ODRŽAN ZBOR SKUPOVA LUKŠIĆKIH LOVACA
Dio lovaca  iz lovačke udruge Kaštilac i njenih lovnih jedinica Fazan i Šljuka, ovih su dana održali zajednički zbor skupova lovaca, na kojem su izabrali vodstva ovih lovnih jedinica, te članove radnih i izvršnih tijela, kao i utvrdili kandidata za predsjednika udruge, Lovru Tomaša. Ova vijest ne bi bila ni po čemu posebna, jer bi to u udrugama trebao biti normalan proces, no do ovih izbora došlo je zbog neslaganja dijela članstva sa svim događanjima koji su se u LU Kaštilac dogodila u posljednje vrijeme.

Kero izabran za predsjednika protivno Statutu?

Šesnaest lovaca još je krajem lipnja održalo zajednički skup, kako bi upozorili, kako su tada naveli, na niz nepravilnosti u izboru novog vodstva udruge, koje se nije provelo u skladu sa zakonskim aktima, a nakon kojih je predsjednik udruge postao Nenad Kero.
Tada, kao i na posljednjem zboru, na kojem se priključilo još nekoliko lovaca, naglašeno je kako se skup LJ Fazan nije održao više od četiri godine.

- Tako većina nas nije znala da je manju grupu lovaca iz ove jedinice Nenad Kero pozvao u Dugopolje, gdje je održana nekakva, protustatutarna Izborna skupština udruge, na kojoj je on izabran za predsjednika. Kada smo željeli dobiti zapisnik sa tog okupljanja, umjesto njega pojedinci su dobili odluke Upravnog odbora o isključenju iz udruge ili suspenziji. Na kraju smo zapisnik ipak uspjeli dobiti. Tražili smo i spisak članova, na što imamo pravo, jer smo željeli održati skup lovaca, što nam je također odbio, nije nam htio dati ključeve doma, koji je zatvoren posljednjih osam mjeseci, kako se ne bi mogli sastati – kazali su nam Bogdan Pensa, Ivan Grgantov, Pave Kovačev, Joško Grgantov. Anđelko Tomaš i drugi lovci.

Lovci su nam tako iznijeli i cijeli niz odluka koje je taj Upravni odbor, s Kerom na čelu, u međuvremenu donio, među kojima su različite kazne, isključenja, suspenzije, opomene i slično, te su zaključili kako je Upravni odbor doveo udrugu u tešku situaciju.

- Sve njihove odluke i načini na koje su donesene protivne su Zakonu i Statutu te smo zaključili da lovne jedinice Fazan i Šljuka, koju je, naglašavamo, Upravni odbor nezakonito ukinuo, više od 4 godine nisu provele izbore. U skladu s tim ove lovne jedinice nemaju ni izabrane predstavnike u Skupštini LU Donja Kaštela, kao ni svoje predstavnike u Stegovnoj komisiji i Nadzornom odboru. LU Kaštilac nema zakonito izabranog predsjednika, jer prema Kerinim izjavama  stoji da mu je prije prošlogodišnje sezone lova, dotadašnji predsjednik Ignacijo Radunić, potpisom kod javnog bilježnika, prenio sve ovlasti. Kada to nije prošlo, sazvana je tzv Skupština u Dugopolju, koja službeno nije imala niti jednog zastupnika lovnih jedinica, koji se biraju na skupu, a skup nije održan već godinama.... – nabrojili su lovci.

Lovci napominju kako su im stigle kazne za neke prekršaje tek nakon što su pokazali svoje neslaganje s događanjima u udruzi, iako je sam Kero bio upoznat sa svim možebitnim prekršajima i prije više mjeseci te ih ocijenio zanemarivima.

Kao primjer iznijeli su da su Kero i Upravni odbor bili upoznati s prekršajem kojeg je učinio jedan od mladih lovaca, no iako je znao za taj prekršaj Kero je mladog lovca predložio za tajnika udruge. Tek kad je ovaj odbio to mjesto, uslijedila je kazna za taj prekršaj.

Ovaj primjer navodi i sam Kero u dopisu upućenom jednom od lovaca, a u tom dopisu spominje i manjak od 30 tisuća kuna i optužuje prve ljude lovnih jedinica, no ne spominje što je poduzeo kako bi zaštitio zakonito djelovanje udruge, čulo se na skupu.

Skupština u Dugopolju

Isto tako,  u dopisu se obrazlaže način održavanja Skupštine u Dugopolju, za koju su lovci na skupu kazali kako joj nisu nazočili predstavnici lovnih jedinica Trčka iz Gornjih i Zec iz Donjih Kaštela.

- O mjestu i načinu održavanja Skupštine bili su obaviješteni predsjednici jedinca Zec i Trčka, kojima su nakon Skupštine dostavljeni zapisnici službenim putem. Kako je Skupština imala potreban kvorum prisustvovanje predstavnika ostalih lovnih jedinica nije bilo nužno, ali su prethodno upoznati s dnevnim redom te su izdiktirali spiskove svojih članova koje treba uvrstiti u izvršna tijela udruge. Nakon dostavljenih zapisnika nisu imali primjedbe na rad Skupštine – napisao je Kero.

Kero je također naveo kako je redovnu Skupštinu LU Kaštilac imala zajedno s LU Donja Kaštela na lovačkom domu Tikvenjak u lipnju ove godine, no na zbor lovaca stigao je demantij lovaca iz Donjih Kaštela, koji su ustvrdili da se nije radilo o Skupštini nego druženju lovaca.

Ovom prilikom postavljeno je i pitanje je li zakonito, uzevši u obzir Zakon o oružju, da lovac, koji je tijekom svog lova ubio drugu osobu, bude predsjednik  lovačke udruge, te kakav je status njegovog članstva.

Sa održanog zbora skupova LJ Fazan i Šljuka uputili su poziv ostalim kaštelanskim lovačkim udrugama za održavanje konstituirajuće skupštine, koja bi se trebala održati ovih dana.

Isto tako, poručili su svima da će cijelu situaciju, nastalu zbog nezakonitog postupanja dijela članstva i samovolje pojedinaca, nastojati riješiti u skladu sa zakonima i Statutom udruge.


Uskoro na Portalu pročitajte i odgovor Nenada Kere …


KOMENTARI:

Stari Komentari (19)

 • virhmeod (Gost_8221)

  :) Hrvati Pavao, Antun i Jakov, kršćani iz Sarajeva , Vitezovi Svetog Groba Jeruzalemskoga godine Gospodnje 1681 kupiše Getsemanski vrt i darovaše ga FRAnjevcima :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2170)

  jel taj kero upuca čovika

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4135)

  zašto nema zabrane lova, barenko ispod pruge(željezničke).

  oko 2 godina prije
 • (Gost_162)

  udruge treba ukinuti, neka se sami financiraju i sebi kradu, uvijek iste face politiku kaštila vode

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6045)

  Bože me prosti ća kažen ali ovi mogedu jedino sebe ulovit ka i šta se dogodilo.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1326)

  Stavi u prvi plan skandal da se sakriju pivačeve šporke mudante...

  oko 2 godina prije
 • a šta je sa pauk službom, jel to isti kero, prosvijetlite me??:)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9650)

  Niti je profesionalno i moralno da Kero bude predsjednik udruge,a nije ni postavljanje mlađeg Tomasa jer netko tko nije za svoju obitelj radio dobro i naposljetku je rastužio,neće ni za udrugu.Ali možda i hoće ako mu je ocu to u interesu.Toliko o postavljanju moralnih i profesionalnih ljudi po udrugama.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5090)

  Lipo od vas gost9650 sta vodite racuna o mom privatnom zivotu, to je za vas ka javna stvar i upoznati ste sa svin cinjenicama! Ali nema veze zna se da je uvik lipse mest isprid tuji vrat!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4410)

  "Lipo od vas gost9650 sta vodite racuna o mom privatnom zivotu, to je za vas ka javna stvar i upoznati ste sa svin cinjenicama!"

  To nema veze s kerom, mislim da njemu to čini štetu. Takvi postupci govore o članovima društva koji ga postavljaju.

  oko 2 godina prije
 • Ogledalo ogledalce...... (Gost_7122)

  U grmu se nešto maklo !
  Lovac hitri puškom oči zatvara pred paklom
  kao da je bijesnom pasu mačka pod petama,
  teški prasak dim se vije
  i od dima za viditi nije dal se zvir nasumice lako i ubije.
  Ajde brzo , vidi šta je, dali poskok il šaruja u grmu još vreba,
  nešto cišti ili laje neznam ni sam štaje,
  pa kad brže grmu krenem
  oči svoje ja napregnem, pred mnom ogledalo, ogledalce pravo
  i ugleda sam krokodila s dvije noge a u ruci puška, poput mene.

  oko 2 godina prije
 • cima (Gost_4014)

  ....te se kad van je Kero predsjednik.Triba mu dat i da bere novce od parkiranja u svi sedan seli ....

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2238)

  Potpisujem sve sto je rekao gost 9650,niti Keru,niti Tomasa nije prikladno postaviti.Razlozi su vidljivi svakom normalnom čovjeku koliko god se oni branili i opravdavali,i jedan i drugi.Neka liče nedje drugdje svoj ego,a ne u udruzi.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1145)

  Svi mi imamo svoje vrline i mane ali isto postoji ogromna razlika izmedju ove dvije osobe, moralno i karakterno.

  oko 2 godina prije
 • gost (Gost_1722)

  Nenada Keru treba odmah razriješiti duznosti presjednika zbog nekoliko razloga: Lovac koji je u lovu - krivolovu- ubio čovjeka ni zakonski ni moralno nemože biti predsjednik L.U. Nenad Kero je unio razdor među kaštelanske lovce. Ne pokazuje kajanje za kazneno djelo koje je počinio već je i dalje bezobrazno bahat i služi se lažima i prijetnjama NJjegovim ponašanjem treba se pozabaviti vrh županijske L.U. i policija ukoliko posjeduje dozvolu za oružje nakon teškog kaznenog djela.Nenad svojim ponašanjem nanosi veliku sramotu svim lovcima.

  oko 2 godina prije
 • gost (Gost_213)

  Zašto oni koji su doveli Keru u L.U.sada šute.Tiho,Pero,Stude,Brico.Zavukli su se u mišju rupu jer im Kero dozvoljava krivolov . Gospodo Vi ste ga doveli i sada ga morate i smijeniti bez obzira na Vaše sitne interese.Odstrel zeca u neograničenim količinama,lov bez prava nošenja oružja ii.t.d.

  oko 2 godina prije
 • gost m_357 specijal (Gost_7958)

  Nije mi jasno da doticni gospodin moze izbacit sve luksicane iz drustva a kaze da
  Nema osobnih interesa on i njegovi jataci i uz to krse zakone i statute i sta je zalosno to mu prolazi velika sramota za kastela i sve lovce .

  oko 2 godina prije
 • Ostraguša (Gost_3154)

  Pjevaj mi pjevaj sokole.:)

  oko 2 godina prije
 • Duplenka (Gost_3173)

  Finili su Kero bali.:D

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara