PRODUKCIJSKI PROBLEMI POKVARILI UGOĐAJ
Pred prepunim gledalištem ispred dvorca Vitturi, u subotu navečer svečano je otvorena ovogodišnja sedmodnevna manifestacija „Legenda o Miljenku i Dobrili“, u organizaciji Turističke zajednice i Grada Kaštela, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice države Kolinde Grabar Kitarović.

Na samom početku sve nazočne pozdravili su županijski pročelnik Tomislav Đonlić i gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičić, nakon čega je uslijedila izvedba predstave „Legenda o Miljenku i Dobrili“ autora Nevena Bućana, u režiji Roberta Raponje, koju su izveli glumci Kaštelanskog kazališta, sa nekoliko „pojačanja“.

Zanimljiva predstava

U ulozi Miljenka ove je godine bio Marin Klišmanić, kaštelanski student Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, a Dobrilu je glumila kao i lani Aneta Grabovac, koja je adresu u Kaštelima privremeno zamijenila sarajevskom, gdje studira na Akademiji scenskih umjetnosti.
Nakon uloge Miljenka u više izvedbi, Marin Jelenčić ove se godine okušao u ulozi konta Adalberta, Miljenkovog oca, dok je Marko Gotovac ove večeri utjelovio lik Dobrilinog oca, konta Radoslava.
Sluškinju Ankicu glumila je Nataša Pavlov, pučanke – naratorice odigrale su Ivona Čuljak, Tajana Rožić, Željka Lovretić i Ana Matijević.
U kostimima ubojica ovog su se puta našli Ivan Cikojević i Frane Kuzmanić, dok je pisca Marka Kažotića odigrao splitski student glume i lutkarstva u Osijeku, Krešimir Jelić.
Uz kaštelanske glumce u predstavi su nastupili i članovi KUD.a Ante Zaninović, pod vodstvom Marice Tadin.

Kao i lani, nisu samo glumci ove večeri nosili kostime iz doba renesanse, već je i dio gledatelja nosio zanimljive kostime kneginja, grofova, vojvoda i ostalih plemića, vrativši se tako, makar na trenutak u 17. stoljeće.

Nakon predstave i službenog otvaranja manifestacije, druženje sudionika nastavljeno je u atriju dvorca Vitturi na renesansnom gastro showu, gdje su se mogli kušati različiti okusi hrane pripremljene po uzoru na hranu renesanse. I ovaj put gastro ponuda bila je vrhunska, za što je zaslužan dio kaštelanskih obrtnika i vinara,

Ovogodišnja predstava, istog redatelja, s ponekom izmjenom u glumačkoj postavi u odnosu na prošlogodišnju, podijelila je mišljenja gledatelja. Dio gledatelja, među kojima je bila i struka predstavi su dali visoke ocjene, no pojedini „obični“ gledatelji bili su dijelom razočarani.
Pohvale je predstava dobila i od njenog autora, Nevena Bućana, koji je kazao, kako je ugodno iznenađen kako su se od jednog teksta mogle odraditi dvije drugačije predstave, prošlogodišnja, nešto brža, te ovogodišnja, nešto sporija predstava, ali obje s dovoljno energije i glumačkog angažmana.

Ponovljeni produkcijski nedostaci

Problem tijekom predstave kao i prošle godine stvaralo je neodgovarajuće ozvučenje pa dio publike veliki dio predstave nije mogao čuti, no za to krivicu ne snose niti glumci, niti redatelj, već je riječ o produkciji, koju je i ove godine odradio tim Tonča Šundova. Greške u produkciji osjetile su se i ovogodišnjim izborom voditeljice, koja je svoj posao odradila profesionalno, no zbog nepoznavanja materije promijenila je poneko ime, a njen izričaj u niti jednom trenutku nije ostavljao dojam da se sve održavalo u Kaštelima.

Problem glumcima na sceni ove su večeri, svojim bahatim i nekulturnim ponašanjem stvorili i gosti u jednom od obližnjih caffe barova, pa su u jednom trenutku uredovali i policijski službenici, kako bi omogućili normalno odvijanje predstave.

Za razliku od prošle godine, na ovom otvaranju nedostajalo je malo više šušura, pa je za predpostaviti da je budžet za ovu manifestaciju ipak nešto manji od prošlogodišnjeg.


KOMENTARI:

Stari Komentari (78)

Učitaj prethodne komentare
 • sve u svemu (Gost_6127)

  po ovm tekstu šuć muć pa prolij

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5217)

  Izvrsna turistička razglednica za Kaštila. Pohvale Turističkoj zajednici i Gradu na velikom iskoraku koji je prepoznala i Predsjednica države!

  oko 2 godina prije
 • preci (Gost_3127)

  Predstava je uz određene manjkavosti bila izvanredna, bila je upravo ono što kaštelima treba a treba jedan brand s kojim Grad može "izaći" i kroz nekakav period po tom brand-u postati prepoznatljiv grad.
  E sada tko to ne vidi ili ne želi vidjeti široko mu more, ovaj portal je nažalost postao prava pljuvačnica i lječilište i to ne od jučer takvih faca.
  Nijedna dobra vijest a Bogu fala ima ih nije zaokupila ni jedan moment vaše cijenjene pažnje, samo tražite dlake jer naravno mora ih biti, tko ne radi ne griješi, kako bi se okomili na sudionike i svojim otrovom ubili želju ljudi spremnih nešto žrtvovati za kaštelansko bolje sutra.
  Jadno zaista.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3106)

  Ako mi se nešto ne sviđa onda to imam pravo i kazati. To što moje neslaganje s tobom zoveš pljuvačnica, govori samo o tebi.

  oko 2 godina prije
 • blondy (Gost_5099)

  super događaj!! Kad je repriza??Ovako se promoviraju Kaštela.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9222)

  Lukšički brend Viturijevih koji su ih desetljećima izrabljivali i držali pod jarmom!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3142)

  Kad ih neznaju ozvucit onda je bolje da ih i ne ozvucavaju.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8655)

  E, moj "šuč-muč" - pa popij! Upravo je tekst drame "Miljenko i Dobrila" bolji dijal inače sveukupno odlične predstave. Ovako nešto sažeto a cjelovito, osmišljeno i darovito još niko nije napisa na temu o životu u Kaštilin. A to zato jerbo jema dosta naši takvi "šuč-muč" čuturaši.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3127)

  kako nema kaštelanskog vase?

  oko 2 godina prije
 • Kaštelanin (Gost_4118)

  Očito je problem u tome što Marijana Vulas nije vodila program. Inače veliki stručnjak, kojoj je HDZ sve dao a sad joj se ista ta stranka gadi...
  Ova prekrasna žena je odlično vodila program!!!!
  Marijana , tvoje vrijeme je prošlo ..preboli to... Ima ljepših, mlađih i perspektivnijih. Prestani vladati iz sjene. Neka ti obitelj bude svetinja..dosta je bilo ,,zle krvi".
  Preboli to i reci autorici teksta da je iz staklarske familije jer je jako prozirna.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4410)

  "Goste 4410, ne znam kako su te pustili iz kokošinca ali zasigurno jesu jer su tebi ravni, pameću, upravo sjedili u kafiću preko puta i njihovo društvo ti je preko potrebno bilo, inače bi te smetalo, od onih nekoliko iznimaka u kafiću koji su namjerno smetali ono što je autohtono pravo kaštelansko i čime se Kaštela ponose a s ovakvim tvojim stavom vidi se da kaštelanin nisi niti ćeš ikada biti a svoju nekulturu nosi tamo od kuda si a nas pusti na miru."

  Ja ne pijem kafu na najkulturnijem mistu Lušića: tamo di govna oplakuju dvorac Vitturi, samim time i ne sudkelujem u pametovanju dežurnih trustova - podupirač zidova i naslona.

  Ako sudiš po mom stavu odakle san, varaš se: to govori kakva je većina domaće i uvozne stoke u Kaštelima: samodovoljna, pripametna, a tradicionalno šuplja, prepotetntna i nesklona sustavnom radu i školovanju.

  Žao mi je.

  oko 2 godina prije
 • moša pijade (Gost_4206)

  Kako to da je ovako lijepa kostimirana predstava gdje su se čelnici grada kostimirali popračena sa samo par fotografija?
  Jedna originalna priča i treba biti promovirana. Nije valjda da svoju kulturnu baštinu malo cijenimo ???

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7286)

  Voditeljica je šesna za oko i za uho i ne znam čemu napadi na nju. Umjesto toga bilo bi korektnije pisati i isticati da je pokrovitelj ove manifestacije Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.
  Ovo je jedina stvar u Kaštelima kojoj je Predsjednica pokrovitelj! Zašto to ne ističete???

  oko 2 godina prije
 • Kardelj (Gost_5110)

  Gospodo iz Grada i TZ, iskrene čestitke na pokretanju ovog projekta. Važnost i originalnost je uočila i hrvatska predsjednica!
  Gradonačelniče nastavite ovako!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4234)

  baš je bilo lipo gledat i slušat glumce,pjevače,svirače i plesače,puno uspijeha želim svima u budućnosti,a ovima što pljuju po svemu želim dobrodošlicu na reprizi predstave u petak,pa neka vide ono što gade na neviđeno

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3106)

  Kako ti se da palit i gasit ruter non stop? Pazi da ti ne prigori?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1758)

  Dobro a kako su glumci glumili? Kako je prenesena prica kroz glumu?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3106)

  Meni su bili uglavnom dobri, ali nisan moga sve razumit jer se nije čulo.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3154)

  Za dobrim konjem se prašina diže :)

  oko 2 godina prije
 • haha (Gost_4200)

  Odgovara: # 370368

  očito vam očale nisu bile na licu ka ste čitali moj komentar, aj ponovo :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2219)

  Odgovara: # 370353

  prezgodan? kako kome, a osim toga za bit gradonačelnik ne triba bit zgodan nego triba imat druge kvalitete, a između ostalog znat govorit u javnosti šta Udovičić ne zna, ža mi je, ali stvarno ne zna!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_214)

  Bravo za glumce kaštelanskog kazališta, samo vi radite, budite kreativni i stvarajte

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4118)

  Kao prvo sve pohvale gradskoj upravi i Gradonaćelniku što su nam omogućili da vidimo predstavu o našim legendama MILJENKU i DOBRILI,jer oni su istinita priča a ne izmišljenost.Hvala našoj KOLINDI što je pokrovitelj ovog ljepog događaja u Kaštelima gospodo Gradonaćelniće i donaćelnici samo vi idite pravim putem a ove mudrijaše pustite da se tješe u mržnji i pisanju po portalima,jer sigurno odavna grad nije imao ovako poštene političare,a od onom što je bio ispred vas moglo bih se romane napisat.Također ostavite se voditeljice jer možda je imala jednu malu grešku i siguran sam da nije to nitko ni primjetio a sve drugo je bilo izvrsno, i što je naj važnije nikad nismo vidili lipšu voditeljicu u Kaštilima svaka vam čast.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1111)

  Predstava je bila u izvedbi kaštelanskog kazališta ali je bila potpuno amaterska. Režiser je trebao poraditi malo na ozbiljnosti likova odnosno glumaca jer glume priču o tragediji. Najbolje su se uklopili članovi iz KUD-a Zaninović i digli cijelu predstavu i sakrili jako loš razglas. Voditeljica je bila OK.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3106)

  Največa zamjerka je šta se nije čulo dalje od drugoga reda. Za takve predstave ili triba nabavit kvalitetnu opremu pa da sve ide preko razglasa ili radit u drugom ambijentu di se glasovi dobro mogu razabrati. Ovako, ocjena 2.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_214)

  goste 1111 režiser je profesionalac sa dugogodišnjim iskustvom i pitajte struku što kaže za glumce amatere. Da nije prepoznao kvalitetu glumaca amatera ne bi radio s njima.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_163)

  Jo ča lipo stoji ona jaketa gradonačelniku. Tribali bi svi u općini pardon upravi grada nosit ovakva stara odjela tako da se rimuje kad turist dođe i vidi kako izgleda grad i još vidi njih obučene u starinu mislit če da je doša u 1882 godinu

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3102)

  Sramota je za Grad Kaštela, Turističku zajednicu grada, profesionalne kulturne ustanove kao Kulturno vijeće, Muzej, Knjižnicu, Bijaće i ostale kulturne udruge Kaštela da ih je tek predsjednica države Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović podučila da je lokalni, a onda i državni kulturno-turistički brand Kaštela originalna i jedinstvena hrvatska ljubavna legenda o Miljenku i Dobrili, pa se za poticajni primjer odmah prihvatila pokroviteljstva nad ovom lijepom i autohtono našom legendom. A gospodin N. Bućan im je već 10 godina nudio svoje scenarije za ljetne manifestacije Dani Miljenka i Dobrile. Čak je napisao i knjigu na 600 stranica sa više od 200 fotografija pod naslovom "100 kulturno-turističkih 'brendova' Grada Kaštela", a da mu nitko od spomenutih nadležnih i odgovornih u Kaštelima nije thio novčano pomoći, nego je knjigu morao tiskati i objaviti u vlastitom trošku. Zato postoji ona mudra poduka s kojom se u narodu kaže: "Nitko ne žome bit prorok među seljačinama u vlastitom selu"!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5483)

  Odgovara: # 370377

  Kakve veza ima gradonačelnik s ovim događanjem?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5483)

  Odgovara: # 370403

  Kakve veze politika ima s ovim kulturnim događanjem, svaka čast šjor Bućanu na tekstu, a redatelju i glumcima na izvedbi, njima triba čestitat, a ne lokalnim nazovipolitičarima i uhljebima šta su se maškarali i seli u prvi red!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2180)

  Kad Andromak i Bućan komentiraju sami sebe onda onda smo dotaknuli dno.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9152)

  Loše ozvučenje je stvar produkcije jer producent dobija novce od grada i dalje je raspoređuje. Ako je grad dao svoju lošu tehniku pa to odbio od ukupnog iznosa onda je producent trebao reći ne takvoj tehnici jer je njegov posao da se o tome brine. U protivnom zanima me što je produkcija uradila ako je kaštelansko kazalište samo radilo na predstavi a Zaninovići su se sami spremali? Sva događanja u programu su djela kaštelanskih udruga osim gostiju iz Splita koji u Kaštela dolaze na kaštelansko ljeto i bez produkcije za koju se izdvajaju masni novci. Lani je Grad platio produkciju 200 tisuća kuna a neki od onih što su nastupili još od produkcije nisu dobili novce. Cijelo događanje je ok na njemu treba malo poraditi s još ponekim događanjima al gradski oci moram vam reći da Kaštelani to sve mogu odraditi skoro pa volonterski. Kako sam čuo Šundova gura jedan od pozicioniranijih kaštelanskih političara pa se ničemu ne čudim

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9242)

  Evo se i maršićka uključila nakon što je sve pokušala minirati pa je napravila zaokret kad je čula za pokroviteljstvo predsjednice. Uglavnom ona sama to ne može organizirat jer je sa svakim u zavadi.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_159)

  Ne plača grad nego turistička. Ali koliko tek plaća Perdićki a koliko tek na putne troškove i prekovremene sebi i jednoj kolegici pa tek sajmovi po evropskim prijestolnicama sve na račun poreskih obveznika a turistički rezultati nikad lošiji. U deset godina koliko je ova predsjednica TZ turizam je jaaaako loš.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5774)

  Kakve veze ima politika s ovim? Važno da se promovira naša priča. Na žalost gđa iz turističke nije imala sluha za ovo jer je živcira neven bućan koji joj je nudio i scenarije ali taština je bila jača. Važno promovirat vlaške ojkalice sa gđom perdić i plačat joj svakakve gluposti pa ugurat zeta u nadzorni odbor tako da sve štima i đipat po sajmovima i punit džep.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_214)

  A zapošljavanja u turističkoj? Lako šta crnoj nabije prekovremene i do 9000 nego joj je i malu zaposlila. Sramota. Treba stavit nekog poletnog mladog a ovu maknit ća s ovog važne pozicije.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5774) (Gost_2170)

  misliš da samo kaštela imaju ovakve ljubavne priče.svaki grad ,svako selo ima sličnu priču, ali naša je najbolja.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4160)

  Bilo je lipo, dogodine dovedite dva poznatija glumca i napravit malo šušura i to je to! Dobro je da se Grad odlučio izvući ovu priču iz naftalina i prezentirati je.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2180)

  Nagradno pitanje: Koliko je medija popratilo ovogodišnje otvaranje Dana Miljenka i Dobrile, najvažnije kulturno-turističke manifestacije u Kaštelima?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1599)

  Glavni glumci su na akademijama dramskih umjetnosti i iz Kaštela su i bili su izvrsni. Ništa za njima ne zaostaju i svi drugi koji su članovi kazališta koji su nagrađivani na festivalima. Samo naprijed i podignite kulturni život Kaštela na zavidnu razinu.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4234)

  neka naše talentirane dice samo naprid

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4410)

  Neka plešu i glume. Pametnijeg posla in i tako nećemo ostavit.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5135)

  miljenko i dobrila su bili plemičke familije.da su bili sirotinja bili onda bili popularni i bili ih kaštelani tako slavili

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4234)

  kod sirotinje nema zabrane u ljubavi.ljubav je jedino što im ostaje

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4410)

  Skoro da nema sela u kojem ne postoji legenda o nesritnjoj ljubavi dvoje mladih. Ali samo su jedni ljubavnici iz Verone, svi ostali su zanemarivo beznačajni. I to svi znaju i ne takmiče se s njima. Osim nekih.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4234)

  4410 ljubavnici iz Verone su izmišljeni od strane pisca,a ovi naši su bili stvarni ljudi

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9034)

  (Gost_4410)
  Neka plešu i glume. Pametnijeg posla in i tako nećemo ostavit.


  nemoj te tako. a di je biranje miss, di su manekeni i manekenke, di su pivači i pivačice, a di je za one bez talenta kopanje po kontejnerima. vidite da ima raznih mogučnosti samo pojedinac treba odredit šta mu leži.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4410)

  "4410 ljubavnici iz Verone su izmišljeni od strane pisca,a ovi naši su bili stvarni ljudi"

  Kakve to ima veze? I "star wars" su izmišljeni, ali su ka i veronski ljubavnici visokog umjetničkog dosega, a ne seosko kukumakanje.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_599)

  Ajde dosta tvojeg pametovanja4410

  oko 2 godina prije
 • (Gost_777)

  Dok se ne otriznimo od seoske malograđanštine, nema nan spasa. A bora mi, ni turista. Do godine neće Kole plaćat, pa ćemo se vidit.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara