Krajem ovoga tjedna počet će nam pritjecati pregrijani zrak sa sjevera Afrike, što znači da nas čeka novi toplinski val s temperaturama zraka koje će se do kraja tjedna u Dalmaciji ponovno penjati do čak 40 Celzijevih stupnjeva.

U posljednjem srpanjskom tjednu nastavit će se stabilno vrijeme uz nastavak niza vrućih dana. U ovome tjednu napunit će se punih 30 dana u kojemu najviše dnevne temperature zraka u Dalmaciji ne padaju ispod vrućih 30, a nema sumnje da će se taj niz nastaviti i dalje. Štoviše, u drugom dijelu tjedna, a osobito u dane vikenda, doći će do daljnjeg porasta temperature zraka zbog novog dotoka pregrijanog zraka podrijetlom sa sjevera Afrike, stoga nas očekuje još jedan val velikih ljetnih vrućina u kojem će se u dijelovima Dalmacije temperature zraka ponovno približiti 40°C.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će u ponedjeljak. U Dalmaciji će biti suho, samo je u pograničnog području s BiH popodne moguć slab i prolazan pljusak. Više oblaka bit će povremeno na sjevernom Jadranu gdje su lokalno mogući pljuskovi s grmljavinom, a njihova mogućnost najveća je u večernjim satima. U noći će biti većinom tiho. Danju će puhati slabo jugo i jugozapadnjak koji će na sjevernom Jadranu povremeno biti umjereni, prema otvorenom popodne i umjereno jaki. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 16 do 20°C, uz obalu i na otocima od 19 do 26°C. Najviše dnevne temperature od 29°C ponegdje na sjevernom Jadranu, do 34°C u Dalmaciji.

Utorak će u Dalmaciji biti pretežno sunčan. Na sjevernom Jadranu djelomično sunčano uz promjenjivu naoblaku s kojom još uglavnom u prvom dijelu dana može biti slabih prolaznih grmljavinskih nestabilnosti. U noći na sjevernom Jadranu prolazno umjerena, podno Velebita i jaka bura, u Dalmaciji tiho ili burin. Danju će puhati većinom slabo jugo i jugozapadnjak, na  moru sjevernog Jadrana vjetar do umjeren. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 16 do 20°C, uz obalu i na otocima od 19 do 26°C. Najviše dnevne temperature od 29°C ponegdje na sjevernom Jadranu, do 34°C u Dalmaciji.

Pretežno ili djelomično sunčano i suho bit će tijekom srijede. Popodne mjestimice umjeren razvoj naoblake. Noću tiho ili uz slab burin, danju će puhati većinom slabo jugo i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka bez veće promjene u odnosu na prethodne dane, najviše dnevne većinom od 30 do 36°C.

U četvrtak će promjenjivije biti na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, uz grmljavinske nestabilnosti čija je mogućnost najveća u večernjim satima. Uz obalu i na otocima srednje i južne Dalmacije većinom suho. Na sjevernom Jadranu puhat će slaba do umjerena bura koja će u noći na petak jačati, kada će podno Velebita imati olujne udare. U Dalmaciji danju većinom slab jugozapadnjak. Jutarnje temperature u zaobalju većinom od 17 do 21°C, uz obalu i na otocima od 22 do 27°C. Najviše dnevne temperature od 31 do 37°C.

Petak će biti pretežno sunčan i suh, samo su još u početku većinom na sjevernom Jadranu moguće slabe grmljavinske nestabilnosti. Ujutro na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena bura, podno Velebita jaka do olujna, u Dalmaciji slaba do umjerena bura. Danju će vjetar okretati na zapadne smjerove, na otvorenom moru može biti pojačanih udara tramontane u popodnevnim satima. Na sjevernom Jadranu nekoliko stupnjeva svježije, u Dalmaciji temperature zraka bez veće promjene.

Subota donosi pretežno sunčano i većini predjela suho vrijeme. Na sjevernom Jadranu su navečer moguće slabe i prolazne grmljavinske nestabilnosti. Ujutro će puhati većinom slaba bura, danju slab maestral. Najviše dnevne temperature na sjevernom Jadranu od 29 do 33°C, u Dalmaciji od 32 do 38°C.

Pretežno sunčano bit će i tijekom nedjelje. Pokoji pljusak moguć je na Kvarneru ujutro, a popodne u zaobalju. Na sjevernom Jadranu puhat će slaba do umjerena bura, u Dalmaciji noću tiho, danju uz slab maestral. Najviše dnevne temperature na sjevernom Jadranu od 30 do 34°C, u Dalmaciji od 34 do 39°C.

Izvor: Dalmacijanews.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_8453)

  šta smo svi postali od cukra

  oko 2 godina prije
 • gost 6251 (Gost_9184)

  brasvo goste 8453,dobro kažeš,je li lito je,bilo je i prije vako vruće,pa se nije dizala ovolika strka .

  oko 2 godina prije
 • Litomanka (Gost_6155)

  Jupiiiiii, to je pravo lito, +40! :D :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_163)

  Je ljudi moji samo ni ovako bilo nikad pazi nikad viša vručina ako ste čitali metereološku prognozu a ti mulac jedan imaš sigurno 18 godin a ča ču ja reč starina od 74 godine

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara