osobnih problema i frustracija.....

  oko 2 godina prije
 • gost (Gost_7173)

  Ignacio Radunić Brico spašava toga tipa Nenada Keru kako bi dobio minimalnu zatvorsku kaznu a on ga sada proziva.Čovjek bez imalo morala koji je vrlo brzo zaboravio da njegova žrtva ima djecu.Slažem se sa komentarom da svi koji podržavaju metode Nenada Kere i svi koji mu omogučuju njegov položaj moraju kazneno odgovarati , bilo da se radi o lovačkom savezu ili policiji ili samim članovima dotične lovačke udruge.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8981)

  ignacijo radunić brico je čist ka suza i nebi on reka jednu za drugu

  oko 2 godina prije
 • gost (Gost_173)

  brico je ćist ka suza ali ga kero ucijenjuje sa sitnim financijama.keru i sve one koji ga podržavaju u rušenju lovačkog društva sramoćenju svih lovaca treba odmah udaljiti iz L.U.etika lova nesmije biti narušena a kero i njegovi pajdaši nemaju ni e od etike

  oko 2 godina prije
 • gost grrr (Gost_7215)

  Prvo nam je diza auta po selu pa je sad tija lovačko drustvo u lukšicu sad bi moga pomalo na opčinu za gradonačelnika probati a posto ga ne ide neka se uhvati gitare jer lipo nam je piva dok mu nije politika udarila u glavu

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3126)

  etika lova nesmije biti narušena a kero i njegovi pajdaši nemaju ni e od etike

  narušena je odavno

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara