LEGENDA O MILJENKU I DOBRILI
Nakon subotnjeg službenog otvorenja ovogodišnje manifestacije “Legenda o Miljenku i Dobrili”, u nedjelju, ponedjeljak i utorak, 26. do 28. srpnja, nastavit će se s različitim događanjima u sklopu ove manifestacije.

Tako će se u nedjelju, u 21 sat, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću održati koncert renesansne glazbe, na kojem će nastupiti vokalni sastav Schola Cantorum Umjetničke akademije u Splitu.

U ponedjeljak će na istom mjestu, u 21 sat, legenda o Miljenku i Dobrili biti uprizorena kroz dječju predstavu, u izvedbi mladih članova udruge Karol Woytila.
Dva sata ranije, u 19 sati, u Gradskoj knjižnici u Kaštel Sućurcu, tema o Miljenku i Dobrili predstavit će se kroz legendu, priču, pjesmu i igrokaz.

U dvorcu Vitturi, u utorak u 21 sat će se održati i koncert polaznika Ljetne škole u klasi violončela.

Sve tri večeri na događanjima će biti izveden dramski igrokaz “Dolazak Miljenka i Dobrile”, pri čemu će mladi glumci Aneta Grabovac i Marin Klišmanić, publici predstaviti najpoznatije tragične ljubavnike s ovih prostora.


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • Dokle smo došli? (Gost_2442)

  Bilo je izvrsno i vjerujem,svi su bili zadovoljni. Pa ipak ovu iznimno interesantnu predstavu sjeverno od dvorca Vitturi" kafić"je remetio javni red i mir s nekolicinom svojih gostiju do te mjere da su nadjačali izvođače sve dok nije policija došla. Pitanje je što je važnije a pogotovo ako se radi o jednom satu predstave kaštelanske kulture i javne turističke zabave, ili nekoliko "mudraca" gdje im se pri izgovoru jezik "lomi"?
  Vlasnik kafića bi trebao za ovo ipak ispravno reagirati ili nadležni da preispitaju njegovu koncesiju pa i njegovo širenje stolova prema ulici, a time ograničenja prolaza autom na rivu. Ovo je negodovanje mnogih poslije nemila događaja. Odgovorni na vama je da se ovo riješi.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1039)

  Lijepa predstava, kostimi, odlični Miljenko i Dobrila kao i ostali glumci našeg kazališta. Pohvala Zaninovićima i organizatorima. Turisti su bili oduševljeni.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2217)

  Predstava je vrhunska i glumci su izvrsno uprizorili događaj

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9139)

  Molim informaciju:da li je koncert violončelista u utorak u21sat u Glazbenpj školi ili u dvorcu Vitturi?

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara